Apr
4

Paikka jota kodiksi kutsutaan

by Sofia   -   in Interior design

Olen jo aiemmin luvannut esitellä teille kotimme. Otan jossain vaiheessa kyllä itsekin täältä kuvia (ikkunanpesijä on tilattu…), mutta ajattelin aloittaa jakamalla Ullamaija Hännisen kuvat jotka on otettu viime kesänä Glorian Koti lehteä varten. Kirjoitin siitä täällä kun se ilmestyi loppuvuodesta.  Osa varmasti näkikin tuon jutun ja ehkäpä löysi sitä kautta blogiini, mutta toisille nämä saattavat olla uusia kuvia. Kuvissa asuntomme väritys näyttää jostain syystä hieman vihertävältä, mutta todellisuudessa tuo harmaan sävy jota käytimme on hyvin pehmeä, vaalea harmaa.

Asumme Helsingin keskustassa vanhassa kerrostalossa. Kun ostimme asunnon se oli viimeksi remontoitu ehkä joskus 60-luvulla. Asunto oli kuitenkin lähes käyttämättömän oloinen ja myöhemmin meille selvisikin, että sen asukas oli asustellut kartanoaan maaseudulla ja käyttänyt tätä kotia vain kaupungissa käydessään. Teimme asunnossa kuitenkin täydellisen remontin, seiniä kaadettiin, uusia rakennettiin, vanhat ovet & lattiat kunnostettiin ja materiaalit vaihtuivat. Meillä oli selkeät toiveet siitä mitä halusimme. Arkkitehti (isoveljeni) toi ajatukseni paperille ja toteutuksen tasolle. On se helppoa jos elämässä on ihminen joka jo puolesta lauseesta tietää mitä tarkoitat ja osaa vielä toteuttaa sen alkuperäistä ideaa kauniimmaksi. Remontin meille teki tmi Candé. Olimme heidän tiimiinsä todella tyytyväisiä. Monta projektia kokenut veljenikin totesi, ettei ole ikinä nähnyt niin siistissä järjestyksessä olevaa työmaata. Voitte ehkä kuvitella miten paljon helpompaa kahden järjestystä rakastavan ihmisen oli käydä katsomassa edistyvää remonttia kun asiat olivat paikoillaan ja työkalut yms. aina järjestyksessä.

Tässä siis meidän asuntomme…

Olohuone kuvattuna ruokasalista päin. Olohuone ja ruokasali ovat asuntomme keskellä oleva yksi suuri tila jonka voi keskeltä jakaa vanhoilla taitto-ovilla.

Ruokasalimme jonka keskellä on iso pöytä johon mahtuu parhaimmillaan 12 henkeä syömään, 8-10 helposti. Sekä olohuoneessa, että ruokasalissa olevat verhot on toteuttanut Aletta. Tein Hampurissa töitä muutaman vuoden ajan ja siellä käveleskellessäni näin yhden kauniin talon ikkunassa piparkakkureunaiset verhot. Otin niistä silloin kuvan kännykällä. Aletta toteutti verhot todella kauniisti toiveitteni mukaisesti.

Makuuhuoneemme sängynpäädyn löysimme sisustusliike S.A.L.I.sta. Rautaiset yöpöydät ovat äitini suunnittelemat.

Pikkuruinen vanha kustavilainen työpöytäni on myös makuuhuoneessa, löysin sen Anne´s Past and Present liikkeestä. Viime kesänä huoneessamme nukkui vielä Purkkakin. Sittemmin hän on muuttanut Hattaran kaveriksi tyttöjen huoneeseen. Makuuhuoneemme yhteydessä on myös mr. Latten oma kylpyhuone ja vaatehuone. Minun oma vaatehuoneeni on ruokasalin vieressä (sain valita, otin isomman, hih.). Usein käy niin, että naiset tuppaavat valtaamaan koko asunnon sisustaen ja somistaen oman mielensä mukaan. Mielestäni on tärkeää, että miehelläkin on ihan omaa tilaa, kuten oma kylppäri jossa ei tyttöjen meikit ja hajuvedet pyöri. (älkää nyt ymmärtäkö tätä niin, että mr. Latten ainoa “tila” täällä on kylppärissä…)

Meidän makuuhuoneemme näkyy tyttöjen huoneesta. Väliin jää olohuone. Oviaukkojen paikkoja muutettiin jotta saatiin suora linja näiden huoneiden välille ja meidän sängystämme myös suora näkymä takkaan. Talvisin lumen putoillessa ulkona on kiva pötkötellä peiton alla ja ihailla takkatulta. Tuplaovet sulkemalla saa molemmat huoneet eristettyä hyvin olotilasta.

Neiti Purkka opetteli viime alkukesästä kävelemistä tukea vasten ja lähtikin vähän tämän jälkeen 10 kk iässä kulkemaan. Taulut, joista toinen näkyy tässä kuvassa ovat Jaan Elkenin, sohvat Furninovan klassiset Howardit ja sohvapöytä S.A.L.I.sta.

Pikkuinen Hattara ja mamman korkkarit.

Tyttöjen huone on sisustettu minun vanhoilla huonekaluilla. Seinät maalattiin vaaleanpunaiseksi alhaalta ja harmaa lista jakaa tilaa jonka yläpuolelta ne ovat valkoiset. Koska vanhoissa taloissa huneet ovat melko korkeat ja lasten kalusteet sen sijaan normaalia matalammat saatiin tällä ratkaisulla tilan mittasuhteet sopivammiksi. Vaaleanpunaisia sävyjä kokeiltiin aika monta ennen kuin vihdoin kelpuutin juuri oikean sävyn. (veikkaan, että remonttimiehemme olivat valmiina kippaamaan minut roskalavalle, kärsivällisesti hymyillen he kuitenkin komppasivat minua ” Juu, tuo sävy on hiukan liian lilaan vivahtava” tai ” joo, ihan selvästi liian vaaleanpunainen”…). Kuvasta tuo sävy ei ehkä näy kovin hyvin, mutta se on juuri sellainen raikkaan haalean vaaleanpunainen.

Oikealla reunustalla näkyvät vaatekaapit rakennettiin tyttöjen huoneseen kiinteäksi ratkaisuksi ja oviksi kunnostettiin muualta asunnosta remontin myötä vapautuneet vanhat ovat. Myös kaikki puiset jalkalistat uusittiin asunnon alkuperäiseen tyyliin sopiviksi. Huoneisto oli remontoitu viimeksi silloin joskus 60-luvulla ja vanhat peiliovet oli paneloitu sileiksi ja lattialistat vaihdettu ohuiksi mataliksi listoiksi.

Lastenhuoneen kautta voi kulkea kylpyhuoneen läpi keittiöön. Tuo syvennys jonka päällä on myös säilytystilaa, rakennettiin vaatekaappien yhteydessä.

Meidän tyttöjen kylpyhuone. Päätyyn on rakennettu iso suihku jossa mahtuu vaikka koko perhe suihkuttelemaan kerralla. Tassuamme ja mustavalkoinen lattialaatoitus olivat korkealla toivomuslistallani. Niistä ehdin haaveilla vuosia. Kaikki hanat ja lavuaarit valittiin tyyliin sopiviksi ja peilisyvennykset rakennettiin remontin yhteydessä, niihin saa sopivasti laitettua tarpeellisia kauneudenhoitojuttuja esille. 

Puusepällä teetettiin kylpyhuoneen toiseen päätyyn kaapisto purkeille ja purnukoille sekä meikkauspöytä jossa on erinomainen valaistus. Tuohon vasemmalle kylpyammeen ylle tehtiin aukko seinään ja siihen upotettiin vanha Billnäsin ruukista löytämämme talon henkeen ja aikakauteen sopiva ikkuna. Näin kylpyhuoneeseenkin tulee keittiöstä luonnovaloa. (kuvaan sen teille jossain vaiheessa)

Minun huoneeni! Unelmieni täyttymys numero kaksi, kunnon keittiö. Kaunis keittiömme on Kvänumin mallistoa ja hankittu Creannosta. R-A-K-A-S-T-A-N sitä. Mustat valaisimet saarekkeen yllä ovat Salista. Saarekkeen päätyyn upotettiin pieni viinikaappi. Nämäkin valkoiset puukaihdinverhot harmaalla nauhalla tilasimme Alettasta.

Keittiössä minua odotti myös yllätys mieheltäni. Valkoisessa käsinmaalatussa, kivitasoon upotetussa posliinilaatassa on veljeni meille häitämme varten suunnittelema monogrammi.
Leveä uuni jonka päällä on sekä kaasuliesi, että keraaminen liesitaso on Ilven, myös Creannosta. Keittiöön tulee valoa kahdesta ikkunasta.

Leivoin meille vähän kuvausrekvisiittaa. Maistuivat hyvin kuvauspäivän jälkeen.

Kaikki kuvat Ullamaija Hänninen

Jos olet kiinnostunut tietämään lisää joistain ratkaisuista, esineistä tai muusta niin kommenttiosioon voi jättää kysymyksiä. Vastailen parhaani mukaan.

Kiva kun kävit kylässä meillä!

Lattemamma

32 COMMENTS
|
92,095 VIEWS
|
Partager sur Facebook
32 comments on “ Paikka jota kodiksi kutsutaan „
Leena, on April 4, 2013

Ihana!

Sofia, on April 4, 2013

Kiitos Leena! 🙂

Heidi :), on April 4, 2013

Hei, löysin vasta hiljattain bloginne. Sen maailma veti heti mukaansa iloisuudellaan, keveydellään ja kauneudellaan. Kotinne on upea kokonaisuus. Mistä mahtanet olla hankkinut nuo kauniit makuuhuoneenne pipakakkureunaiset valaisimet ?

Sofia, on April 4, 2013

Moi Heidi, kiitos ja lämpimästi tervetuloa lukemaan blogiani! Kiva, että löysit tänne ja olet viihtynyt! 🙂 Varjostimet olen ostanut Pariisista täältä. Ja lampunjalat ovat Cobellosta, mutta molemmat tosi vanhoja, olivat meillä jo aiemmassakin asunnossa.

Pia, on April 4, 2013

Todella kauns ja tyylikäs koti <3

Sofia, on April 4, 2013

Kiitos Pia!

Eeva, on April 4, 2013

Teillä on kaunis ja lämminhenkinen koti!

Sofia, on April 4, 2013

Kiitos Eeva!

minna, on April 4, 2013

Kiitos kauniista kuvista! Kommenttina aikaisempaan mainintaasi Nalleriina – kaupasta. Jos ja kotinne kuvien perusteella kun mieltymyksenäsi on myös vanhat ja puiset lelut jne, niin lelukauppa Tingeling Leksaker Yrjönkadulla on myös käymisen arvoinen kauppa. Ihanaa kun keskustaan on tullut kunnon lelukauppoja! Suosittelen (:

Sofia, on April 4, 2013

Moikka Minna, Tingelin onkin yksi suosikeistani. Kirjoittelin siitä jo ennen joulua kun se oli vasta avattu. Löydät jutun täältä. Kiitos kuitenkin vinkistäsi ja kiitos kauniista kommentistasi!

Lumo, on April 4, 2013

Kaunis koti. Tuollaisesta keittiön lattiasta haaveilen itsekin.

Tuon lehtijutun perusteella löysinkin blogiisi.

Sofia, on April 4, 2013

Kiitos Lumo!

Maria, on April 4, 2013

Oi niin kauniita kuvia ja tuo keittiö…vei mun sydämen <3
-Maria

Sofia, on April 4, 2013

Kiitos Maria! Keittiössä on hyvä kokkailla ja leipoa ja siellä viihtyy kyllä minun lisäkseni muutkin <3

Priska, on April 4, 2013

Ihana, ihana koti! Löysin tänne blogiisi juuri tuon jutun kautta ja olen lukenut tätä säännöllisesti siitä saakka. Ihanaa kevättä, nyt kun se viimein tuntuu saapuvan!

Sofia, on April 5, 2013

Kiitos Priska ja ihanaa, että olet pysynyt mukana blogin matkassa! Ihanaa kevättä!

Christina, on April 4, 2013

Ihana koti <3

Sofia, on April 5, 2013

Kiitos Christina!

Susanna, on April 8, 2013

Todella kaunis koti ja upeasti yksityiskohtia myöten mietitty sisustus! Mistä tuo olohuoneen tuoli on?

Sofia, on April 8, 2013

Kiitos paljon Susanna! Sen tuolinhan unohdinkin mainita, se on mielestäni Pentikin mallistoa. Saimme sen häälahjaksi joten ainakin jo viitisen vuotta vanhaa mallistoa, mutta olen vastaavia kyllä nähnyt mielestäni useammassakin paikassa. (tarkoitithan tuolia joka on harmaan pikku kaapin/shenkin edessä?)

Pipsa, on April 8, 2013

Chic, ja ennekaikkea sinun näköisesi 🙂

Sofia, on April 8, 2013

Kiitos ihana Pipsa! <3

Susanna, on April 8, 2013

Kiitos Sofia, juuri sitä tarkoitin!

Eia, on April 19, 2013

Kaunista, tyylikästä ja kodikasta! Mistä olet hankkinut nuo ihanat, isot tikatut tyynyt? Entä mustan rautauurnan? Minäkin löysin blogisi tuon lehtijutun kautta ja olen seurannut sitä siitä lähtien. Odotan innolla uusia sisustusjuttuja.

Sofia, on April 21, 2013

Kiitos paljon Eia! Isot tikatut tyynyt on ostettu aikoja sitten Benicosta (jota ei taida enää olla). Rautauurnat (niitä on kaksi 🙂 ) on muistaakseni Annes Past and Present liikkeestä, nekin ovat tosi vanhat.

Mari, on June 14, 2013

Moi! Eksyin tänne blogiin, kun etsin ohjetta raparperihillolle. Kuvasta ja sun nimestä aloin tuumia, oletko sama Sohvi joka asui pienenä Sepontiellä? Jos olet, niin oot joskus pihapiirissä kantanut mua sun hartioilla, mä olin sillon tosi pieni, mutta jäit mieleen! 🙂

Sofia, on June 16, 2013

Moikka Mari! Minähän se! Ja muistan myös sinut :D!

Elina, on September 20, 2013

Todella kaunis koti teillä <3

Place for Dreams

Sofia, on September 22, 2013

Kiitos Elina!!

Li, on January 15, 2014

Super fint hem ni har!

Sofia, on January 20, 2014

Oj tack Li!

Kristina, on September 9, 2015

Hejsan! Ni har just ett sådant badrumsgolv som jag drömmer om! Varifrån tog ni kaklen? Jag har hittat de svartvita kaklen på flera ställen, men ingen verkar ha svarta kakel som man skulle kunna göra randen i sidan med. Oj vad jag skulle vara tacksam om ni kunde tipsa mig var jag kunde hitta mitt dröm badrumsgolv 🙂

Leave a comment
name
email
url
message