Aug
9

Back to School & Routines

by Sofia   -   in Good things for kids

Oikein paljon onnea kaikille koulutiensä lähipäivinä aloittaville ja sitä jatkaville. Meillä tosiaan on edessä esikoulun- ja toisen luokan aloitus. Sinne suunnataan iloisin askelin ja onneksi rakkaiden ystävien luokse, joten uuden alku tuntuu Purkastakin lähinnä nyt onnelliselta jälleennäkemiseltä. Ensimmäisen päivän asukin on jo eskarilaiselle valittu yhdessä hyvissä ajoin, sisätossut pakattu ja reipas mieli on mukana.

1640206050_2_1_1

1640206050_2_3_1

Tokaluokkalaistakaan ei tänä vuonna jännitä koulun aloitus ihan niin paljon kuin viime vuonna kun opettaja on sama tuttu ja luokkahuone ja säännötkin jo ennestään tuttuja. Reppuun on järjestelty kaikki oleellinen ja äitikin on ihan rauhallisin mielin uuden alusta!

1640206050_2_4_1

 

1640206050_2_2_1

Harrastuksiakin on aika paljon tiedossa. Itseasiassa oisin toivonut vähän vähemmän harrastuksia, mutta toisaalta kävin itsekin jo tokaluokkalaisena monella tanssitunnilla viikossa ja lisäksi soitin pianoa ja kävin kuvataidekoulua. Ilolla ja kepeällä asenteella pyrimme kuitenkin kaikkiin harrastuksiin suhtautumaan.

1640206050_2_6_1

Kuten jo vähän aiemmassa kirjoitelmassa mainitsin odotan kyllä koulun alun tuomia ruutiineja, mutta vielä innokkaampi olisin jos pääsisimme jo pian omaan kotiin. Odotan omassa keittiössä kokkailua niin kovasti. Ja omaa sänkyä ja kylpyhuonetta. Omia pikku juttuja joihin on tottunut. Meikkaamista aamutakissa oman pikku peilipöytäni ääressä kun meikit ovat näppärästi viereisessä laatikossa, eivätkä jatkuvasti meikkipussissa. Kylpyammetta, kylpyammetta, kylpyammetta. Jääkaapin jääpalakonetta. Kaasuliettä. Omalle sohvalle pötkölleen käymistä ja leffailtaa perheen kanssa. Apple tv´tä, koska laite oli pakattu mukaan, mutta kaukosäädin oli näppärästi pakattu johonkin laatikkoon. Ikävä on myös saunavuoroa uima-altaan kanssa. Tytöillä on ikävä omia tavaroita ja leluja, koska höpsö mamma oli pakannut neljäksi kuukaudeksi vain kaksi nukkea ja muutaman pehmolelun. Pelejä he ovat erityisesti kaipailleet. On myös ihana päästä laittamaan kotia vähän uudenlaiseksi. Vaikka laatikoiden purkaminen sinällään ei ole mitään erityistä herkkua niin kaikki on ihana saada kauniiseen järjestykseen kaappeihin ja purkaessa tulee varmaan karsittua taas osa tavaroista pois kuten jo laatikoihin pakatessakin. Sen tiedän jo, että projektiin tarvitaan varmasti ensimmäisenä stereoiden yhdistäminen takaisin kaiutin systeemiin jotta saan jonkun hyvän soittolistan siivittämään projektia ja paljon hyvää kahvia tai vaikkapa pari lasia kuplivaa.

Hienoa päivää!

It´s back to school for us! Have a great day!

Lattemamma

p.s. Minun oli aivan tarkoitus napata tähän kuvitukseksi ensimmäisen päivän asukokonaisuuksista kameralla pari räpsyä edellisenä päivänä, mutta se aivan unohtui kun olimme päivän reppuostoksilla Hattaran kanssa ja illalla lähdimme vielä leffaan. Eli kuvituksena nyt tuo esikoisen valitsema koulureppu. “Hyvänä äitinä” annoin hänen valita sen ihan itse. Sovimme kyllä, että jos reppu ei toimi ergonomialtaam painavassa kirjalastissa niin etsimme sitten markknoilta vähän ergonomisemman vaihtoehdon. Reppu löytyi Zarasta, samoin nämä kuvat.

 

5 COMMENTS
|
4,651 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Back to School & Routines „
Niina, on August 9, 2017

Mukavaa eskarin ja koulun aloitusta teille! Ja voin kyllä kuvitella miten paljon omaan kotiin pääsemistä tuossa vaiheessa jo odottaa!
Meilläkin syksyn harrasturumba tuntuu melko hurjalta, kun siihen kuuluu soittotunteja, voimistelua ja ratsastusta, mutta kaikki harrastukset ovat tytöille mieleisiä joten ainakaan vielä ei ole mitään syytä rajoittaa harrastusten määrää. Omien töiden puolesta olen havainnut, että monesti kolmannen luokan aikana tulee valinnan aika kun koulunkäynti vaatii jo enemmän opiskelua, samoin harrastukseen käytettävät tunnit saattavat olla jo melkoiset. Mutta meillä mennään siis sillä periaatteella, että niin pitkään kun koulu ei kärsi ja lapsi jaksaa, saa myös harrastaa.
Minulla on huomenna taas tunteellinen päivä kun keskimmäinen aloittaa koulun. Vaikka tiedän että lapsi pärjää hyvin, niin on se silti haikeaa.

Sofia, on August 9, 2017

Niina, sama täällä, rytmistä on valmennusryhmässä jo 7,5h viikossa ( komet treenit) ja siihen päälle kielikerho, showtanssi ja baletti. Mutta jos vaan lapsi itse jaksaa niin me kannustamme. Intoa riittää ja tosiaan treenejä ajoittuu myös viikonlopulle, että ihan kaikki harrastaminen ei ole arkena. Eskarilaisellakin jumppa, showtanssi ja baletti ja hän on nyt niin haaveillut pianotunneista, että nekin taitavat nyt meillä alkaa. Aika haipakkaa siis!

Tsemppiä koulun aloitukseen, erityisesti äidille <3!

Täti Ruskea, on August 9, 2017

Onnea lapsille koulu- ja esikoulutaipaleille! Ja tsemppiä alkavaan arkeen! Toivottavasti pääsette pian takaisin omaan kotiin. Meillä on tiedossa totaalinen muutos arkikuvioihin, kun palaan itse töihin kolmen kotivuoden jälkeen. Isossa perheessä se mullistaa kyllä koko perheen elämän. Toivon kovasti, että löytäisimme sopivan ja toimivan rytmin arkeen, niin ettei tarvitsisi uupua. Kuopuksen kanssa ollaan käyty jo useampaan otteeseen tutustumassa päiväkotiin. Muilla lapsilla jatkuu onneksi viime vuodesta tutuissa kuvioissa ja ryhmissä. Kuulosti kivoilta teidän matka- ja muut arkea piristävät suunnitelmat edellisessä postauksessa. Itse olen tällä hetkellä niin näiden uusien arkikuvioiden työllistämä, etten ole kyennyt yhtään miettimään tulevia juttuja. Ehkä niidenkin aika vielä koittaa 😉

Täti Ruskea, on August 9, 2017

Ps. Päivän asukokonaisuudet kiinnostaa aina 🙂

Sofia, on August 19, 2017

Täti Ruskea, töihinpaluu vaatiikin aina vähän enemmän henkistä voimavaraa kun on ollut pitkään poissa. Sulla ei ole tainnut olla edes aikaa saada ns. Holiday Hangoveria niin et tarvii näitä vasta-aineitakaan! Uskon vakaasti, että teillä sopiva arkirytmi löytyy. Vaikutat sen verran järjestelmälliseltä ihmiseltä. Kunhan ei vaan rasita itseään liialla tekemisellä vaan muista välillä vaan ihan olla. Paljon tsemppiä uuteen arkeen.

Leave a comment
name
email
url
message