Mar
28

Pupunkorvat

by Sofia   -   in DIY projects

Näitä suloisia pupunkorvia olen ihaillut Martha Stewartin sivuilla jo pidemmän aikaa. Nyt oli aika siirtyä tuumasta toimeen ja hakea askartelukaupasta vähän huopaa sekä hiuspantapohjia. Kuumaliimapyssy (tai liimaa) ja sakset tarvitaan myös. Sitten vaan askartelemaan.

Se huopa minkä haluat korvan taustaväriksi kannattaa valita kovitettuna jollet halua luppakorvia. Korvien muodon voit printata täältä tai piirtää itselle mieluisat korvat. 

Leikkaa hieman pantaa pidempi  ja leveämpi kaistale huopaa jolla panta päällystetään.

Liimaa se pantaan kiinni…

… ja liimaa reunat pannan sisäpuolelle. Jos haluat viimeistellyn pannan, voit leikata vielä sen levyisen kaistaleen jonka liimaat sisäpinnalle. Löysin tällaisia “piikkipantoja” joten jätin tämän tekemättä. Meillä piikikkäät pannat tuntuvat pysyvän paremmin lasten silkkisissä hiuksissa paikoillaan.

Panta on sileä päältä.

Jäljitä korvien muodot huopaan. Ulomman korvan voit leikata joko siksak saksilla tai kaavan muotoa mukaille tavallisilla saksilla. Leikkasin jo tuon kaavankin siksak saksilla, siksi se ei ole ihan “viivoja” myöten leikattu.

Leikkaa sitten sisäosa toisen vcärisestä huovasta. Tähän käy hyvin tuo pehmeämpi huopa jolla pantakin päällystettiin.

Liimaa osat toisiinsa. Taivuta korvat keskeltä saadaksesi niihen muotoa.

Ja liimaa ne kiinni pantaan. Valmista tuli. Suloiset pupunkorvat sopivat hyvin ainakin meidän roolivaatelaatikkoomme. Tytöt kilpailivat koko viikonlopun siitä kumpi saa niitä pitää. Jos innostus ei laannu, täytyy tehdä varmaan toisetkin. Tai ehkäpä jonkun toisen eläimen korvat…

Purkka oli lähdössä pupunkorvissa viikonlopun synttärijuhliinkin.

Englanninkieliset ohjeet ja pupukorva pdf-tiedoston löydät Martha Stewartin sivuilta.

Hauskoja askarteluhetkiä,

Lattemamma

p.s. askartelutarpeet Hobby Pointista

 

3 COMMENTS
|
20,354 VIEWS
|
Partager sur Facebook
3 comments on “ Pupunkorvat „
Jussi, on March 28, 2013

Just etittiin NK:lta pupunkorvia Harrietille… Ei ollu! Eli alan siis askartelemaan(Niklas askartelee) 🙂 Kiitos vinkistä!!!!

p.s. Noi Charlien silmät…. Niin kauniit!!!

Sofia, on March 28, 2013

Jussi, se on vaan kuumaliimapistooli käteen ja korvia tekemään. Ja kiitos muru, Charlie oli otettu kommentistasi <3. Alkaa olla aika huikean vihreä toi väri... kram!

Ita, on January 12, 2014

Cutties!!’

Leave a comment
name
email
url
message