Apr
7

Duck confit

by Sofia   -   in Cooking

Minulta kysellään silloin tällöin helppoja arkiruokia jotka valmistuvat käden käänteessä. Yksi sellainen ovat säilykkeenä myytävät ankanreidet. Niitä tuli napattua Herkusta Hullujen päivien tarjouksesta, mutta ne ovat ihan jatkuvastikin kyllä suhteellisen edullisia. Säilykkeenä saapuvat reidet ovat siis jo valmiiksi kypsiä, eli niiden lämmittäminen riittää. Ne sopivat ihanasti mm. bataattisoseen kanssa, mutta tällä kertaa laitoin uunivuokaan ihan ohueksi siivutettua perunaa, puolitettuja ruusukaaleja ja valkosipulia siivuina. Ankanreidet menivät niiden päälle ( niistä valuu reilusti makua, suolaa ja rasvaa alla oleville lisukkeille joten muuta nestettä ei tarvita). Päälle laitoin vielä vihreää parsaa ja tuoreita yrttejä ( oreganoa ja timjamia). Koko hoito menee uuniin ja on valmista kunhan perunat ovat kypsyneet. Tähän sopisi myös vaikka edellispäivän ylimääräiset valmiiksi kypsennetyt perunat jos haluaisi todellista pikaruokaa.

DSC_0352

DSC_0343

DSC_0353

Jälkkäriksi vatkasimme kuopuksen kanssa kermavaahtoa johon lisäsimme teelusikallisen sokeria ja raastoimme luomusitruunan kuoren. Mansikoita leikkasimme pienemmäksi ja niihin sirottelimme hyppysellisen sokeria ja reilusti sitruunamehua. Voi miten hyvää!

DSC_0330

DSC_0335

DSC_0318

Näin valmistuu nopeasti herkullinen arki-illallinen ( tai tämä kävisi kyllä viikonlopun ateriallekin). Nappasin jo kuvat ennen kuin muistin tuodan salaatin pöytään, mutta siis tämä ei vaadi lisäkseen kuin simppelin vihreän salaatin ja tytöt napostelivat kirsikkatomaatteja.

Ihanaa viikonloppua ja pahoittelut kun blogiviikko oli näin tynkä. Siihen ei ole muuta selitystä kuin se, että arkisto alkaa olla tyhjä ja alkuviikosta järkkäsin pienen second hand myynnin kotonani lastenvaatteille jotka olivat jääneet pieneksi ja loppuviikosta aurinko on vienyt minut ulkoilemaan bloggailun ja valokuvaamisen sijaan. Niin ja tietenkin viikkoon on mahtunut oikeita töitäkin.

A little dinner suggestion for the weekend or for any day for that matter as this is basically fast food. I made duck confit in the oven with thinly sliced potatoes, brussels sprouts & garlic topped off with asparagus & herbs. For dessert some strawberries with a sprinkle of sugar and a lot of lemon juice and whipped cream with the rind of that lemon and a teaspoon of sugar. Strawberries & cream… so simple yet so delicious every time!

Have a great weekend! I get to cross of one thing from my bucket list as my camera and I will head to Japan to see the Sakura aka cherry blossoms. Unfortunately the weather forecast promises rain but I will not let that affect me. I have my yellow Petit Bateau rain mac to pack with my camera. Looking forward to seeing the world through a pink lens. Literally.

Lattemamma

4 COMMENTS
|
5,119 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Duck confit „
Ita, on April 7, 2017

Love that strawberries are coming back! Will try the lemon rind idea. Yumm

Sofia, on April 20, 2017

Ita, I´m so happy for the berry season´s arrival…

Katja, on April 10, 2017

Ankanreidet menee ostoslistalle ja tämä resepti ehdottomasti kokeiluun. Tykkään tehdä uunissa ruokaa, kun se tuntuu niin helpolta verrattuna paistamiseen, joka minulla tuntuu aina jotenkin menevän pieleen.

Sofia, on April 20, 2017

Katja tämä on helppoa ja hyvää niin kuin ruoka arkena parhaimmillaan on…

Leave a comment
name
email
url
message