Nov
22

Vaahtokarkkia, vaaleanpunaista ja pari sokerihelmeä

by Sofia   -   in Cooking  DIY projects  Party planning

Maanantaina mainitsin, että kehittelin viikonloppuna tällaista vaahtokarkkitikkarin ohjetta. Oikeastaan tätä ei voi ohjeeksi kutsua, mutta jaettu idea? Kuvat kertovat varmasti tarpeeksi. Tässä kuitenkin pari helppoa askelta vaikkapa synttärijuhlien tarjoiluksi.

Leikkaa vaahtokarkkeihin reiät saksilla tai veitsellä ja työnnä tikku tai kaunis paperipilli vaahtikseen.  Sulata suklaa, värjätyt suklaanapit tai candy melts mikrossa mikronkestävässä astiassa (tai kattilassa vesihauteessa liedellä). Ota haluamasi strösselit, sokerihelmet tai muut koristeet esille valmiiksi. Dippaa vaahtokarkkitikkua sulaan suklaaseen ja kierittele sitten strösselissä tai ripottele koristeita vaahtiksen pinnalle, riippuen siitä kuinka paljon koristetta haluat. Anna kuivua, mielellään yön yli.

Kuivatin tikkarit styroksin palassa jossa on valmiiksi reiät (käytän sitä myös cake popsien kuivattamiseen), mutta vaahtistikkarit voisi kuivattaa myös vaikkapa kannussa tms. Kunhan pitää huolen, etteivät vielä “märät” suklaat osu toisiinsa. Aika simppeli juttu ja syötävän suloisen näköinen. Todellisen makean ystävälle.

Minä ainakin jo ehdin miettiä erilaisia kokovalkoisia versioita, ehkäpä kuivatulla kookoksella, tähti- tai lumihiutaleströsseillä koristeltuna,  sitoisin ne kauniilla valkoisella rusettinauhalla kimpuksi ja antaisin joulukukkien sijaan jollekin herkkusuulle. Tai jos vaahtikset laittaisi punavalkoraitaisiin tikkuihin ja koristelisi “polkagris”-rouheella tai…

Lattemamma

p.s. vaaleanpunaiset mansikka-valkosuklaanapit löysin Petris Chocolate Roomista Museokadulta

13 COMMENTS
|
18,026 VIEWS
|
Partager sur Facebook
13 comments on “ Vaahtokarkkia, vaaleanpunaista ja pari sokerihelmeä „
Lumo, on November 22, 2012

Tuollaisia vaahtokarkkinamuja (osin ilman tikkarivartta)tein viime jouluksi joululahjanamupussiin. Suklaa oli tosin tummaa suklaata, vaalanpunainen näyttää suloiselta!

Sofia, on November 22, 2012

Tumma suklaa sopi varmasti ihanasti, ei tule ihan noin makeitakaan kuin valkosuklaasta :)!

Laura, on November 22, 2012

Ihastuttava blogi! Taisin jäädä heti koukkuun!

Sofia, on November 22, 2012

Kiitos ja tervetuloa! <3

Christina, on November 22, 2012

ihania!!

Debby, on November 22, 2012

Ihanat nämä vaahtokarkit v.punaisella suklaalla.Tein pari viikkoa sit niihin samoihin synttari juhliin kun ne cupcakes näitä myös joskin tummalla suklaalla.Aion tehdä myös Hanukkah juhliin valkosella suklalla ja sinivalkosilla ja ehkä hopeisilla koristeilla.

Susanna, on November 23, 2012

Tämä menee meillä kokeiluun heti! Mistä nuo kauniit pillit?

Sofia, on November 25, 2012

Kannattaa ehdottomasti kokeilla, oli ylisöpöjä, ylimakeita ja tosi helppoja 🙂 .Pillit olen tilannut yli vuosi sitten jenkeistä, mutta niitä saa nykyään Suomestakin. http://www.pulushop.com

Susanna, on November 29, 2012

Kiitos taas tästäkin vinkistä!

Lode, on December 13, 2012

Ootko ite tehny noi isot vaahtokarkit vai ihan ostanut?

Sofia, on December 16, 2012

Vaahtokarkit olen ostanut ihan jostain perus ruokakaupasta, en muista merkkiä, mutta sellaisesta “jenkkihyllystä”, eli varmastikin tikunnokassa tai s´moreseissa nuotiolla sulatettavaksi tarkoitettuja (olisko siinä pussissa ollutkin joku nuotion kuva).

Mumanddaughterfashion, on December 23, 2012

Kiitos tästä vinkistä! Meillä pian 4-v synttärit ja moniallergikko tyttö, mutta luulen että pystyn väsäämään myös hänelle sopivan version:). Oikein hyvää joulua!

Sofia, on December 23, 2012

Hyvää Joulua sinullekin!

Leave a comment
name
email
url
message