Cooking

Babydonitsit hunajasuklaa kuorrutuksella

Eilen päästiin munkkien makuun ja vielä olisi yksi resepti luvassa. Tällä kertaa minidonitseja. Tai Baby… babydonitsit kuulostaa niin ihanilta ( baby mitävain taitaa mielestäni kuulostaa aina ihanalta, niinkuin babyblue tai babypowder…). No niin, tässä oli siis tarkoitus miettiä näitä leipomisia. Eli donitseja… ja kuorrutetaan ne kiiltävällä hunajanmakuisella tummalla suklaalla. Voisihan donitseja maustaa vähän joulusta tutuilla mausteillakin, kuten kardemummalla, jauhetulla inkiväärillä, kanelilla ja vaikkapa ripauksella muskottipähkinää tai maustepippuria. Lämmin donitsi ja lasi kylmää maitoa on oivallinen yhdistelmä. Pitemmittä puheitta, babydonitsien resepti.

Babydonitsit hunajasuklaakuorrutuksella

 1. 1 tl kuivahiivaa
 2. 1/2 rkl kädenlämpöistä vettä
 3. 60 ml kädenlämpöistä maitoa
 4. 1 rkl tomusokeria
 5. 25 g sulatettua voita
 6. 185 g vehnäjauhoja
 7. 1 muna
 8. kasviöljyä paistamiseen (käytän auringonnkukkaöljyä koska se on mautonta)

Hunajasuklaa kuorrutteeseen

 1. 30 g voita
 2. 1 tl vaniljauutetta
 3. 110 g tummaa suklaata, pieneksi paloiteltuna

1. Laita hiiva kulhoon ja kaada päälle vesi, maito & sokeri. Anna tekeytyä liinan alla kunnes seoksen pintaan muodostuu kuplia, n. 10 min.

2. Lisää voi, jauhot, ja muna. (Jos haluat lisätä muita mausteita kuten yllä ehdotin, tee se myös nyt.) Sekoita kunnes muodostuu tahmea taikina. Siirrä taikina juhotetulle alustalle ja vaivaa sitä kunnes tasaista. Siirrä öljyttyyn kulhoon ja anna kohota lämpimässä liinan alla n. 45 min. tai kunnes taikina on tuplannut kokonsa.

3. Siirrä taikina takaisin jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä n. 5 min. kunnes taikina on elastinen ja tasainen. Kaulitse taikina n. 1 cm paksuiseksi ja ota siitä pieniä renkaita (n. 25 kpl) mm. lasin suulla tai pienellä puöreällä muotilla (halkaisija n. 3 1/2 cm). Tee vielä pienemmällä (n . 1 cm) muotilla tai vaikkapa pursottimeen liitettävän metallityllan toisella päällä donitsiin keskelle reikä. Anna kohota lämpimässä liinan alla vielä n. 10 min.

4. Sillä aikaa kun donitsit kohoavat on hyvä hetki tehdä suklaakuorrute. Laita pieneen kattilaan voi, suklaa, hunaja ja vaniljauute. Sulata miedolla lämmöllä kunnes tasaista ja kiiltävää ( muutama minuutti). (Jos maustat donitseja lisämausteilla, ei välttämättä olisi huono idea lisätä kuorrutteeseenkin vaikkapa ripaus kanelia.)

5. Paista donitseja n. 180 asteisessa öljyssä erissä, puolisen minuuttia per puoli, kunnes kullanruskeita. Valuta ylimääräinen öljy talouspaperin päällä. Kasta donitsin toinen puoli suklaakuorrutteeseen ja ripottele halutessasi pinnalle nonparelleja tai muita koristeita. Anna kuorrutteen kiinteytyä ja tarjoile.

p.s. jos kuorrutetta jää yli, se säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa kolmisen päivää. Sopisi hyvin vaikkapa vaniljajätskipallon päälle uudelleen lämmitettynä.

(resepti Donna Hay Magazine numero 56, mukailtu hiukan)

Suklaisia herkkuhetkiä,

Lattemamma

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.