Cooking,  DIY projects,  Party planning

Vaahtokarkkia, vaaleanpunaista ja pari sokerihelmeä

Maanantaina mainitsin, että kehittelin viikonloppuna tällaista vaahtokarkkitikkarin ohjetta. Oikeastaan tätä ei voi ohjeeksi kutsua, mutta jaettu idea? Kuvat kertovat varmasti tarpeeksi. Tässä kuitenkin pari helppoa askelta vaikkapa synttärijuhlien tarjoiluksi.

Leikkaa vaahtokarkkeihin reiät saksilla tai veitsellä ja työnnä tikku tai kaunis paperipilli vaahtikseen.  Sulata suklaa, värjätyt suklaanapit tai candy melts mikrossa mikronkestävässä astiassa (tai kattilassa vesihauteessa liedellä). Ota haluamasi strösselit, sokerihelmet tai muut koristeet esille valmiiksi. Dippaa vaahtokarkkitikkua sulaan suklaaseen ja kierittele sitten strösselissä tai ripottele koristeita vaahtiksen pinnalle, riippuen siitä kuinka paljon koristetta haluat. Anna kuivua, mielellään yön yli.

Kuivatin tikkarit styroksin palassa jossa on valmiiksi reiät (käytän sitä myös cake popsien kuivattamiseen), mutta vaahtistikkarit voisi kuivattaa myös vaikkapa kannussa tms. Kunhan pitää huolen, etteivät vielä “märät” suklaat osu toisiinsa. Aika simppeli juttu ja syötävän suloisen näköinen. Todellisen makean ystävälle.

Minä ainakin jo ehdin miettiä erilaisia kokovalkoisia versioita, ehkäpä kuivatulla kookoksella, tähti- tai lumihiutaleströsseillä koristeltuna,  sitoisin ne kauniilla valkoisella rusettinauhalla kimpuksi ja antaisin joulukukkien sijaan jollekin herkkusuulle. Tai jos vaahtikset laittaisi punavalkoraitaisiin tikkuihin ja koristelisi “polkagris”-rouheella tai…

Lattemamma

p.s. vaaleanpunaiset mansikka-valkosuklaanapit löysin Petris Chocolate Roomista Museokadulta

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.