Nov
21

Orkidea

by Sofia   -   in Interior design

Kukat ovat ainakin minulle oleellinen osa sisustusta. Aika jotenkin seisahtaa usein kauniisiin esineisiin, mutta kukat (ja riemukkaasti palavat kynttilät) tuovat tiloihin eloa ja tietynlaista ilmavuutta, raikkautta jopa.

Omat suosikkini valikoituvat ulkonäön lisäksi tuoksun perusteella, mm. kielot, tuoksuherneet ja ruusut ovat minulle vastustamattomia. Rakastan myös hyasinttien tuoksua, mutta joulukuun alku saa olla rajana niiden hankinnalle. Sitä ennen nautin kauniista orkideasta jonka äitini oli tuonut meitä ilahduttamaan kun saavuimme kotiin matkoilta (täyden jääkaapin lisäksi, äidit ovat todella parhaita).

Orkidea saa aina välillä käydä uppokylpemässä kylpyhuoneen lavuaarissa. Orkideat pudottavat silloin tällöin kukkansa, mutta näppärimmät viherpeukalot muistavat kylvettää kukkaa silti harvakseltaan ja saavat oksat jälleen kukkimaan.Paljon lisää tietoa orkideoista ja sen hoidosta löydät Suomen Orkideayhdistyksen sivuilta. Kommenttiosioon saa myös mielellään jättää hyviä vinkkejä näiden kaunottarien hoitoa varten!

Tiesitkös muuten, että ihana tuoksuva vaniljatanko kasvaa eksoottisessa orkideassa palkomaisena kotahedelmänä? Ei mikään ihme, että vanilja on sahramin jälkeen kallein mauste.

Lattemamma

p.s. jos satut olemaan allerginen kukille, mutta et tuoksuille niin sisustusliike S.A.L.I.ssa oli aidon hyasintin tuoksuisia kynttilöitä.

0 COMMENTS
|
10,158 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message