Good things for kids,  Shopping

Villakangastakit

Viime viikolla jaoin teille kuvan suloisesta prinsessasta ihanassa punaisessa villakangastakissaan. Meilläkin villakangastakin hankinta kuuluu jokavuotisiin perushankintoihin. Helsingin talvet tuntuvat olevan nykyään niin lämpöiset ja vähälumiset, että villkangastakille on enemmän käyttöä kuin toppahaalarille. Hattaralle ostin ystäväni tyttären harmaan Bonpointin takin käytettynä. Se on aivan ihana! Purkka sai La Coquetan villakangastakin joka on klassinen ja ajaton sametikauluksineen, nappeineen ja tamppeineen. Samalla tilasimme tytöille La Coquetan nupukkinilkkurit jotka ovat mielestäni aina elegantit ja vähäeleiset. Ne käyvät niin hameitten kuin housujenkin kanssa. Samalta merkiltä tytöillä on myös nilkkaremmikengät.

Minulle opetettiin jo lapsena, ettei hameen tai mekon kanssa pidetä lyhyttä toppatakkia ja saman olen opettanut omille lapsillenikin. Jonkun mielestä se voi olla ihan höpsöä ja turhaa ja varmasti onkin, eikä pukeutumisasiat missään nimessä ole ykkösenä asioista joita haluan lasteni oppivan. Käytöstavat ja muiden hyvin kohteleminen sekä monet monet muut asiat ovat toki paljon tärkeämpiä. Mutta jos pienet tyyliasiat tulevat siinä sivussa tutuiksi niin hyvä.

arrieta_coat_f-min

arrieta_coat_b-min

arrieta_coat_d-min

sudede-desert-boots-light-grey

shgigm080002_girl_mary_janes_silver_2-min

Koulussa ja eskarissa tai harrastuksissa emme kuitenkaan kulje villakangastakissa vaan ihan tavallisissa toppatakeissa (ja -housuissa). Näitä pidetään juhlavaatteiden kanssa tai kaupungilla. Toki talvella mekkojen tai hameiden kanssa on yleensä käytössä pitkät toppatakit jotka suojaavat paremmin kylmällä kelillä ja villakangastakit ovat erinomaiset syksyllä ja alkukeväästä. Mutta kuten aluksi jo totesin, on sää ollut Helsingissä lähes samoissa lukemissa talven kuin syksynkin joten villakangastakeille on tullut edellisvuosiakin enemmän käyttöä.

edit. Tämä kirjoitettuani täällä sitten satoi sitä lunta täällä Helsingissäkin. Jihuu!!!

Ihanaa viikonloppua,

Lattemamma

2 Comments

  • Täti Ruskea

    Villakangastakit on ihania! Ne myös siirtyvät hyväkuntoisina lapselta toiselle, joten niitä voi löytää myös käytettyinä. Meillä on nyt käytössä kuopuksella duffeli, jonka viides käyttäjä hän on 🙂 Tykkään kovasti noista La Coquetan nauhanilkkureista. Haluaisin meidän pojille ne ruskeina nahkaversioina. Toivon kovasti, että niihin tulisi myös isompia kokoja. Ehkä Celiankin lasten jalat vielä kasvavat ja hän päättää laajentaa kokovalikoimaa 😉 Meidän tokaluokkalaisella on jo 38n jalka…

Leave a Reply

Your email address will not be published.