Nov
15

Petteri Kani 1-vuotisjuhlat

by Sofia   -   in Cooking  Party planning

Ajattelin jakaa teidän kanssanne kuopuksen, neiti Purkan, 1-vuotisjuhlakuvia. Ehkäpä joku voisi saada vaikka omiin juhliinsa toteutuskelpoisia idoita.

Kuten jo aiemmin olen maininnut, niin juhlien suunnittelu ja toteutus on yksi lempiharrastuksiani. Petteri Kani- teema sopi suloiselle Purkalle erinomaisesti ja halusin myös toteuttaa jotain “ei niin vaaleanpunaista”, koska jokapäiväinen elomme kahden tytön kanssa tuntuu olevan kovin pinkkipainoitteista. Beatrix Potterin kirjoista ja dvd`stä on meillä pidetty kovasti ja Petteri Kani on myös omia lapsuuteni suosikkeja. Juhlat pidettiin lokakuun puolivälissä. Tässä siis aikamoinen kuvakavalkaadi synttäreiltä.

Kutsukortit tilasin Etsystä Serendipity Soireesta. Ne tulivat jpg. tiedostona ja painatettiin Multi Printissä jossa he myös leikkasivat kortteihin pyöristetyt kulmat.

Petteri Kani on päässyt koristekaalin ja kurpitsoiden kanssa pöytäkoristeeksi.

Pupunhäntiä anyone?

Tein Beatrix Potterin kuvittamista postikorteista “viirinauhaa” koristeeksi. Jokainen nauha kertoi eri satuja Potterin kirjoista. Tässä tarina kahdesta tuhmasta hiirestä.

 

Sormiruokaa pienemmille.

Pillit, servietit, kertakäyttöastiat ja puiset ruokailuvälineet tilasin Pulu Shopista.

Isommille ruokailijoille tarjottiin lounaaksi kasvissosekeittoa rapean maalaisleivän ja suolankidevoin kanssa, vihanneksia ja hummusta sekä raikkaita syysomppuja maapähkinävoin kera.

 

Piirakkavaihtoehdoista löytyi mustikkapiirakkaa, mm.appelsiininkuorella ja korianterin siemenillä maustettua omenapiirakkaa sekä jo tuttua kurpitsapiirakkaa.

Kahvia vai teetä? Suloiset tähtisokeripalat olen tuonut Ranskasta, mutta vastaavia saa nykyään Sweetheart karkkikaupasta.

Jälkiruokapöytä. Jos katsot tarkkaan, saatat huomata, että kuvaan on lennellyt myös keijukainen joka taitaa napostella salaa pöydästä pähkinöitä…

 

Synttärisankarin oma pikku kakku jonka päällä puinen koriste minun lapsuudestani. Kukkien sijaan hankin koristekaaleja ja kurpitsoita.

Petteri raukan sininen samettitakki ja pienet tossut joutuivat variksenpelättimeksi kasvimaalle.

Mini kukkakuppikakut terracottaruukuissa.

Porkkana cupcaket tuorejuustokuorrutteella. Kuppikakut saivat hieman hätäisen kuorrutuksen kaiken leipomisen jälkeen, mutta maistuivat silti erinomaisilta.

 

Printtasin Beatrix Potterin värityskuvat täältä.

Petteri Kani oli päässyt kylpyhuoneeseenkin.

 

 

Tervehdys peilin kautta!

Kiitos kun kävit juhlimassa kanssamme! Lähtiessä sai mukaansa vaniljapupukeksin ja pupunhäntiä (vaahtokarkkeja).

Kiva kun jaksoit katsoa läpi kaikki tuhat kuvaa synttärijuhlista,

Lattemamma

Tässä vielä suloinen synttärisankari aamutuimaan avaamassa elämänsä ensimmäistä syntymäpäivälahjaa. Pieni Corolle-nukke on ollut todella mieluinen! (löysin sen Ziccosta)

 p.s. kollaasikuvaa klikkaamalla se avautuu uudessa ikkunassa, kun klikkaat kuvaa uudestaan, näet sen suurempana.

 

15 COMMENTS
|
40,273 VIEWS
|
Partager sur Facebook
15 comments on “ Petteri Kani 1-vuotisjuhlat „
Susanna, on November 18, 2012

Moi,

Superkivoja vinkkejä sinulla kiireiselle äidille, jolla ei aikaa etsiä ideoita, mutta joka rakastaa sisustamista, juhlia ja lasten vaatteita. Erityisesti nuo nettilinkit loistavia! Muutama ihana tuttavuus on itsellekin osunut haaviin, mm ranskalainen Bonton http://www.bonton.fr. Toimittavat Suomeen. Ja oletko tutustunut Krunikassa Mariankadulla sijatsevaan Socks -sukkakauppaan? Ihania sukkia pikkutytöille. Ilonaihe myös se, että jenkkiläinen Pottery Barn toimittaa nykyään Suomeen!

Olet saanut minusta innokkaann blogisi seuraajan, joten yritäthän päivittää usein. Mm tuo adventtikalenteri löysi eilen avullasi kodin myös täältä meiltä.

Ihanaa joulunodotusta! Jään mielenkiinnolla odottelemaan jouluihmisenä jouluvinkkejäsi.

P.S. Remonttiporukkanne remontoi myös meidän uuden kodin. Käytin inspiraationa oman kotimme sisustuksessa monia teidän ratkaisuja (mm. Keittiö). Oli kiva nähdä Gloriasta kotinne lopullinen ilme. Ihana!

Sofia, on November 19, 2012

Moi Susanna,
Ensinnäkin kiitos ihanasta palautteestasi, tulinpas hyvälle mielelle heti aamusta!
Bonton on ihana <3! Socksissa kävin kerran kun olivat juuri avanneet ja sitten olen ihan tyystin unohtanut koko paikan, kiitos siis muistutuksesta. Ja jotain "telepatiaakin" tässä oli koska oon jo tehnyt yhden postauksen valmiiksi Pottery Barn Kidsin supersöpöistä makuupusseista :).
Laitan tulevaisuudessa lisää suosikkilinkkejäni( itse olen ollut niin tyytyväinen kun olen jonkun kivan blogin kautta löytänyt hyviä yhteystietoja) ja yritän päivitellä aina arkipäivisin.

Ihanaa joulunodotusta sinnekin ja joulujuttuja kohta 🙂

Lattemamma

p.s. Meidän/teidän remonttiporukka oli niin loistava!

Susanna, on November 18, 2012

Kysymys vielä: mistä olet löytänyt noita pikkutyttöjen rusetteja yms pinnejä? Olen yrittänyt Suomesta etsiä, mutta ei ole osunut kohdalle.

Sofia, on November 19, 2012

Ja noi rusetit… Mun täytyy varmaan tehdä rusetti jutuista ihan oma postaus. Mulla on joku heikkous tyttöjen rusetteihin 🙂 ja ostan niitä aina kun sopiva sattuu kohdalle, maailmalta tai läheltä. Mutta kauneimmat isot on NK`lta lastenosastolta Tukholmasta. H&Mllä sumessa on ihan hyvä valikoima, aina välillä tosi suloisia rusetteja. Mutta kiitos idiksestä, teen rusettijutun! Kivaa maanantaita Susanna!

Sofia, on November 19, 2012

sumessa = Suomessa 😉 tai ainakin Aleksilla…

Sofia, on November 19, 2012

Kysymys Liisalta, siirsin tämän tänne, koska kommentti oli tullut yhden kuvan yhteyteen ja webmuutosten takia sitä ei päässyt sieltä lukemaan, vastasin kyllä sinulle jo aamulla, mutta huomasin virheen vasta nyt. Pahoittelut! Eli kommentti;

Mielenkiinnosta kysyn, että miten järjestät tämän kaiken eli missä ovat lapsesi kun ehdit suunnitella, tilata ja toteuttaa, leipoa, koristella tämän kaiken? Itselläni on yksivuotias tytär ja mies paljon töissä, joten ei riittäisi aika väkertää vastaavaa… L

Ja vastaukseni;
Hei Liisa,
Olen huomannut, että meillä ihmisillä on taipumus löytää aikaa elämästä juuri niille itseä kiinnostaville asioille ja harrastuksille. Aloitan juhlien suunnittelun jo todella hyvissä ajoin ja aina vastaan tullessa nappaan hyviä ideoita talteen. “Väkertämisenkin” toteutan useimmiten pikkuhiljaa aina kun aika sallii. Ehkäpä olen myös erityisen järjestelmällinen. Totta on, ettei tuollaisia juhlia ihan yhdessä yössä järjestetä. Leipomiset olivat ehkä aikaavievin juttu. Sokerimassajutuissa jotka tein etukäteen annoin esim. esikoisen olla mukana, hän muovailee samalla omia juttujaan. Mieheni hoiti muuten tyttöjä kun leivoin (meidän tykkäävät leikkiä mm.puistossa). Mutta kuten sanoin, minulle tämä on harrastus ja nautin kovasti suunnittelusta ja järjestelystä. Ajattelin kyllä ehdottaa kivoja ja nopeasti/helposti toteutettavia ideoita tulevaisuudessa blogissani.
Haaveenani on luoda lapsilleni mahdollisimman onnellinen,turvallinen ja taianomainen lapsuus, kuitenkin täysin heidän ehdoillaan eikä missään nimessä heidän kustannuksellaan. Kivaa alkavaa viikkoa ja pahoittelut kun vastaus kesti, en päivitä viikonloppuisin blogia.
Lattemamma

Susanna, on November 20, 2012

Kiitos vastauksestasi! Rusettijuttua odottelen innolla, sillä vähitellen oma pieni tyttöni (Sofia hänkin nimeltään), on saanut kiehkuroita joihin rusetteja kiinnittää. Kokeilin muuten sunnuntaina suklaakakkuasi ja se oli megamenestys! Lisää tuollaisia helppoja ohjeita kiitos :)!

Susanna, on November 20, 2012

Ja pakko kertoa, että telepatiaa sekin, että tilasin pari viikkoa sitten ennen blogisi lukemista Beatrix Potter julisteita kehystettäväksi Sofian huoneeseen! Aikomukseni oli myös ostaa joululahjaksi Kyseistä kirjasarjaa, mutta pettymys oli suuri, kun sain Akateemisesta kuulla, että sitä ei enää kustanneta suomeksi. Nyt siis divareihin etsimään.

Sofia, on November 20, 2012

Meillä on luettu mun vanhoja Petteri Kani kirjoja ja sitten olen joitakin ostanut Ranskasta kun eivät vielä itse lue, niin mamma voi kääntää ja samalla vähän harjoittaa omaa kielitaoitoa ;). Kuvathan on tärkeimmät. Kannattaa muuten katsoa Stockan lasten dvd osastolta, ostimme sieltä tytöille sen Beatrix Potter dvd boxin, on tosi suloinen. Ehkä Sofia on vielä vähän pieni, mutta tulevaisuudessa sitten.

Lode, on December 13, 2012

Heippa!
Mistä oot hankkinut noita kivoja nimikortteja, joihin oot kirjottanut mitä mikäkin pöydän antimista on? Ne on tosi käteviä ja kivannäkösiä!

Sofia, on December 16, 2012

Nimikortit on itseasiassa pakettikortteja jotka on Pinosta (Fredrikinkadulla). Laitoin ne tuollaisiin minikoristekurpitsoihin

Lode, on December 13, 2012

Moi vielä…
Saako noita isoja valkosia sisustuskirjaimia Suomesta?

Sofia, on December 16, 2012

Ne sisustuskirjaimet on itseasiassa sellaisia “pahvinvärisiä” (näkyy kuvassa huonosti kun tulee valo takaa). Ostin ne Fredrikinkadulta askarteluliikkeestä jonka nimeä en ehkä ole edes huomannut katsoa, siinä myydään myös kaikkea posliininmaalaukseen liittyvää.

Anna, on January 3, 2013

Mitä synttärisankarin omassa pikku kakussa oli?

Sofia, on January 3, 2013

Moi Anna,
Pikku sankarilla oli porkkanakakku cupcake, eipä sitä tainnut kovinkaan paljoa syödä…
Lattemamma