Party planning

Ladurée syntymäpäivät

Lupasin teille kuvia neiti Hattaran 3-vuotis juhlista. Hattara toivoi macarons kakkua, itse taas rakastan Laduréeta, heidän kauniita pakkauksiaan ja suloisen pastellisia värejään. Päädyimme siis teeman osalta Ranskalaiseen teehen makeine herkkuineen. Jos Ladurée ei ole sinulle ennestään tuttu, kannattaa käydä kurkkaamassa heidän nettisivujaan. Ladurée on 1862 perustettu pâtisserie joka on ennenkaikkea tullut tunnetuksi nimenomaan nykyään niin trendikkäistä macaron-pikkuleivistään. Laduréen likkeitä on myös mm. Japanissa, New Yorkissa, Lontoossa, Dubaissa ja Tukholmassa. Ainakin Pariisin Laduréissa voi nauttia myös lounasta tai teetä & kahvia leivonnaistensa kanssa. Heillä on myös erikseen pieni lahjatavaramyymälä josta saa mm. tuoksukynttilöitä, makeisia ja pieniä aarteita.

Neiti Hattara kävi viime kesänä Tukholman Laduréessa ostamassa vaaleanpunaisen macaronsin. Liike on pieni, mutta ihana! (Olimme juuri olleet ystävien kanssa puistossa leikkimässä ja hiekkalaatikolla peuhaamassa kuten ehkä asusta huomaa…) Tässä varmaan soitellaan mielikuvituspuhelimella mummille. ” No moi, mummi. Joo, mä oon nyt täällä Laduréella. Minkä värisen macaronsin haluut tuliaisiksi?”
Osasin ihan itse ostaa sen! Taustalla ikkunassa näkyy macaron torni jollaisen neiti Hattara siis toivoi “kakukseen”.

Juhlien “teemaväreiksi” valikoituivat vaaleanpunainen, pistaasin vihreä ja kermanvalkoinen, Laduréen perusvärit. Halusin kuitenkin myös ehdottomasti sisällyttää muita värejä ettei juhlista tulisi liian hempeät. Macarons- kakun lisäksi Hattara toivoi ilmapalloja “jotka lentävät”, joten niitä piti tietenkin saada. Ne olivat siis suunnittelun lähtökohdat.

Superlahjakas isoveljeni suunnitteli kutsun toiveitteni mukaan näyttämään Laduréen pakkaukselta ja ne painatettiin Multiprintissä. Mielestäni juhlien kutsu on tärkeä, se luo tunnelman tulevaan tilaisuuteen. Pyrin aina lähettämään kutsut postitse, koska erityisesti lasten mielestä on ihana saada kirjeitä ja kortteja. Niitä tulee nykyään aivan liian harvoin kun sähköpostia on niin paljon helpompi ja nopeampi lähettää. Toki kaunis sähköinenkin kortti tai kutsu ilahduttaa mieltä.

 

Meillä vietettiin itseasiassa kahdet juhlat saman päivän aikana. Aamupäivällä Hattara sai kutsua muutaman ystävän kylään. Vietimme tyttöjen ja äitien teekutsuja, vieraita oli yhtä monta kuin vuosia (kolme tyttöä ja äidit). Mekkoihin pukeutuneet neitoset istuivat kauniisti pöydän ääressä nauttimassa pieniä herkkuja, askartelivat  ja leikkivät niin kiltisti keskenään, että me äidit saimme istua teekupposten äärellä jutustelemassa ihan rauhassa. Kaikilla kutsutuilla tytöillä on sisaruksia, joten tytöt saivat myös nauttia harvinaisesta kahdenkeskisestä ajasta äidin kanssa. Neiti Purkkakin lähti isin kanssa hetkeksi ulkoilemaan.

Ilmapallot olivat ykköstoivomus, tilasimme ne Juhlamaailmasta valmiiksi täytettyinä ja vaihdoin palloihin silkkinauhat.
Juhlavieraat ja päivänsankari (toisena vasemmalta) keskittyneenä leikkeihinsä.

Pikkutytöt saivat lähtiessä pienet lahjat, ruusuntuoksuisen cupcake huulirasvan ja macaronsien leivontaohjeen jota pienemmänkin on kuvien ansiosta helppo seurata. (ohjeen tulostin pinterestistä löytämäni kuvan avulla, mutta sieltä linkki ei valitettavasti vienyt alkuperäiseen lähteeseen, joten kredittiä en osaa tämän piirtäjälle antaa…). Tämä ei nyt ollut ihan Ladurée tyylinen lahja, mutta pikkutytöille sitäkin mieluisampi.
Kello viiden teelle oli kutsuttu sitten kummit ja sukulaiset lapsineen. Molemmissa juhlissa oli samat tarjoilut, lähes kaikki herkut oli tällä kertaa tilattu valmiina Ekbergiltä. Tuunasin vain itse valmiita kermatäytteisiä tuulihattuja Ladurée henkisiksi vaaleanpunaisella kuorrutteella ja tuoreilla vadelmilla sekä rakensin macarons-tornin ja tuulihattutornin. Juhlissa tarjoiltiin tietenkin myös muutamaa eri makua Laduréen teetä,  kahvia ja vaaleanpunaista kuohuvaa.

Seuraavaksi vino pino kuvia juhlista jos haluat katsoa. Valaistus oli valitettavasti hieman heikompi tuolloin joulukuun alussa.

Juhlapöytä

 

Pienet kermatäytteiset tuulihatut kuorrutin vaaleanpunaisella ja lisäsin vielä päälle kermavaahtoon kastetut tuoreet vadelmat.

Thé Josephine ja Thé Marie Antoinette ovat omat suosikkini Laduréen teelajikkeista.

Laduréen jätskiannoksia muistuttavat annokset tein Pappagallon pistaasijäätelöstä.

Synttärisankarin mekko Livly. Malli on Sandy dress, mutta kuosit ovat jo vaihtuneet Livlyllä kesäisiksi. Yksi mieluisista lahjoista oli keppihevonen joka saapui komean nuoren miehen mukana lentokeen cabiinissa Tukholmasta. Oli palvelu kuulemma pelannut hyvin kun vaaleanpuna-kukikas heppa oli sulattanut lentoemäntien sydämet (varmastikin yhdistettynä kantajaansa). Hepan nimi on Pinkki ja onnekas mamma pääsee usein sen kaveriksi leikkeihin. ” Mamma, sä voit olla lehmä!”

Kiva kun jaksoit katsoa kuvat läpi!

Lattemamma

23 Comments

 • Tiina

  Hienoimmat teekutsut, missä olen saanut olla mukana. Kiitos. Kaikille teestä tykkääville suosittelen todella Sofian ostamia Ladurée teelaatuja. Go Lattemamma :).

 • Maria

  Hei!
  Olen jonkun aikaa seuraillut blogiasi en vaan aikaisemmin ole kommentoinut,,,kai olen sellainen hiljainen lukija. Ihania kuvia ja saat ainakin täällä tämän lukijan todella iloiseksi.
  Nämä kuvat upposi niin minuun kuin 4-vuotiaaseen pojuun. Hän suosikkia nimenomaan on macarons leivokset… voi niitä kun ei täältä meillä saa kuin K-marketin pakastehyllystä…ja ehkä niitä ei voi etes verrata Ladurèe aitohin…mut kun ei vielä paremmista tiedä niin nautitaan nyt marketin pakaste jutuista.
  <3
  -Maria

  • Sofia

   Moikka Maria,
   Kiitos kommentistasi, minäkin hiljaisena ihailijana seuraan muiden blogeja ja harvemmin kommentoin mitään. Kiva kun käyt lukemassa, vaikka kyllä nämä kommentit ilahduttavatkin! Et ehkä ole Helsingistä (?), mutta jos joskus satut visiitille poikasi kanssa niin parhaat macaronsit täällä saa mielestäni Ekbergiltä ja Petris Chocolate Roomista. Ei tarvitse Laduréelle asti lähteä 😉
   Lattemamma

 • susanna

  Kauniit kekkerit!
  Minuun uppoaa myös Ladurèen niin väri- kuin makumaailma:)
  Meillä puolestaan vietettiin syksyllä tytön synttäreitä English tee party teeman puitteissa. Ja nyt funtsitaan jo ensi syksyn synttäriteemaa…kivaa puuhaa.

 • Maria

  Kiitos vinkistä..niin tuosta postauksesta hiukan päättelinkin että Ekbergin kahvilasta voisi noita ihanuuksia käydä maistelee…joten seuraavan kerran kun tulemme Hki:in niin taidamme suunnata sit sinnepäin…taitaa vaan sit käydä niin ettei K-marketin “herkku” macarons enään kelpaa 😉 No hyvää kannattaa odottaa. Poju onkin aika “konkari” matkustelussa ja kahviloissa kävijä 🙂
  -Maria

 • Pia

  Ihana juttu! Kiitos Sofia 🙂 Olen maistellut erilaisia jälkiruokia sekä lounaita Laduréella. Taivaallisia. Ehkä joku kaunis päivä saadaan puoti Helsinkiin!

 • Miimi

  Sofia, ihania kuvia kuten aina! Itse kävin jokunen aika sitten Lausannessa ihastelemassa ko. herkkuja ja maistelimme tyttäreni kanssa myös käsintehtyä jäätelöä. Ilo lukea blogiasi!!

 • Laura

  Todella suloisia kuvia! Ja kiva kuulla, ettet sinäkään aina tee kaikkea itse… Juuri neidin ristiäisiä vietimme ja kaiken tilasin valmiina (tapani mukaan), myös macaronsit.

  • Sofia

   Laura, kiitos! Mielestäni ehdottomasti pitää olla itselleen armollinen ja tehdä just sen mukaan mikä tuntuu hyvältä ( ja järkevältä). Valmiina saa niin kauniita ja hyviä juttuja, että aina ei kannata edes ruveta itse tekemään ( enkä todellakaan tee itse jos tuntuu, että aika on pois muusta kivasta, eli vaan jos on aikaa ja nautin siitä :)). Ulkoistaminen kunniaan 😉

 • Susanna

  Ihanat synttärit! Laduree on niin mun suosikki. 6-vuotias poikani pyytää Pariisista aina tuliaisiksi patongin ja Ladureen macaronseja. Muut eivät kelpaa – vaikka Hyviä saa Helsingistä myös Chokosta! Terkut Anaheimista. Ducksien peli oli näkemisen arvoinen vaikka ei ihan teekutsu -maailmassa ollakaan :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.