Good things for kids

Libertyn kaulukset

Kesäinen aamu, niityllä kukkia. Pienen pieni jonka masu ylettää juuri korkean heinän yläpuolelle. Pienet kädet tarttuvat kukkiin, nyppivät terälehtiä, puristavat ne nyrkkiin käteensä, tuoksuttelevat ja lopulta maistavat. Aamupalaksi kerätään pitkään heinään metsämansikoita jotka tiputellaan yksitellen maidon sekaan, plops, plops, plops. Maito muuttuu hennon vaaleanpunaiseksi.

Mitä sinä näet tässä kankaassa? Mieleeni tulee kesäisen aamun ja niityn kukkasten lisäksi myös mielikuva lapsuuden kirjasta “salainen puutarha“. Ruusut piilottelevat takanaan ovea suloiseen puutarhaan ja ihmeelliseen ystävyyteen.

Ostin Pariisista mukaani hieman Libertyn pikkukukallista kangasta. Minulla oli selkeä visio siitä mitä kankaasta halusin tehdä. Kun minulle antaa neulan ja lankaa saan kyllä napin ommeltua puseroon tai reiän parsittua neuleesta, mutta mitään sen kummempaa en oikein sitten osaakaan. Niinpä ajatukseni piti teettää toteutuksen tasolle. Halusin tytöille kukalliset irtokaulukset. Törmäsin sellaisiin pinterestissä, mutta valitettavasti niitä ei saanut tilattua Suomeen. Onneksi äitini ystävä, Eva K, sattuu olemaan aivan erityisen hyvä ompelemaan ja sain teetettyä kaulukset hänellä. Eva oli iloksemme tehnyt tytöille myös pienet rusetit jotka saa sujautettua pinnien päälle (tai voi kiinnittää pysyvästi hiussolkeen jos haluaa).

Irtokaulukset ovat näppärät lapsilla, ne tekevät heti neuletakin tai neuleen vähän puetumman näköiseksi. Alla voi kuitenkin olla paitista  miellyttävämpää aluspaitaa. Kaulukset on myös helpompi pestä ja silittää kuin kokonainen paitapusero. Meillä ollaan aivan rakastuneita näihin suloisiin pikku kauluksiin ja rusetteihin!

Jeeeeee!!!!

Jos et myöskään ole maailman näppärin ompelemaan niin kauniisti tehtyjä kauluksia voi kysellä Evalta osoitteesta eva(at)kajander.net.

Toivottelen nyt sinulle mansikkamaidon vaaleanpunaista loppupäivää,

Lattemamma

p.s. Purkalla: body Petit Bateau, sukkikset Falke, samettishortsit Zara, kashmirneuletakki Bonpoint

Hattaralla: sukkikset Tartine & Chocolat, villashortsit Jacadi (kesämallistossa oli pikeestä vastaavat), kashmirneuletakki Ralph Lauren

Leave a Reply

Your email address will not be published.