Mar
21

Titta, en barnsångbok

by Sofia   -   in Good things for kids

Kun kollegani ja entinen lastentarhanopettaja kertoi tehneensä lasten laulukirjan ja cd´n, piti minun heti tilata meille yksi. Titta, en barnsångbok on nykyään Purkan suosikkilevy. Meillä tanssitaan sen tahdissa lähes joka päivä.

Kun Hattara oli pieni, soi meillä usein Arne alligator. Olen muutenkin hankkinut aika paljon lasten musiikkia cd-levyinä ja laulukirjoja, sekä ladannut ipodiin lapsille oman laajan soittolistan mm. automatkoja varten. Mielestäni lasten kanssa on kiva heittäytyä tanssimaan ja laulamaan. Pikku marakassit ja ksylofonit sun muut soivat meillä usein ja kerran viikossa käymme musiikkileikkikoulussa, tuttavallisemmin muskarissa.

Titta, en barnsångbok on ruotsinkielinen ja tarkoitettu ensisijaisesti kielikylpypäiväkotien käyttöön. Se sopii kyllä yhtä hyvin myös kotikäyttöön, sekä ruotsin-, että suomenkielisiin perheisiin. Laulut ovat helposti mieleenpainuvia sekä rytmillisesti, että sanoituksiltaan. Hattarakin oppi parilla kuulemalla suosikkikappaleittensa sanat ulkoa. Ne eivät silti ole missään nimessä tylsiä rallatuksia, vaan sanoituksista voivat pienet kivasti kuin ohimennen oppiakin asioita. Lauluissa opitaan mm. käsitteitä hitaasti, nopeasti, hiljaa ja lujaa. Niitä on siis selkeästi mietitty ja niihin on panostettu. Laulut ovat mielestän juuri sopivia leikkikouluikäisille ja näille ihan pikkuisillekin. Purkka innostuu aina tanssimaan kun cd käynnistyy!

Purkka pistää tanssiksi.

Kirjassa on 30 laulua ja cd´llä 26 niistä. Kappaleet ovat Titta Suopajärven, kirjan tekijän, omia sävellyksiä ja sanoituksia (paria tuntematonta alkuperää olevaa sävellystä lukuunottamatta). Kirja on pehmeäkantinen ja värikkäästi kuvitettu, kuvittaja on Sari Olin. Kirjaa voi tilata täältä sen omilta nettisivuilta. Lisää kirjasta ja Titan haastattelun  voit lukea Uusimaan artikkelista.

Jos teillä tykätään musisoida ja kotikielenä on ruotsi (tai kielien oppiminen hyvissä ajoin kiinnostaa), niin suosittelen tätä kirjaa ja levyä lämpimästi.

Lattemamma

“Jag kan spela maracas… tshi tshi tshi tshi tshi.”

0 COMMENTS
|
8,327 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message