Random,  Shopping

Bringing up bébé

Moni on varmaankin lukenut, tai ainakin kuullut Pamela Druckermanin kirjasta Bringing up bébé (U.K. versio nimeltään French Children don`t throw food). Amerikkalaisissa “mamma blogeissa” – kirja oli kuuma keskustelunaihe viime keväänä. Kirjan on kirjoittanut Amerikkalainen äiti joka asuu Pariisissa ja omien lastensa (oikeastaan esikoisensa) syntyessä ja kasvaessa siellä, tarkkailee Ranskalaisten tapaa kasvattaa lapsiaan ja vertaa sitä Amerikkalaiseen vanhemmuuteen. Miksi Ranskalaiset lapset nukkuvat pikkuvauvasta läpi yön, syövät mitä vaan, käyttäytyvät kauniisti ja Ranskalaiset äiditkin kutistuvat taikaisin mittoihinsa muutama viikko synnytyksen jälkeen? Tätä kirjaa ei mielestäni ole tarkoitettu niinkään luettavaksi minään ” lastenkasvatusohjekirjana”, mutta se on hyvin kirjoitettu, hauska ja mielenkiintoinen. Alunperin journalistina toiminut Pamela Druckerman on selkeästi tehnyt paljon pohjatyötä ja ottanut selvää asioista.

Tilasin Bringing up bébén Amazonista viime keväänä muutaman herkkukirjan lisäksi.

Kirja on nyt ilmestynyt suomennettuna nimellä Kuinka kasvattaa bébé.  Huomasin sen sunnuntaina kun olimme joulukadun avajaisten jäkeen etsimässä rauhaisaa kahvilaa jossa käydä tyttöjen kanssa lämmittelemässä kuuman kaakon äärellä. Törmäsimme uuteen kirjakauppaa Senaatintorin kupeessa Katariinankadulla. Rosebud oli kiva löytö ja heillä on hyvä pieni valikoima jossa oli lapsillekin paljon kirjoja ja askartelujuttuja. Vähän aikaa myyjän kanssa jutusteltuani minulle selvisi, että tänään (ti 27.11) klo.19-21.20  Rosebudissa on iltama jossa Kuinka kasvattaa bébé ( ja Outi Pyyn kirja Trashion) esitellään  ja niitä saa ostaa tarjoushintaan 25 eur kpl. Tapahtumassa on myös viinitarjoilu ja Outi Pyy on kertomassa omasta kirjastaan. Rosebudin osoite on Katariinankatu 1.

Valitettavasti Pamela Druckerman ei ole kertomassa omasta kirjastaan, mutta jos etsit vaikkapa joululahjaa odottavalle ystävälle, haluat nauttia samalla lasin viiniä ja ostaa muutaman kauniin kirjan tai askartelujutun lapsille, niin ehkäpä täällä kannattaa käydä.

Me keittelimme juuri tyttöjen kanssa kauden ensimmäiset riisipuurot jotka nautitaan kanelin ja sokerin kanssa kunhan päästään puistosta kotiin. Hauskaa päivää kaikille!

Lattemamma

p.s. viimeviikon lattemammalounaalla ystäväni juuri kertoivat kuinka kiva kirja- ja paperikauppa Korjaamolla on Töölössä (baarin yhteydessä, sielläkin ostoksia voi halutessaan siis tehdä viinilasi toisessa kädessä…), sekin näytti olevan Rosebud, samoin kuin mm. Kiasman ja Ateneumin kirjakaupat (ostan usein Museoiden kaupoista lahjoja lapsille, niistä löytyy vähän erilaisia ja oivaltavia juttuja).

Leave a Reply

Your email address will not be published.