Sep
14

Can we talk about Fall

by Sofia   -   in Random

Can we just talk about how lovely it is that the weather is getting cooler and we can pack away our summer dresses? I know so many summer lovers, great friends of mine, who will not like this post. But hey I don´t discriminate against your thirst for tanning and ice-coffee. Fine, I love that too! But Fall! Pumpkins, apple pies, rain hitting hard against our windows. Taking out all your cashmere sweaters and socks. Fall fashion! In Finland winter dressing is not always so lovely as it gets really cold and you have to actually bundle up to save yourself from freezing. But Fall. The season of the best outfits. You can wear your lovely knits and a pretty beanies but don´t necessarily need a coat yet. I have plenty of timeless clothes to choose from so I don´t shop for a whole new wardrobe every season, but I often find something that I love to brighten up my wardrobe. This year I found a knitted skirt in a Chanel style boucle ´ish fabric in pale pink, white and navy. I will wear it with heavier denier tights in navy and my navy ankle booties as soon as it gets cooler. Perhaps with a pale pink cashmere jumper and a navy beanie. I like how it´s very feminine but also quite casual and sporty. And the most comfortable skirt ever. Other than that skirt, and the floral dress I bought earlier, I think this year I will mostly shop in my own closet.

377010710fa3dcfde6c8f81e524b4911

Picture is this free printable.

Do you always buy plenty of new clothes and new outfits or do you collect a more timeless wardrobe little by little?

Wishing you happiness with your cup of hot tea, wrapped in a blanket watching Miss Marple on repeat. Or whatever it is that makes your soul shine!

Lattemamma

 

 

4 COMMENTS
|
15,237 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Can we talk about Fall „
PM, on September 14, 2020

Yes,we can talk about fall,especially about those red and yellow colours in the trees!Since my husband&I will stay at the cottage as long as possible,this fall I will shop in my own closet.(What a funny way of describing it,I like it and will use it!)

Sofia, on September 16, 2020

PM cottage life is the best!

Katja, on September 16, 2020

Olen syksyihminen, ehdottomasti lempi vuodenaikani. Sellaiset kirpeän kuulaat raikkaat syksyaamur kuin nyt juuri on, ovat ihania. Lasten vaatekaappia täytyy päivittää niin usein, että omaa ei oikein ehdi tai muista. Coretex kenkiä ja lämpökumisaappaita sekä välikausihaalaria (löysin ihanan kukallisen) sekä veden- ja tuulenpitävää ulkoilutakkia olen ostanut lapsille. Itsellä usein riittää vaatekaapin päivitykseen ihan vaan siivous ja uudelleen järjestely, syksy- ja talvivaatteiden esilleotto. Saatan syksyisin ostaa uuden huivin piristämään asua, mutta tänä syksynä en ole vielä itselleni ehtinyt ostaa mitään. Usein tulee shoppailtua ulkomaan matkoilta, mutta eipä tässä nyt matkustamaan pääse. Haikeana muistelen, miten noin vuosi sitten matkattiin vanhemman tyttärwn kanssa ekaa kertaa kahdestaan Lontooseen ja piti tänäkin vuonna mennä. Nyt tehdään jotain muuta kivaa yhdessä syyslomaviikolla. Vaikka englantilainen iltapäivätee Helsingissä ja retki Suomenlinnaan.

Sofia, on September 16, 2020

Ihania suunnitelmia Katja ihan kotikaupungissakin, mutta myönnän kyllä, että täällä myös kova matkakuume nostaa päätään aika ajoin.

Leave a comment
name
email
url
message