Good things for kids

Vitamiinit

Kenen muun perheessä meinaa välillä unohtua antaa lapsille se päivittäinen d-vitamiini? Meillä vitamiinipurkit ovat yhdessä keittiön ylälaatikoista helposti käden ulottuvilla, mutta silti välillä huomaan, että olen unohtanut tarjota tytöille vitamiineja. Niinpä testaankin nyt sellaista, että laitan viikon annoksen vitamiineja esille ja katsotaan josko ne siitä muistuisi napata suuhun aamupalan päälle. Sunnuntaina sitten näkee, onko kupissa vielä vitamiineja jäljellä. Olen sen verran visuaalinen ihminen, että rumien vitamiinipurnukoiden pitäminen pöydällä ei ilahduta silmääni lainkaan.

DSC_0311-3

DSC_0322-2

DSC_0315-2

DSC_0317

DSC_0351-2-2

Mitä kaikkia vitamiineja teillä syödään?  Meillä on jotain apteekin perus Minisun sarjaa tällä hetkellä käytössä, ne uppoavat helposti ja nopeasti meidän tyttöjemme suihin ja ovat kaiken lisäksi oikein suloisen näköisiä. Multivitamiini, c- vitamiini ja se Suomen tärkein lisävalmiste, d-vitamiini. Se lisäksi tytöt syövät vielä Whole Foodsista tuomiani lasten omega 3- vitamiineja jotka eivät nyt ole kuvissa, koska ovat tällä hetkellä loppu ja odottavat täydennystä seuraavalta Amerikan reissulta. En todellakaan ole mikään vitamiini asiantuntija ja luotankin siihen, että jos meillä syödään reilusti hedelmiä ja kasviksia, sekä monipuolista ruokaa, niin näillä me pärjäämme hyvin. Olenkohan unohtanut jotain oleellista?

Pirtsakkaa päivää,

Lattemamma

p.s. Näissä kuvissa on siis enemmän vitamiineja kuin se viikkoannos…

 

7 Comments

 • malviina

  Itse mietin tuota vitamiinien purkista ottamisen tarpeellisuutta. Meillä on käytössä monivitamiini jossa on myös omega3. Mies ja lapsi noita nappailee itsekin otan toisinaan, joskus pelkän d-vitamiinin. Oletko käynyt Finelin sivuilla? Sinne kun kirjaa syömänsä ruuat saa selville niin kalorimäärät, ravintoainejakauman ( proteiini,hiilihydraatti,rasva ) kuin vitamiinien saanninkin.

 • HannaK

  Meillä syödään pelkkää D-vitamiinia. Kuopus tykkää niistä ja pitää huolta että isovelikin saa “pastillin”. Monivitamiinit jätin pois, kun luin jostain että ne eivät ole tavallista sekaruokaa nauttiville lapsille tarpeen. Omega-3:sta vältän,kun se lisää verenvuotoriskiä ainakin leikkauksissa,tapaturmista en tiedä. Mutta hei,mitä vitamiineja syötte itse? Yritän muistaa kalsiumin ja D-vitamiinin. Kiinnostaisi kokeilla jotain kollageenikapseleita mutta ne ei liene vitamiinia.

 • Laura

  Our pediatric dietitian has said that if our children are eating a healthy, well-balanced diet, there is no need for supplements, except for vitamin D, as we live in a northern climate. However, you can’t always tell what children are getting because they can be so picky. So you can download an app called “vitamin complete”. This way you can track what your child is getting and make an average. Then you can supplement if you see that they are lacking something essential. It takes some time initially, because you are doing research on them, but then you can see a better picture and be more confidant that you are giving them what they need. It’s tricky. Thank you for this article, it is a good reminder for all of us.

 • Susanna

  D-vitamiini päivittäin. Itse en muista antaa, mutta mieheni onnekdi huolehtii tämän joka aamu. Ja lapset pyytävät itsekin, jos en muista antaa, kun isi poissa. Meillä ollut pitkään Devisol Fruity purutabletti, joka hyvän makuinen. Vauva taasen hiukan retuperällä, kun ei osaa itse minua muistuttaa. Muita vitamiineja emme lapsille erikseen anna.

 • Carolina

  Meillä lapset syövät d-vitamiini, omega3 ja maitohappobakteereja. näitä päivittäin yksi piller. Joskus saatan ostaa myös monivitamiini purkin jos sattuu olemaan hyvä tarjous apteekissa.
  Laitan heille viikkoannoksen pieniin lokerollisiin pillerirasiohin, josta heillä on helppo otta iste joka ilta. He kyllä ite huomauttavat minulle jos käsken hammaspesulle ennen kun vitamiinit on syöty 🙂

 • Maija

  D-Vitamiini on tärkein, ja ennenkaikkea että annostus on oikea. 10 mikrogrammaa riittää pienelle vauvalle, mutta 1,25-1,75 mikrogrammaa per painokilo on ehdoton ja vieläkin enemmän jos on jotain sairauksia jotka saattaa estää tai hidastaa imeytymistä. Meillä lapset ei sairasta juuri koskaan flunssaa, ja tämä kierre loppui kun ymmärsimme tämän hyvän vinkin d-vitamiinin annostuksesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.