Apr
12

Fallkullan kotieläintila

by Sofia   -   in Good things for kids

Ihanaa, taas on viikonloppu edessä. Jos suunnitelmat ei ole lyöty vielä lukkoon, niin tässä voisi olla yksi kiva idea mitä voisit tehdä.

Kävimme muutama viikko sitten lauantaina heti aamusta visiitillä Fallkullan kotieläintilalla. Perjantaina selailin Facebookia ja huomasin ystäväni Lauran laittaneen kuvan maailman suloisimmista pikku karitsoista ( Laura kirjoitti heidän visiitistään Fallkullaan Minityyli blogissa). Karitsat olivat syntyneet juuri sopivasti pääsiäiseksi. Olihan niitä sitten pakko lähteä itsekin paikan päälle katsomaan. Olimme suunnitelleet visittiä jo pidemmän aikaa ja aurinkoinen vapaapäivä pitkän viikonlopun keskellä oli mitä otollisin hetki.

Retkeä edeltävänä iltana katsoimme tyttöjen kanssa kirjoista kaikki eläimet läpi mitä tulisimme näkemään ja possu, pupu, lammas sekä tipu pehmot pääsivät heti tyttöjen leikkeihin mukaan. Hattara yritti opettaa pikkusiskolleen mitä mikäkin eläin “sanoo”.

Fallkulla sijaitsee Helsingin Malmilla, kulkuohjeet löydät heidän nettisivuiltaan. Parkkipaikka on ihan lyhyen kävelymatkan päässä tilalta, rattaita ei välttämättä olisi tarvinnut mukaan, Purkka ei ainakaan malttanut kyydissä istua ja matka takaisin autolle taittuisi sylissä. ( Jos sinulla on lapsi joka ei vielä kävele, niin rattailla mahtuu kyllä liikkumaan tuolla.)

Pikkuinen retki, pikkuiset eväät jos nälkä pääsee yllättämään.

Fallkullassa pääsee tutustumaan perinteisiin suomalaisiin kotieläimiin jotka asustelevat navetassa ja lampolassa. Sieltä löytyy maatiaiskanoja, ankkoja, sikoja, hevosia, kissa, kaneja, vuohia, nautoja ja lampaita. Lisää tietoa roduista löydät tuolta Fallkullan sivustolta.

Pikku kilit kiipeilivät emojensa selkien päällä.

Vuohi väläytteli hymyään.

Vastasyntyneet karitsat olivat maailman suloisimmat olennot.

Hevosen vetämällä kyydillä olisi päässyt ajelemaan, mutta jonot olivat sen verran pitkät juuri tuolloin kun kävimme (satuimme varmaankin melko kiireiseen aikaan), että jätimme ajelun väliin tällä kertaa. Fallkullassa on myös kahvila, muista ottaa käteistä mukaan sitä varten. Pääsimme nauttimaan mehusta, tuoreesta pullasta ja kahvista ulkona auringon paisteessa. Kaiken kaikkiaan retkemme Fallkullaan oli erittäin onnistunut ja suosittelen sitä lämpimästi myös vähän isompien lasten kanssa.

Hevosvankkuriajelua. Tautalla näkyy kuinka kiltisti nauta seisoskelee taputeltavana.

Keväthaalaritkin pääsivät ensikertaa käyttöön. ( Ver de Terre, mm. täältä)

Tiedän, että pääkaupunkiseudulla on muitakin vastaavia paikkoja. Onko sinulla jotain kokemuksia, kuulisin mielelläni?

Lattemamma

Lähtiessä ihmeteltiin vielä hetki nautoja, mutta paijaamaan ei uskaltauduttu.

Kotimatkalla tytöt saivat pienet muistot päivästä. Pikku karitsan ja kilin.

Toivottavasti sinulla on jotain tosi kivoja suunnitelmia viikonlopuksi. Minä aion ainakin tavata tyttökavereitani ja menemme myös katsomaan ystävillemme kotiutunutta koiranpentua. Ihanaa kun omat lapset alkavat jo olla kevyesti vauvaiän ylittäneitä (Purkkakin jo puolitoistavuotias ensi viikolla) niin sitten saa katsella ystävien vauvoja ja koiranpentuja. Tai noita vastasyntyneitä karitsoita. On ne pikkuruiset kuulkaa vaan niin suloisia juuri tähän maailmaan tultuaan.

Kiva kun kävit taas tänään täällä ja aivan  ihanaa viikonlopppua! Tulehan huomennakin kurkkaamaan tänne, tiedossa olisi yksi resepti vielä tälle viikolle. Ensi viikolla siirrytäänkin lasten kevätvaatteisiin ja muihin raikkaisiin kevätjuttuihin.

Lattemamma

 

2 COMMENTS
|
16,019 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Fallkullan kotieläintila „
Lumo, on April 12, 2013

Suloisia eläimiä!

Viime kesänä kävimme Haltialan tilalla, tilan tuntumassa olevissa aituksissa olevien eläinten lisäksi kävimme katsomassa ½ km päässä laiduntavia Ylämaan lehmiä, joita etenkin minä halusin päästä näkemään, tilalta Ruutinkosken kylttejä seuraten pellon laitaa.

http://lumolifestyle.blogspot.fi/2012/06/day-trip-to-animal-farm.html

Sofia, on April 12, 2013

Kiitos vinkistä ja linkistä Lumo. Onpas komean ja karvaisen näköisiä nuo Ylämaan lehmät, vautsi. Ja tutulta näyttää myös ihana kälysi 🙂 sanoppa Sofialta terveisiä, olimme Papagenassa muinoin yhtäaikaa töissä! (Ja jostain syystä nuo linkit, myöskään itseni kommenttiosiolle lisäämät eivät näy, mutta “tyhjää” kohtaa painamalla pääsee kuitenkin perille.)

Leave a comment
name
email
url
message