Feb
27

Lastenmuseossa

by Sofia   -   in Good things for kids

Lasten kanssa on mielestäni kiva käydä välillä museoissa tai gallerioissa. Erityisen toivottu kohde meillä on luonnontieteellinen museo ( ns. eläinmuseo). Siellä saa helposti vierähtämään pidemmänkin ajan ja useammalle uudelle visiitille löytyy aina jotain kivaa katseltavaa mikä jäi edelliskerralla huomaamatta.

Myös taidenäyttelyt ja galleriat kiinnostavat lapsia todella paljon. Näyttelyn ei tarvitse olla lapsille suunnattu, taide on elämys ikään katsomatta ja sen  ymmärtäminen ja avautuminen on aina subjektiivinen kokemus. Lapset ovat myös useimmiten otettu erinomisesti huomioon erilaisissa museoissa ja näyttelyissä, lapsiperheet voivat kokea olevansa tiloihin tervetulleita.

Erityisen tervetulleita lapset ovat tietenkin lastenmuseoon. Mikä upea keksintö ja aina ilmainen, myös vanhemmille! Sovimme ystäväni ja tyttöjemme kanssa treffit lastenmuseoon illalle jolta muskari oli peruttu talvilomaviikon vuoksi. Ensin ajattelin, että Purkka (nyt 1 vuotta ja 4 kk) ei ehkä vielä jaksa oikein kiinnostua museon tajonnasta, mutta väärinpä arvasin. Purkka oli aivan tohkeissaan kokeilemassa kaikkea, eikä olisi millään malttanut lähteä kotiin. Isommatkin tytöt ( 3, 3 1/2 & 5v.) olivat yhtä kiinnostuneita. Museossa on mm. vanhan ajan kauppa ja verstaita 1700-luvun hengessä joissa saa leikkiä. Koululuokka 30- luvulta jossa on oikeat vanhat pulpetit vanhoine oppikirjoineen & opetustauluineen sekä huone täynnä eri aikakausien nukkekoteja joista suurin osa on avoinna leikeille. Myös nukketeatterihuone, pukeutumishuone vaaleanpunaisine vaatekaappeineen ja mummola, 70-luvun mummolaksi somistettu asunto olivat tytöistä todella kiinnostavia. Ihastuksensekaista kauhua kummituksia ja muuta sellaista “salaa” rakastavalle Hattaralle aiheutti luuranko. ( Mauri Kunnaksen Hui Kauhistus kirja on yksi Hattaran kestosuosikeista.)

Ihana ystävä kuljettaa Purkkaa käsikädessä.

 

Kauppaleikit olivat tyttöjen mielestä ehkäpä kaikkein kivoimmat. Kumimaisesta massasta tehdyt kalat, leivät ja makkarat yms. olivat aidon näköisiä.

 

Purkka ihmetteli nukketeatterilavan kulisseissa.

Viikingin päähineet ja prinsessankruunut pääsivät sovitukseen pukeutumishuoneessa.

Tytöt nukkekotileikeissä. Oli muuten ihan sattumaa, että kolmella tytöistä oli samanväriset neuletakit ja farkkua.

Vaunuilla ei museoon voi tulla, mutta sisäpihalla sisäänkäynnin vieressä on vaunujen parkkeerausta varten järjestetty katos. ( tämä on kuitenkin hyvä huomioida jos museoon lähtee vaikka ihan pikkuinen vauva mukanaan, niin rintareppu tms. voi olla hyvä olla mukana) Vaatesäilytys on ja kengätkin jätetään sinne. Aikuisille oli sinisiä muovisuojuksia ( niitä asuntonäytöistä tuttuja) jotka voi sujauttaa kenkien päälle, mutta lapsille olisi ollut hyvä tuoda tossut mukana. Nyt mentiin sukkasillaan. Vaatesäilytyksessä oli myös muutamia pieniä lukollisia lokeroita arvotavaroille.

Yksi hyvä idea on ottaa mukaansa vähän isompi kangaskassi, johon saa laitettua haalarit/takit, pipot, hanskat ja kaulaliinat. Tällöin omat tavarat pysyvät varmasti yhdessä ja samassa paikassa, eivätkä lähde vahingossa vaikkapa samanlaisen pipon omistajan mukaan. Tämä ystävältäni oppimani kikka on erinomainen myös mm. harrastuksien pukuhuoneissa (koko kassi naulaan roikkumaa) ja isommissa tapahtumissa joissa ulkovaatteet riisutaan mutta vaatesäilytystä ei välttämättä ole ( esim. elokuvat tai viimeksi Disney on Ice, kaikki tavarat pysyvät hyvin tallessa kassissa ja sen voi laskea jalkojensa juureen tai napata väliajalla vaan olan yli).

Lastenmuseossa on myös pieni kauppa josta ostimme mukaan lukemiseksi museoaiheisen kirjan Melkoinen museoretki.

Tytöt viihtyivät lastenmuseossa hyvin ja ihan varmasti menemme vielä uudestaankin. Nukketeatteria tekemään tai kauppaa leikkimään ainakin!

Lattemamma

p.s. Lastenmuseon lisäksi taidegalleriat ovat ilmaisia ja useimmat taidenäyttelyt ja museot ovat kerran viikossa maksuttomia ( pienille lapsille lähes aina).

p.p.s. Onko teilläkin joskus iltasatua lukiessa tällaista? Hattaran kanssa saatetaan lueskella illalla rauhassa useampikin kirja, mutta jos Purkka otetaan mukaan lukuhetkeen niin homma ei aina toimi ihan niin hyvin…

 

4 COMMENTS
|
11,230 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Lastenmuseossa „
Citymami, on February 27, 2013

Ihanat nuo viimeiset kuvat. Meillä pienin Edith ottaa yleensä tuon Purkan roolin. Hän haluaisi aina, että vain hänellä luetaan 😉
Eva/Citymami

Sofia, on February 28, 2013

Citymami, ehkäpä se on se kuopuksen rooli :), kaiken huomion keskipisteenä jos vaan parrasvaloihin pääsee. Eikä noin pienet oikein ymmärrä sen jakamisen päälle 😀

Eeva, on February 27, 2013

Meilläkin on ollut mielessä käväistä tuolla, joten kiitos taas opastuksesta! Oliiko siellä ruuhkaista vai pääsittekö rauhassa leikkimään omia leikkejänne? Kevätiloa!

Sofia, on February 27, 2013

Moikka Eeva,
Oltiin n. tuntia ennen sulkemisaikaa ti iltana ja silloin ei ainakaan ollut kovin ruuhkaista. Hyvin mahtui leikkimään!

Leave a comment
name
email
url
message