Good things for kids,  Random

Toiveita?

Toivottavasti viikko on lähtenyt mukavan tehokkaasti käyntiin. Meillä on täällä leivottu pullat laskiaistiistain kunniaksi ja askarreltu ystävänpäiväjuttuja pikkutyttöjen kanssa. Olemme myös lueskelleet uutta kirjaa, nimittäin Akateemisesta kirjakaupasta sai nyt Beatrix Potterin koko tuotannon  suomeksi alkuperäisellä kuvituksella yksissä kansissa. Ihana, suosittelen hakemaan! (varmaan tästä kirjoituksestani osasitte jo päätellä, että täällä myös mamma on Petteri Kanin ja muiden suloisuuksien ystävä).

Tiedän itse olevani hurjan huono kommentoimaan mihinkään blogeihin, mutta ajattelin kuitenkin kysäistä josko teillä olisi jotain toiveaiheita tänne minulle?  Jos tulee jotain erityistä mieleen mikä kiinnostaisi niin jätäthän toiveesi tuohon alapuolelle. (Sähköpostiosoitteesi ei näy kommentin yhteydessä.)

Kiitos kun kävit taas täällä! Ja aivan erinomaisen mukavaa laskiaistiistaita!

Lattemamma

 

Beatrix Potterin Petteri Kaniinin satumaailman on kustantanut Otava.

p.s. täältä olen tulostanut aiheeseen liittyviä värityskuvia, hakenut tyttöjen iPadiin ilmaisen taustakuvan ruudulle ja siellä voi myös pelata muutamaa simppeliä peliäkin (mutta ei iPadillä, koska pelit vaativat flash playerin).

p.p.s Jos puputeeman vaatteet kiinnostavat niin Baby Gapin tyttöjen Peter Rabbit-mallistoon pääset tästä linkistä. Poikien vaatteet täältä.

19 Comments

 • Jonna

  Hei Lattemamma!
  Oletko koskaan julkistanut parasta kuppikakkureseptiäsi? Ja erityisesti se päällinen kiinnostaa. Lisäksi mistä saisi hankittua edullisesti niitä kuppikakun kokoisia paperiformuja?
  Ihanaa laskiaistiistaita!

  • Sofia

   Moikka Jonna,

   Laitan kuorrutejutun, kiitos ehdotuksesta. Ja linkkejä noiden formujen tilailuun, en tosin tiedä onko mulla mitään edullisinta infoa, mutta metsästän ;).

 • Anna

  Kirjoitit aikaisemmin, että olisit tekemässä juttua tyttäresi syntymäpäivistä. Edelliset syntymäpäiväjuhlanne olivat niin hienot, että mielenkiinnolla odotan millaiset nämä jälkimäiset juhlat olivat. Minua kiinnostaisi myös kuulla teidän tavallisesta arjesta – oliksiko sinulla mitään vinkkejä siitä miten pärjätä kahden pienen lapsen kanssa? Itselläni on 2,5 v ja 3kk ikäiset tytöt ja välillä mietin miten tulen pärjäämään heidän kanssaan jatkossa :). Kiinnostaisi myös onko sinulla vinkkejä lasten ruokien suhteen? Onko sinulla jotain ruokaa jota valmistat ja josta tyttäri tykkäävät erityisesti ja jota voisit suositella?

  • Sofia

   Anna,
   Kiitos tosi hyvistä ehdotuksista. Itseasiassa juttu tyttären juhlista on jo valmiina, hyvä kun muistutit, sehän on taas unohtunut tuonne arkiston pohjalle :D. Ja haluaisin vain kannustuksena sano, että ainakin itselläni silloin vastasyntyneen ja (juuri kaksi vuotta täyttävän) uhmaikäisen kanssa tuntui alussa haasteellisemmalta kuin mitä se on nyt. Eli kun uusi vauva ei olekaan enää ihan niin uusi ( toisen kohdalla se haaste taitaakin juuri olla siinä sisarussuhteessa ennemmin kuin siinä miten toimia vauvan kanssa), niin se arki helpottuu huomattavasti. Paljon onnea tästä uudesta tyttövauvasta!

   Lattemamma

 • Salla

  Hei Lattemamma!
  Teillä näyttää olevan aivan ihanasti sisustettu ja kaunis koti. Voisitko tehdä sisustusjutun kodistanne? Vinkkejä hyvistä sisustuskaupoista otetaan myös mielellään vastaan! Mukavaa laskiaistiistaita!

  • Sofia

   Salla,

   kiitos! Teen sisustusjutn kodistamme. Se olikin viimevuoden marraskuun Kodin Gloriassa, joten en ihan heti ole viitsinyt tehdä kotoa sisustusjuttuja, ajattelin, että aika moni varmaan löysi silloin blogini juuri tuon artikkelin perusteella. Aurinkoista päivää odotellessa, että saan otettua kuvia :)!

   Lattemamma

  • Sofia

   Laura,
   Jes, mun lempiaihe, tyttöjen vaatteet! Ehdottomasti teen juttua! Ja kiitos vinkistä, laitan juttua myös lattemamman tyylistä, joskaan en ole kovin trendikäs mamma.

   Lattemamma

 • Eeva

  Hei Lattemamma!
  Jakaisitko kanssamme jutun ja kuvia sinun lattehetkestäsi!? Ehditkö arjen kiireen keskellä istahtamaan nojatuoliin Voguen ja latten kanssa? Edelliseen kenties liittyen juttu päivä parhaista pienistä hetkistä olisi kiva! Ja myös vinkit ja kokemukset sisustuksen ja lastenvaatteiden nettikaupoista kiinnostavat! Lisäksi tuo arkiruokailu on aina ajankohtainen! Mitkä ruoat ovat teidän suosikkeja?

  Hyvää laskiaista!

 • kotiäiti

  Ihana blogi! Käyn täällä päivittäin ja oon ihan jäänyt koukkuun :)) I’m nuts for nuts-postauksessa kirjotit pikkasen omista ruokatottumuksistas ja niistä kuulisin myös lisää. Mainitsit entiset mallintyöt ja urheilevasi, niin olis kiva jos voisit laittaa jutun sun terveellisistä lempiruuista. Lempiruuista joita ois helppo ja nopee valmistaa tai vaikka ihan vaan jotain raikasta kevyttä suuhun pantavaa millä linjat pysyy ;))

  • Sofia

   Kiitos Kotiäiti ja kiva kun olet löytänyt tänne! Tuosta oikeasta sivupalkista löytyy muutama blogi joita luen useasti, mutta teen juttua jossa mainitsen muitakin (niitähän tulee kokoajan lisää)! Ja kepeitä ruokia mietintämyssyyn, kiitos hyvästä ehdotuksesta!

   Lattemamma

 • Tuplamamma

  Hei Lattemamma,
  Kahden pienen pojan äitinä olen huomannut, että on haasteellista löytää kauniin vaaleansinisiä (ei siis turkoosiin tai lilaan taittuvia) kukkia, synttäri-/kattaustarvikkeita sekä välillä myös vaatteita. Etsin esimerkiksi vaahtokarkkitikkareihin vaaleansinistä kuorruketta ympäri kaupunkia – tuloksetta. Jos sinulle tulee jotain ihanaa vaaleansinistä vastaan niin annatko vinkin! P.S. Kiitos linkistä Gapin poikien mallistoon.

  • Sofia

   Moikka Tuplamamma,
   Pidän silmät auki 🙂 . Tuo vaaleansininen kuorrute onkin tosi ongelmallinen, jos aineessa johon sinistä väriä sekoitetaan (mm. kuorrute) on itsessään edes hiven keltaista (mm. voita, sitruunamehua…) niin väri muuttuu automaattisesti hieman turkoosiin vivahtavaksi. Kehittelen tähän asiaan ratkaisun 😉

   Lattemamma

Leave a Reply

Your email address will not be published.