Mar
27

Lastenvaatefilosofiaa

by Sofia   -   in Good things for kids  Interior design

Yksi toivomistanne aiheista oli lastenvaatteet. Erityisesti tyttöjen vaatteeet. No sehän onkin lemppariaiheeni! Ajattelin näin alkuun valottaa teille vähän pukeutumisfilosofiaani, tällä kertaa lasten pukeutumisen.

Tyttöjen vaatekaappi. Vasemmalla Hattaran roikkovaatteet, oikealla Purkan. Hyllytila on jaettu. Tuossa oikealla sivussa on tyttöjen liinavaatteet ja askartelujuttuja yms. rottinkinkoreissa.

Varmasti tärkeintä minulle on, että lasten vaatteet ovat mukavat päällä ja valmistettu hyvistä materiaaleista. Vaatteet eivät saa hiertää, kutittaa tai painaa. Ulkoiluvaatteiden tulee olla lämpimät ja pitää lapsi kuivana, mutta ei hiostaa. Kenkien pitää ehdottomasti olla hyvät jalassa, eikä missään nimessä liian pienet. No, nämähän nyt varmaan ovat jokaisen vanhemman prioriteettejä lasten pukeutumista mietittäessä.

Purkan kenkiä kevääksi. Sekä pienemmät ballerinat, että loaferit taitavat jo olla liian pienet kun kelit vihdoin antaisivat myöten.

Hattaran kaapissa roikkuu mekkoja ja paitiksia hempeissä väreissä. Villakankainen “sateenvarjomekko” on mamman vanhan.

Kotona lapset ovat usein verkkareissa tai legginseissä, pehmeissä puuvillabodeissa tai t-paidoissa. Toisaalta koti on myös se paikka jossa lapset saavat pukeutua mihin haluavat. Neiti Hattaralla on useimmiten kruunu päässä, siivet selässä ja röyhelöhame päällä. Joskus täällä kuljeksitaan uimapuvussa ja kumisaappaissa. Siitä vaan, sanon minä. Koti on hyvä paikka roolileikeille ja oman itsensä toteuttamiselle. Olen kuitenkin hieman tarkempi siitä, missä vaatteissa liikutaan kodin ulkopuolella. Myönnän kyllä, että minulle tuottaisi ylitsepääsemättömiä vaikeuksia päästää tytöt vaikkapa kyläilemään pukeutuneena sekä mekkoon, että housuihin ja viiteen eri kaulakoruun. Mutta kotona ( ja kesällä saaressa) meillä saa siis pukeutua juuri niin moneen koruun kuin haluaa (kunhan niitä ei ole haettu mamman korulipaasta…).

Purkalla on jostain syystä kevääksi kolme tikkitakkia. Näin käy kun perii siskon vanhoja vaatteita ja sitten mummi joka ei muista mitä jo löytyy, hankkii lisää vaatteita.

Keskimmäisen kaapin ovessa on sisäpuolella Bonpointin Pariisin flagship storen pohjapiirros. Hattaran tossut ja mamman vanhat pikkukengät.

Pikkuhousut ja aluspaidat löytyy omasta boksistaan.

Hattara käy osan viikosta ja osan päivästä, hieman vaihtelevasti, pienessä yksityisessä dagiksessa. Yleisin asu siellä on sukkikset, puolihame, paitapusero/ trikoopaita ja neuletakki. Hattara ei ole housujen suurkuluttaja, mekot ja hameet ovat huomattavasti mieluisampia. Hän pitää nimenomaan sukkiksista enemmän kuin legginsseistä, sopii minulle hyvin. Pikkuiset paitapuserot silittyvät huomattavasti nopeammin kuin miesten kauluspaidat joten niiden huolto ei tuota mitään ongelmia. Välillä dagiksessakin ollaan ihan verkkareissa, joskin Hattara lähtisi mieluummin mekossa joka päivä. Housuja ja farkkuja Hattaralla on yhteensä ehkä kolmet.

Lapsi on helppo pukea kauniisti kiireisinäkin aamuina jos ostaa vain itselleen mieluisia vaatteita sekä huoltaa niitä hyvin. Tiedättehän, ei mitään “no nää nyt vaan on tällaiset röntsöverkkarit”. Verkkaritkin voivat olla siistit. Jos tiedän, että aamulla on tiedossa aikainen lähtö, laitan vaatteet hyvissä ajoin valmiiksi. Jos olemme menossa juhliin silitän juhlamekot valmiiksi ja varmistan, että sukkahousut yms. ovat puhtaina. Näin vältyn pahimmalta hoputtamiselta. Tuntuu, että pienten lasten kanssa on muutenkin ihan tarpeeksi odottamattomia viimehetken sähellyksiä. Silloin helpottaa kun ei tarvitse metsästää oikeanväristä rusettia tai toista kadonnutta pikkukenkää.

Osa Hattaran kengistä.

Myös Purkan puen siisteihin vaatteisiin jos lähdemme vaikkapa mammatreffeille. Esimerkiksi suloinen neulepusero ja pikkuiset housut, ehkäpä kauluksellinen body. Edelleen haluan korostaa, että mukavuus on kuitenkin tärkeintä ja vaatteet eivät saa estää lapsen liikkumista tai leikkejä.

Purkan kenkiä.

Sukkalaatikkoon on sujautettu suloinen pieni tuoksupussi.

Talvella ulkoillessa kunnon toppahaalarit, villahaalarit, lämpimät kengät ja pipot & hanskat ovat ehdottoman tärkeitä. Kaupungille lähtiessä puetaan kaupunkitakit (toppatakit) ja juhliin lähtiessä villakangastakit. Mekon kanssa kuuluu mielestäni pitkä takki. Emmehän me itsekään lähden juhliin mekossa ja lyhyessä toppatakissa. Toki kovilla pakkasilla toppahaalarit ovat kyllä parempi valinta. Käytännöllisyys ennen tyyliä tässä kohtaa. Syksyllä ja keväällä panostetaan hyvään välikausihaalariin ja kuravaatteisiin. Kevättakkeina tikkitakit ja trenssitakit ovat mieluisia.

Kesällä tytöille on ihanan helppo pukea suloiset mekot. Saaressa ollaan paljon rennoissa vaatteissa, sinne tulee otettua mukaan sini- tai punavalkoraidallisia, valkoisia ja tummansinisiä vaatteita. Kaupungissa pikkukukalliset ja hempeän pastellinsävyiset vaatteet löytävät usein tiensä kaapista päälle.

Lasten (ja aikuisten vaateissa) saa mielestäni olla ripaus leikkisyyttä ajattomuuden lisäksi. Vaikka pidänkin klassisista vaatteista, näyttävät pikkutytöt mielestäni yhtä hurmaavilta kukkamekoissa ja ruseteissa kuin t-paidoissa, farkuissa ja pikku tennareissa. Pukeutumiseen voi panostaa, mutta sitä (tai itseään) ei saa ottaa liian vakavasti.

Pyjamat ja yöpaidat pehmeintä puuvillaa pehmeitä unia varten.

Mietin myös josko teitä kiinnostaisi omien lasteni pukeutuminen tyyliin “päivän asu”? Joskin enemmänkin viikon asu, älkää pelätkö, en aio pakottaa lapsiani poseeraamaan päivittäin. Slloin tällöin kuvattavana oleminen on kuitenkin tyttöjen mielestä hauskaa. Yritän ottaa esille myös sellaisia vaatteita joihin olen ollut itse erityisen tyytyväinen ja esitellä merkit joihin olemme mieltyneet. Itse ainakin mielelläni näkisin jotain tällaista blogeissa joita luen.

Huomenna taas luvassa tosi kiva DIY-projekti pääsiäiseksi, tai oikeastaan se sopii koska vain toteutettavaksi.

Lattemamma

P.s.  Ensi viikolla sitten se asunto!

13 COMMENTS
|
27,138 VIEWS
|
Partager sur Facebook
13 comments on “ Lastenvaatefilosofiaa „
Christina, on March 27, 2013

Kauniit vaatteet sekä ihana järjestys kaapissa!

Sofia, on March 28, 2013

Kiitos Christina!

Salakka, on March 27, 2013

Kaunista ja niin ihanan tyttömäistä :)!

Höyhenenkevyttä pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

P.S. Jään mielenkiinnolla odottamaan asuntopostausta 🙂

Sofia, on March 28, 2013

Salakka, kiitos samoin ja ensi viikolla tosiaan sitten asunnosta kuvia! 🙂

Laura, on March 27, 2013

Oi, mitä herkkuja siistissä järjestyksessä! Ja ihan järkevä vaatefilosofia. 🙂

Jatkossakin vaatekuvat (myös mamman itsensä) kiinnostavat – asuntopostaus myös!

Herkullista pääsiäistä!

Laura, on March 27, 2013

Yksi lisäkysymys vielä. Mitä teet lasten pieneksi jääneille vaatteille? Itse haluan eroon kaikesta turhasta mahdollisimman pian, kun säilytystilatkin ovat rajalliset, mutta tietenkin joitakin helmiä pitää säästää.

Sofia, on March 28, 2013

Laura, pieneksi jääneet vaatteet menevät eteenpäin ystäväni suloiselle tyttärelle joka syntyi 6 viikkoa sitten. Kaikesta en kyllä ole malttanut luopua, joten ne tunnearvoltaan tärkeimmät olen pakannut kauniisti talteen. Herkullista pääsiäistä sinnekin! 🙂

Heidi, on March 29, 2013

Hei! Ihania kuvia! Aivan ihastuttavia vaatteita. Olisin valmis tulemaan täältä kauempaakin, jos tietäisin, että pidät kirppistä! 🙂 Ystäväni asuu Espanjassa ja sieltä löytyy ihastuttavia kenkiä. Täältä ei… Se on harmi. Kiitos kaikista vinkeistä! Olen koukussa blogiisi!

Sofia, on March 29, 2013

Kiitos Heidi! Espanjasta, Italiasta ja Ranskasta tuntuu tosiaan löytyvän paljon ihanempia kenkiä… Kannattaa muuten kurkata tuo http://www.jacadi.fr niillä on tosi suloisia lasten kenkiä ja vaikka nettikauppa ei tänne toimitakaan niin heillä on liike Tallinnassa jos tulee sinne lähdettyä.

Eveli, on March 30, 2013

Very stylish! Todays outfit is a good idea! Like to read about the outerwear also. All the best!

Sofia, on March 30, 2013

Thanks Eveli! Will do outerwear too then.

May Yerolemou, on March 5, 2014

The pictures are so wonderful, everything so beautifully arranged!! Wish it were in English 😉

Sofia, on March 10, 2014

Thank you so much May! <3

Leave a comment
name
email
url
message