Nov
8
Kurpitsasose
by Sofia - in Cooking
Lupailin kurpitsasoseen reseptiä huomenna, mutta jaan sen jo nyt jotta innokkaimmat pääsevät kokeilemaan piirakkaa heti. Sosetta kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä sillä sitä voi pakastaa. Voikurpitsa on makeahko ja meillä ainakin tytöt pitivät siitä vauvansoseenakin.
Poista kurpitsasta siemenet ja leikkaa se isoiksi palasiksi.
Höyrytä lävikössä tai höyrystyskattilassa kiehuvan veden yllä n.25-30 min kuoripuoli alaspäin kunnes kurpitsan “liha” on pehmeää haarukalla kokeiltaessa.
Kun kurpitsat ovat hieman jäähtyneet, raaputa kurpitsan “liha” lusikalla tehosekkoittimen kulhoon tai kulhoon jossa voit soseutta sen sauvasekoittimella. Tee kurpitsasta hienoa sosetta.
Tervetuloa huomenna isänpäiväkortti-ideoita katsomaan.
Lattemamma
Mahtavaa! Käteeni tarttui juuri voikurpitsa enkä oikein tiennyt miten sitä valmistaa. Kiitos Sofia ihanasta blogista!
Moi Eeva!
Voikurpitsa on muuten myös tosi herkullista kuutioituna risoton sekaan tai sosekeitossa. Laitan jossain vaiheessa lisää reseptejä 🙂