Jan
15

Tomaattikeitto

by Sofia   -   in Cooking

Olen jakanut jo kerran aiemmin tomaattikeiton ohjeen blogissa, mutta jaanpa nyt tämänkin kun siitä tuli niin hyvää. Kaiken lisäksi keitto on todella helppo tehdä ja vieläpä edullinen valmistaa. Me söimme tämän sopan kanssa grillattuja juustoleipiä, mutta niitä ei jäänyt ylimääräisiä seuraavalle päivälle jolloin otin keiton lopusta kuvat. Leivät tein tuoreesta rapeakuorisesta kiviarinauunileivästä, mutta siihen sopisi aivan mainiosti se edellisen päivän vähän kuivahtanut leivän loppu, täysjyväpaahtis tai vaikkapa ruisleipäsiivut. Voitelin leivät ohuelti ja lisäsin lapsille oltermannia ja aikusille gruyerea. Sitten leivät menivät uuniin grillivastuksella noin kymmeneksi minuutiksi, ehkä allekin. En katsonut tarkkaa aikaa vaan otin ne ulos kun juusto oli sulanut ja hieman saanut väriä.

DSC_0352-3

DSC_0366

Tomaattikeitto

2 purkkia ( luomu) tomaattimurskaa ( à 500g)

tuubi tomaattipyrettä

silputtu sipuli

puristettu valkosipulinkynsi

purkki kaurakermaa ( tai tavallista)

mausteita maun mukaan ( mm. suola, pippuri, yrtit tai cayenne pippuri tms.)

tuoretta oreganoa tai basilikaa

1. Kuullota sipuli kattilan pohjalla, lisää valkosipuli ja loput aineet tuoreita yrttejä lukuun ottamatta ja kiehauta.

2. Silppua tuoreet yrtit keiton sekaan ja voit viimeistellä annoksen vielä pestoöljyllä ( sekoita valmispestoa ja oliiviöljyä).

Tämän helpommaksi ei taas hyvä ruoka muutu. Tomaattikeiton voi maustaa helposti monella eri tavalla. Esimerkiksi meksikolaistyyppisen vivahteen saisi lisäämällä vähän tulisuutta ja mm. juustokuminaa ( tai valmista taco-maustetta) ja vaikkapa purkillisen papuja lisäämään proteiinia annokseen. Sopan voisi silloin tarjoilla tuoreen korianterin ja vaikkapa nachojen kera.

DSC_0356-2

DSC_0371-2

DSC_0357-3

Olemme myös leikanneet arkiruokien valmistukseen käytettävää aikaa sillä, että silppuamme kerralla useamman sipulin tehosekoittimessa ja pakastamme sitä sipuli per pussi metodilla. Useimpiin arkiruokiin laitan kuitenkin sipulia joka tuo siihen makua ja pussi on helppo ottaa pakkasesta tarvittaessa aamulla jääkaappiin sulamaan. Illalla se on valmis pannulle. Sipulin silppuaminen ei nimittäin ole ainakaan minun lempivaiheeni ruuan laitossa.

Eiköhän tällä saada viikko hyvin käyntiin!

Iloisia kokkaushetkiä,

Lattemamma

p.s. Ystäväni joka ei käytä lainkaan maitotuotteita suositteli minulle joskus tuota Oatlyn kaurapohjaista ruokakermaa ( se saattaa sisältää pieniä määriä gluteenia, joten täysin gluteenittomaan versioon kannattaa käyttää (ruoka)kermaa). Se on ihan fantastisen hyvä tuote! Pirkalla taas on hyvä perus luomu tomaattimurska joka on säilyketölkin sijaan tetrassa, sitä käytin tähän ruokaan.

4 COMMENTS
|
4,511 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Tomaattikeitto „
Anniina, on January 15, 2018

Ihanan näköistä ja ohje vaikuttaa helpolta, kokeilen huomenna. Kiitos ohjeesta 🙂

Sofia, on February 2, 2018

Anniina, toivottavasti maistui!

HannaK, on January 15, 2018

Ihana ohje ja sitten vähän tyhmä kysymys: minkä kokoisen tuubin tomaattipyrettä laitat? Itse en jostain käsittämättömästä syystä osaa käyttää kuin pyrepurkkeja, jotka on hankalia avatakin.

Sofia, on February 2, 2018

Ääk HannaK, en mä tiedä onko niitä erikokoisia. Semmoisen perustuubin laitoin. Eikä ainakaan tässä reseptissä ole niin tarkkaa vaikka olisi enemmän tai vähemmän!

Leave a comment
name
email
url
message