Nov
26

May all your dreams come true

by Sofia   -   in Cooking

On the night you were born,

the moon smiled with such wonder

that the stars peeked in to see you

and the night wind whispered,

“life will never be the same.”

Because there had never been anyone like you…

ever in the world.

-Nancy Tillmanin kirjasta On the night you were born

Meillä syötiin viikonloppuna synttärikakkua kolmevuotiaan neiti Hattaran kunniaksi. Juhlia vietämme myöhemmin, mutta kyllähän syntymäpäivänä pitää kakunkynttilät saada puhaltaa ja toivoa jotain aivan ihanaa. Mamman haavena tietenkin olisi, että omien lasten kaikki toiveet toteutuisivat joskus…

Neiti Hattara ja vaaleanpunainen hattara Lintsillä viime syksynä.

Hattara rakastaa kaikkea pinkkiä, glitteriä, Hello Kitty ja prinsessajuttuja ( niinkuin moni muukin komevuotias tyttönen). Jos hän saisi itse päättää, pukeutuisi hän aina hameisiin ja mekkoihin, käyttäisi pyjaman sijaan vain yöpaitoja ja söisi varmaankin vaaleanpunaista hattaraa päivät pitkät. Ja nuo päivät kuluisivat mieluusti prinsessasatuja lukien ja röyhelöhameessa tanssien. Niinpä Hattaran piti saada jotain erittäin pinkkiä, söpöä ja tyttömäistä syntymäpäivänsä kunniaksi. Syntyivät nämä.

Olin ajatellut laittaa kuppikakkujen päälle hempeät hattarapilvet tikkujen päähän ja ison kuohkean hattarakerän yksinkertaisen pinkin kakun päälle. Mutta metsästettyäni hattaraämpäriä ympäri kaupunkia huonolla menestyksellä, päädyin sokerimassakoristeisiin…

…pikku haaveilijan pilvikakku…

… ja pieniä pinkkejä tähtiä piti tietenkin olla ripoteltuna sinne tänne.

Kynttilät on sytytetty, lahjat nostettu pöytään ja sankari voidaan herättää ruususen unestaan.

Mitäköhän pikku Hattara toivoi? Teksti on kirjoitettu sokerimassaan elintarvikekynällä.

Synttäripäivän päätteksi kävimme vielä ystävien kanssa katsomassa joulukadun avajaisia Aleksilla. Punaisia hiippalakkeja vilahteli siellä täällä ja Joulupukkikin nähtiin kulkueessa. Stockmannin jouluikkunoita täytyy käydä kurkkaamassa joku toinen ilta, sen verran paljon porukkaa oli liikenteessä.

Ihanat pikku ystävykset käsikädessä.

Ei meilläkään aina leivota vaan vaaleanpunaisia juttuja, tällä viikolla luvassa vähän muitakin värejä. Ihanaa alkavaa viikkoa!

 

Lattemamma

 

 

0 COMMENTS
|
8,502 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message