Nov
8

Kurpitsapiirakka

by Sofia   -   in Cooking

Vaikka syksy alkaakin olla auttamattomasti ohi ja kurpitsaiset Halloween juhlinnatkin ovat jo menneet, ajattelin silti jakaa vielä yhden kurpitsapiirakkareseptin. ( koska piirakkaa voi syödä koska vaan)

Tämä piirakka tarjoiltiin lokakuun puolivälissä kuopuksen yksivuotis-juhlissa. Piirakasta tuli herkullista ja se maistui myös ihan pienille kulinaristeille. Käytin reseptiin voikurpitsaa (Butternut squash) ja laitan huomenna vielä reseptin kurpitsasoseen valmistukseenkin. Kurpitsasose sellaisenaan käy hyvin myös vauvanruoaksi.

 

Kultainen kurpitsapiirakka

1 paistamaton piirakkapohja, viileänä (itse tein pohjan pâte brisée taikinasta, voit käyttää valmista pakastetaikinaa yhtä hyvin)

3 dl kurpitsasosetta

1,25 dl vaahterasiirappia

3 dl maitoa

2 munaa, rakenne rikottuna

2 rkl jauhoja

1 tl jauhettua kanelia

1/4 tl raastettua muskottipähkinää (tai jauhetta)

1/4 tl jauhettua inkivääriä

1/2 tl suolaa

1. Lämitä uuni 220 asteeseen.

2. Laita kurpitsasose suureen kulhoon, lisää vaahterasiirappi, maito ja munat. Sekoita kunnes tasaista. Lisää kuivat aineet ja sekoita huolella joukkoon.

3. Kaada kurpitsaseos piirakkapohjan päälle ja paista n. 40min. kunnes täyte on kiinteä (kokeile upottaa veitsi piirakkaan, siihen ei pitäisi tarttua kurpitsaseosta). Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Voit koristella piirakan vaikkapa piirakkataikinasta tehdyllä lehdellä (tai jollain hieman talvisemmalla aiheella). Lehti on paistettu erikseen ja lisätty valmiin piirakan päälle. Koristeeseen saa kiiltoa ja väriä jos sen voitelee munalla ennen paistamista. (tähän sipaisin vain hieman maitoa)

Lattemamma

p.s. tämän ohjeen olen soveltanut vuonna 1985 julkaistusta Martha Stewarts  Pies and Tarts– kirjasta. Jos olet innokas leipuri ja luet paljon ulkomaisia keittokirjoja ja blogeja, täältä löydät erinomaisen ohjelman jonka avulla voit muuttaa mitat, asteet ja painot itsellesi tuttuun muotoon.

1 COMMENTS
|
11,450 VIEWS
|
Partager sur Facebook
1 comment on “ Kurpitsapiirakka „
Susanna, on November 8, 2012

Piirakka vaikuttaa herkulliselta ja sopii mainiosti talvikauteen.
Ohjetta täytyy ehdottomasti testata. Kaunis tuo vaahteranlehti piirakan päällä.

Leave a comment
name
email
url
message