Apr
10

Tytöt hammaslääkärissä

by Sofia   -   in Good things for kids

Purkan 1-vuotis hammaslääkäri konsultaatio ja Hattaran 3-vuotis käynti osuivat sopivasti samaan aikaan joten tytöt pääsivät yhdessä hammaslääkärille.  Ihana ystäväni ja Hattaran kummitäti on hammaslääkäri joten menimme hänen vastaanotolleen. Kokemus oli tyttöjen mielestä niin kiva, että Hattara on jo kysellyt koska pääsee taas hammaslääkärille. Jospa vain kaikkien kokemukset olisivat yhtä mukavia alusta asti, ehkäpä niin moni ei pelkäisi käydä hammaslääkärillä.

1-vuotis tarkastushan on lähinnä konsultaatio vanhemmille koskien lasten hammashoitoa ja ruokailurytmiä yms. Uutta meille oli Hattaran muutaman vuoden takaisesta ohjeistuksesta, että fluorihammastahnaa sipaistaan nykyään jo ensimmäisiäkin hampaita pestessä pikkuisen harjaan. Aikaisemmin pikkuisimpien hampaat pestiin aluksi pelkällä vedellä. Purkankin suuhun tosin kurkistettiin koska hän reippaana tyttönä kiipesi oma-aloitteisesti lääkärin tuoliin vuoroaan odottelemaan.

Hattara oli erityisen innoissaan ja kun näette kuvat vastaanotolta, ymmärrätte miksi. Kaikki, tuoli mukaan lukien, oli pinkkiä! Ja lopuksi reippaat potilaat saivat vielä valita itselleen laatikosta pikkuiset hammastahnat ja Hello Kitty-tarrat kotiin viemisiksi.

Hattaralle esitellään peili jolla kohta kurkataan hampaita. Kengät Hattara valitsi kotoa lähitessä itse, hyvin oli sävysävyyn tuolin kanssa (ovat Uggin Bailey Bow bootsit tosin kovin kuluneet sellaiset). 

“Mageet plehat” päähän ja menoksi.

Joko nyt ois mun vuoro, miettii Purkka. Hänkin sai peilin tutkailtavakseen odotellessa.

Hattaran hampaat puhdistettiin lopulta vaaleanpunaisella tahnalla.

“Jes, vihdoin mun vuoro!”

Aarteita reippaille potilaille.

Hattara ei ollutkaan ekaa kertaa täällä, mutta Purkasta täytettiin potilastietokaavake.

Hampaita meillä harjataan kyllä kiltisti. Hattaran kanssa olemme keksineet sellaisen jutun, että kun suu avataan mamma kurkkaa Hello Kittyn vaatekaappiin ja kertoilee hampaita harjaillessa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy. Joskus kun hampaat on jo harjattu valmiiksi Hattara luettelee vielä muutaman asusteen mitkä oli unohtunut mainita ja sitten pitää vielä harjata vähän lisää. Mitäs kikkoja teillä käytetään hampaanpesussa?

Ksylitol pastillit tytöt saavat jokaisen aterian jälkeen ja Hattara joskus lasten purkkaa. Koiramäen purkat ovat meillä suosikit. Miksikö? No tietysti koska ne ovat pinkkejä! Pinkkii, pinkkii, pinkkii… Emme taida olla ainoita pari-kolme vuotiaiden tyttöjen vanhempia joilla pinkki on se juttu kaikessa?! No hyvähän se on jos perusasioista saa näin tehtyä houkuttelevia lapsille, kunhan muistaa kuitenkin antaa muitakin vaihtoehtoja välillä.

Lattemamma

p.s. Ymmärrän kyllä, että pikkuiset kannattaa viedä ihan kunnalliseen hammashoitoon tarkastuksiin jos kummitäti ei nyt satu olemaan alalla. Mutta jos etsit itsellesi hammaslääkäriä Helsingin keskustasta, tytöt kävivät Fredentissä Hanna Poulsenin hellässä hoidossa. Hannan ja Martta Martolan ihanan pinkki ja aurinkoisen hymyileväinen vastaanotto on saanut myös hyvää palautetta hammaslääkäriä pelkääviltä potilailta. Pinkin ulkokuoren ei kannata antaa hämätä, he ovat ammattilaisia. Olen itsekin ollut siellä vuosia hyvissä käsissä!

p.p.s Kuten Hattaran kengistä voi ehkä päätellä, hammaslääkärireissu tehtiin jo maaliskuun alkupuolella. ( Purkan mekko Bonpoint, Hattaran hame Jacadi, villatakki Bonpoint, paitis Epk, hiuspanta Livly)

 

0 COMMENTS
|
25,262 VIEWS
|
Partager sur Facebook

Comments are closed !