Good things for kids,  Shopping

Lattemamman Helsinki; Nallerina

Taannoin mainitsinkin ohimennen, että Helsinkiin on avattu uusi lelukauppa. Nallerinasta löytyy ihania ajattomia leluja ja valikoimiin on otettu nimenomaan merkkejä jotka ovat saavuttaneet klassikon aseman. Nallerinasta saa mm. Steiffin ja Hermannin pehmoleluja, Käthe Krusen nukkeja sekä Reutterin posliini astiastoja. Kaikki tuotemerkit löydät Nallerinan omasta blogista ja lisää tietoa liikkeestä sekä nettikaupan Nallerinan sivuilta.

A bear hug anyone?
Mm. Käthe Kruse nukkeja.
Reuterin upea teesetti, ehkäpä muutaman vuoden kuluttua kun Purkkakin ymmärtää hieman varovaisuutta. Tämän ei halua rikkoutuvan.

Jos olet seurannut blogiani jo pidempään tiedät varmasti, että pidän kovasti perinteisistä vanhanaikaisista leluista. Toki meillekin on lahjoina saapunut muutama muovilelu ja omia rakkaita leluja lapsuudessa olivat kyllä nukkekodin ja posliininukkejen lisäksi My Little Ponyt ja Barbiet. Mutta pyrkimys olisi kuitenkin suosia vähän erilaisia leluja lapsillemme ja vältellä ainakin ylenpalttista määrää “krääsää” (en siis kutsu nyt Barbeja krääsäksi, mutta tiedättehän mitä haen takaa). Nallerinasta löydät juurikin peltileluja, paperinukkeja, kiiltokuvia,kauniita posliinisia teesettejä pikkuisille, puuleluja ja kauniisti tehtyjä pehmoleluja.

Hienoja klassikkoautoja oli useampi hyllyllinen.
Steiffin ja Hermannin nallekarhuja ja muita pehmoja. Näitä kuuluisia pehmoleluja valmistetaan myös “imited edition” sarjoja keräilijöille. Nallejen turkikset ovat keinokuidun sijaan mohair-villaa joka kestää kulutusta erilailla, kuluu “kuin nallen kuuluukin” ja tuntuu myös lämpimältä  ja pehmeältä kosketusta vasten. Kyllähän keinokuidun ja luonnon materiaalin eron tuntee.
Peltirobotit odottavat rivissä, ehkäpä juuri sinua?
“Always be yourself. Unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn.”

Valikoimissa oli myös miniatyyrejä nukkekotileikkeihin ja vanha rakas “harrastus” nosti taas päätään. Minulla oli lapsena aikamoinen nukkekoti täynnä suloisia kalusteita ja pikkuruisia yksityiskohtia. Omat lapsuuden aarteeni saavat vielä odottaa useamman vuoden silkkipapereihin käärittyinä laatikoissaan ennekuin pääsevät tyttöjen leikkeihin. Mutta arvatkaas vaan tuliko sellainen olo, että voisin vähän availla noita paketteja ja kurkkia niitä pikkuisia leivonnaisia, hopeisia saksia, nukkekodin herran luupäisiä kävelykeppejä ja kauniita astiastoja.

Minun nukkekotikokoelmistani uupuu sushisetti…
… ja kunnon vauva hopeisine kampoineen ja muine tykötarpeineen.

Nallerinan omistaja pitää myös Suomenlinnan lelumuseota ja hänen blogistaan voit lukea paljon mielenkiintoista tietoa klassikkoleluista ja mm. valintaperusteista juuri oikeanlaiselle nukelle lapsen eri ikä- ja kehitysvaiheet huomioonottaen.

Tällä nukkekodilla voivat vähän pienemmätkin leikkiä.

Klassikkoleluja myös pienemmille. Tämä on alkuperäisen painohyrrälelun (vai miksi näitä kutsutaan?) valmistajan tuote.

 

Emme ole hankkineet Hattaralle vielä leikkikeittiötä, vaikka leipomis- ja ruuanlaittoleikit ovatkin suosikkeja. Tähän asti on mielikuvitus luonut hienoja keittiöitä lastenhuoneeseen ja uuni on ollut milloin missäkin laatikossa tai hyllyn nurkassa. Nyt en kuitenkaan voinut vastustaa kun näin Schopperin ihanan peltisen pikku lieden. Se on hurmaava! Hattara ilahtui siitä ikihyvikseen, mutta koska se ei sovi alle kolmevuotiaiden leikkeihin, säilytetään sitä vielä laatikossaan. Sitäkin jännempää on ollut ottaa liesi esille pikkusiskon nukkuessa ja ihan kahdestaan mamman kanssa vähän kokkailla nukenkokoisessa keittiössä. Soppaa ovat nuket saanet ja jälkiruuaksi lettuja. Mitäköhän tänään illalla laitetaan? Löysin myös todella kauniit enkelijulisteet tyttöjen seinälle, etsiskelen niihin nyt sopivankokoisia kehyksiä. Onko teillä antaa vinkkejä mistä voisin löytää hyvät kehykset?

Pikkuinen keittiöpyyhe täytyy askarrella tuohon etureunan tangolle pikimmiten.
Kattila ja paistinpannu tulevat lieden mukana, posliinikuppi ja kannu ovat vanhoja. Myös suklaamuna on rekvisiittaa.
Hellan mukana tulee myös erilaisia kapustoja ja kauhoja.
Avattavaan ja suljettavaan vesihanaan tulee vesijohto ja tuosta lieden päältä voi täyttää mustan padan jolloin vettä voi oikeasti käyttää.
Kattilan alla olevaan telineeseen voisi laittaa jonkinlaisen sytytyspalan (ESBIT) jonka avulla saisi kattiloissa lämmitettyä oikeastikin jotain. Ehkäpä turhan vaarallisia leikkejä pikkutytöille. Suklaamuna paistui kyllä hurjan hyvin ihan mielikuvituksenkin voimalla (ja kevätauringon avituksella).

Nallerina on ihastuttava kauppa ja sinne kannattaa kurkistaa sisälle. Lelujen lisäksi saat sieltä mukaasi kauniita kortteja ja tiskillä houkuttelee myös suloiset tikkarit ja polkagris tangot ohikulkijaa. Muutamia vanhoja lelujakin on vitriineissä esillä. Nallerinan sanoin, täältä löytyy onnellisia leluja!

Piparminttutankoja paperikääreissään, tai kuten suloinen ystäväni ne kääntää suomeksi, “polkkapossuja”.

Löydät Nallerinan osoitteesta Annankatu 13 00120 Helsinki

Onnellisen lapsuuden ja onnellisten lelujen puolesta liputtava,

Lattemamma

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.