Mar
13
Lapsiperheen arkiruokaa: tuorehernekeitto
by Sofia - in Cooking
Meillä tämä on yksi Hattaran lempiruuista. Voin luvata, että olen enemmän kuin iloinen jos tätä toivotaan illalliseksi. Keitto on helppo, nopea ja edullinenkin vielä kaiken lisäksi. Ainekset löytyy varmasti jokaisesta pienemmästäkin lähikaupasta. Lopputulos on kuitenkin herkullinen ja kauniin vihreä. Keittojen kanssa on kiva leipoa tuoretta leipää tai sämpylöitä tai napata lähileipomosta tuoreet lämpimäiset mukaan. Kun kaupassa sattui olemaan vielä uunituore, lämmin onnenleipä, lasten suosikki ruisleipä niin illallinen oli sillä sinetöity.
Tuorehernekeitto (3-4lle)
- 600g pakasteherneitä (varaan keittoon 200g herneitä per aikuisruokailija ja lapsille 100g, tästä annoksesta syö meillä 2 aikuista, 2 lasta ja jää lasten lounas seuraavalle päivälle)
- 6 dl vettä
- kasvis- tai kanalientä ohjeen mukaan ( käytän Reformin luomuliemijauhetta, se on maukasta, mutta ei sisällä natriumglutamaattia)
- 2 dl ruokakermaa, kuohukermaa tai kookoskermaa/kookosmaitoa
1. Kiehauta vesi.
2. Lisää herneet ja liemijauhe.
3. Lisää lopuksi kerma ja soseuta sauvasekoittimella (Bamixilla tms.). Voit maustaa keittoa mm. yrtein ( timjami, salvia ja minttu sopivat kaikki erinomaisesti) sekä mustapippurilla. Jos haluat “hienoa” keittoa, siivilöi se.
Hyvää ruokahalua!
Lattemamma
Tämä on myös meidän suosikki! Vaihtelun vuoksi kerman voi korvata aidolla voilla – keiton värikin kirkastuu.
Kiitos vinkistä Laura, kokeilen ensi kerralla. 🙂
Tosi maukkaan näköinen resepti, pitää kokeilla heti ensi viikolla. Hyvää viikonloppua!
Hyvää viikonloppua myös Selinalle! 🙂