Apr
5

Herkullista viikonloppua!

by Sofia   -   in Cooking

Taas se olisi sitten viikonloppu edessä. Tämä viikko on mennyt kyllä ohi aivan laittoman nopeasti, maanantain pyhäpäivä varmasti vaikutti asiaan. Mutta sitäkin mukavampi viikko tämä on ollut. Pääsin ihastelemaan ihan pikkuruista reilusti alle kolmekiloista vauvaa. Vastasyntyneet ovat vielä ihasti kippuralla, kädet ja jalat lähellä kehoa. Pikkuiset huulet hamuavat jatkuvasti jotain suuhunsa. Ja ne kädet ja jalat. Miten ne ovatkaan niin uskomattoman pienet ja suloiset? Oi huokaus vastasyntyneiden käsittämättömälle ihanuudelle…

Onkos teillä jotain aivan erityisen kivoja suunnitemia viikonlopulle? Minä sain lauantaiaamuksi kutsun Little Copenhagenin järjestämään lasten muotinäytökseen Korjaamolle. Teen muotinäyksestä ja tilaisuudesta sitten jutun teille. Suunnitteilla on myös rentoa ruuanlaittoa ja yhdessäoloa ystäväperheen kanssa.

Jos et ole vielä keksinyt mitä syötävää laittaisit viikonloppuna, niin tässä on taas kerran helppo ja nopea, mutta herkullinen ohje, eilisen illallisemme. (Huomaattekos jonkinlaisen kaavan kokkailluissani…)

 

Sitrusmarinoitu kana  (2-4lle, nälästä ja syöjien koosta riippuen)

  1. 4 kanan filétä
  2. sitruuna
  3. mieluisia (tuoreita)yrttejä (esim. rosmariini, oregano, salvia, mikä vaan käy mistä pidät)
  4. suolaa & pippuria
  5. oliiviöljyä

1. Sekoita öljy, sitruunan raastettu kuori, silputut yrtit, mausteet & puolikkaan sitruunan mehu. Lisää kanat ja anna marinoitua vähintään 15 min. (minulla ei ole mitään kovin tarkkoja mittoja, mutta kanojen ei tarvitse uida marinadissa, ennemminkin sitä saa olla niiden pinnalla)

2. Paista kypsäksi pannulla öljyssä. Kanojen päälle voi vielä halutessaan puristaa sitruunanmehua.

Rapeat neulapavut

  1. 250-500 g neulapapuja/vihreitä papuja (näitä kannattaa tehdä reilusti, ainakin meillä ovat myös lasten mieleen)
  2. oliiviöljyä
  3. fleur de sel suolaa & mustapippuria
  4. 1 valkosipulinkynsi
  5. pieni pala parmesaania

1. Huuhtele pavut, kuivaa ja levittele leivinpaperille.

2. Pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä, mausta suolalla & pippurilla. Raasta pinnalle parmesaania (ei mitenkään valtavasti mutta niin, että ne kuitenkin saavat sellaisen “vastasataneen lumen” pintaansa) ja sekoita käsin papuihin kunnolla. (Muistelen, että alkuperäisessä reseptissä ei tainnut olla öljyä laisinkaan, mielestäni se kuitenkin auttaa parmesaania ja mausteita tarttumaan papuihin. Voit varmasti halutessasi jättää sen pois. En valitettavasti muista mistä reseptin nappasin. Oli niin helppo, ettei tarvinnut enää palata siihen uudestaan.)

3. Levittele pavut suht tasaisesti leivinpaperille ja paista n. 180 asteisessa uunissa kunnes parmesaani on sulanut ja pavut alkavat saada väriä (n. 10-15 min.). Niitä ei kannata ylikypsentää, ovat herkullisia rapsakoina. Nämä ovat vähän kuin ohuet ranskanperunat, mutta aika lailla kevyemmät.

4. Purista valmiiden papujen päälle 1/2-1 valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin. Jos esim. lapset eivät välitä valkosipulista, tässä vaiheessa voi eritellä sopivan annoksen heille. Purkka kylläkin rakastaa valkosipulisia papuja.

Tarjoile kanan fileet ja pavut salaatin kera. Bon appétit!

Toivottelen nyt sinulle herkullista viikonloppua ja lämmin kiitos vielä kaikista kauniista kommenteistanne eiliseen asuntopostaukseen liittyen!

Lattemamma

 

0 COMMENTS
|
65,202 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message