Apr
9

Vastasyntyneen äidille

by Sofia   -   in DIY projects  Good things for kids

Nykyään babyshowereiden järjestämisestä on tullut jo kovin yleistä. Meillä on ollut tapana antaa joko vaippakakku kaikkine tarpeellisine aarteineen tai  joku hemmottelulahjakortti äidille (varsinkin toisen lapsen äideille). Mutta mitäs olette sitten vieneet äidille tai lapselle vauvan synnyttyä kun showereissa heidät on jo hukutettu söpöihin pehmoihin, pikkuisiin bodeihin ja pehmeisiin peitteisiin?

Minusta on ihana ajatus viedä uudelle äidille tai koko perheelle jotain syötävää. Vauvaan keskittyessä syöminen meinaa unohtua ja keittiössä ei välttämättä muutenkaan niin jaksa valmistaa ruokaa. Vaikka juuri imettämistä aloitellessa syöminen on aivan erityisen tärkeää. Oli se sitten sushia napattuna mukaan ravintolasta, ihana sortimentti raskausaikana kiellettyjä juustoja tuoreiden viikunoiden, pähkinöiden ja päärynöiden kera tai kunnon kotiruokaa, olen varma, että se on enemmän kuin tervetullut lahja vauva-arkeen totuteltaessa. Se voi todella olla jotain ihan arkista ja simppeliä, esimerkiksi kerran kun valmistin kotona makaronilaatikkoa, tein osan siitä foliovuokaan ja lähetin juuri vauvan saaneelle ystävälleni seuraavaksi päiväksi kotitekoisen lounaan (mieheni vei sen hänen miehelleen heidän yhteisiin treeneihinsä, en sentään käyttänyt mitään hienoa kuriiripalvelua).

Tuoretta pestoa, maukkaita tomaatteja ja pala parmesaania, niin simppeliä se voi olla.

Kun menimme ihailemaan ystäväni pikkuruista vauvaa viime viikolla, tein mukaani tuoretta pestoa ja pakkasin illalliseen tarvittavat ainekset koriin mukaan. Jälkiruuaksi vielä vaniljajäätelöä ja mansikoita.

Amerikassa on viety tämäkin asia ihan eri tasolle. Uusien vanhempien ystävät ja sukulaiset voivat organisoida mm. Meal Train kalenterin avulla netissä vaikkapa ensimmäisten kahden viikon ajalle ateriat jotka toimitetaan kotiin. Vanhemmille jää aikaa ihailla pikkuruistaan kun ystävät ovat sopineet valmiiksi minä päivänä kuka tuo ja mitä. Eikös olekin aika ihana ajatus? Ei ehkä kuitenkaan niin, että sitten joka päivä joku olisi tulossa kyläilemään. Ruoka tuodaan ovelle ja toivotetaan mukavaa illan jatkoa (ja ehkä kurkataan pikaisesti uutta tulokasta ovenraosta…).

Mukaan voi pakata myös kertakäyttöastiat, ei tule edes tiskiä tiskattavaksi.

Mitä mieltä olette? Olisiko teistä ollut kiva saada vaan keskittyä pienokaiseen kun joku muu olisi hoitanut kokkailut? Luulen, että mr. Latte oli tyytyväinen kun hän sai vapaasti häärätä keittiössä ja kokata minulle omia bravuureitaan. Mutta kyllä minuakin ilahdutti ystävä joka tuli tekemään herkullista pastaa jutustelun lomassa tai toinen joka saapui dekadentin juustovalikoiman kanssa kun hän tiesi, että olin niitä loppuraskaudesta himoinnut.

Lattemamma

 

p.s. 8 hyvää lahjaa uusille vanhemmille (final tip on suosikkini)

p.p.s. Tuo korissa nököttelevä nalle on tullut Purkalle lahjaksi kun hän syntyi, mutta pääsi kuvausrekvisiitaksi koska oikeasti uudelle äidille meni tummansininen trikoinen kantoliina ja se tumma pötkylä ei näyttänyt ihan niin suloiselta kuvissa…

8 COMMENTS
|
21,944 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Vastasyntyneen äidille „
Marja, on April 9, 2013

Kivasti kirjoitat ja täydelliset kuvat! Itse olen “jo” kouluikäisten lasten äiti mutta muistan vieläkin lämmøllä heitä jotka toivat ” kahvipullat” mukanaan. Asun Norjassa ja täällä on vanha traditio tuoda ruoka mukana ” barselbesøkille”. Viimeksi vietyäni gluteenittoman lasagnen keliakiaäidille ,kylpyhemmottelutuotteiden lisäksi sai uunituoreen äidin itkemään ( ne villit hormoonit…):)
Mukavaa päivänjatkoa todella kauniissa kodissasi:)

Sofia, on April 9, 2013

Kiitos tosi paljon Marja! Ja ne äitiyshormoonit tosiaan, itkettää vähemmästäkin kuin jos joku näkee vaivan ja tekee gluteenittoman lasagnen. 🙂

Heidi :), on April 9, 2013

Hyvä idea, jota itsekin olen joskus testannut lahjana eteenpäin. Toki myös näin “toiselta puolelta ” ajateltuna, viimeisillään raskaana, kuulostaa ihanalta. Varsinkin ne tietyt herkut, joita ei ole hetkeen saanut 🙂

Sofia, on April 9, 2013

Heidi, joo, ne kielletyt herkut ;). Mun kaveri tilasi mätivoileipiä naistenklinikalle 😀

M, on April 9, 2013

Ihana idea! Ekat päivät (viikot?) meni lähinnä leivällä ja banaaneilla, olisin kyllä arvostanut. Ja just nimenomaan ovenraosta toimitettuna 😉

Sofia, on April 9, 2013

M, ovenraosta tosiaan paras niin ei tarvii keräillä pyykkejä narulta tai edes vaihtaa verkkareista oikeisiin vaatteisiin. 😉

Laura, on April 9, 2013

Rotinat (vanha karjalainen tapa) voivat tosiaan olla monenmoiset. Eli ei anneta jenkkien omia tätä! 😉 Ystävät, jotka toivat brunssin tullessaan, mummon pitopalvelusta toimittamat herkut ja ystävän leipoma piimäkakku ilahduttivat minua kovasti.

Sofia, on April 9, 2013

Laura, totta tosiaan. Rotinat oli kyllä sanana tuttu, mutta nyt vasta katsoin wikipediasta mitä se tarkoittaa. Juurikin siis tätä. Kiitos!

Leave a comment
name
email
url
message