Good things for kids

Maailman paras takki

Onko teillä jo kaikki kevätvaatteet hankittuna lapsille? Jos joku on vielä sadetakkia vailla niin oma suosikkini on tämä Petit Bateaun klassikkomalli. Takki on yksi kaikkien aikojen suosikkivaatteitani lapsille. Sen lisäksi, että se on kauniin näköinen ja simppeli malliltaan on se myös erinomaisen toimiva käytännössä. Takki on päältä pehmeä ja joustava ja sisällä on vielä pehmeä trikoovuori. Kesällä takki on siis mukava laittaa pelkän t-paidankin päälle jos sade sattuu yllättämään.

Hyvät tilavat, mutta päässä pysyvät huput, pehmeät kaulukset jotka saa nostettua pystyyn ja ihana raidallinen trikoovuori. Kuvassa näkyy myös Hattaran dagista varten tilattua nimikointinauhaa. Hihoissa resorit joilla niitä saa myös pidennettyä.

Äitini toi ensimmäisen sadetakin Pariisin tuliaisina kun vielä odotin Hattaraa, klassikko keltaisena. Sen jäätyä pieneksi tilasin Hattaralle isomman vaaleanpunaisena. Tämän takin lisäksi riittää oikeastaan pelkät kurahousut ja kokonaista sadeasua ei periaatteessa edes tarvitse hankkia erikseen (meillä on kyllä dagiksessa sadepäivien varalle tämä). Takki on niin pehmeä, että se käy sporttisemmasta kevättakista myös sellaisenaan, ei siis ainoastaan sadesäällä. Näitä meille tulee varmasti tulevaisuudessakin.

Hattaran pipo Il Gufo, kashmirhuivi aikuisten, hanskat H&M, kumisaappaat ja niiden sisään laitettavat fleece “villasukat” Hunter. Purkan pipo Benetton, kashmirkaulahuivi aikuisten, housut RL ja vuorilliset kumisaappaat Tretorn (myös yhdet suosikit). Hattarallakin on tuolla alla pikee mekko, se on vaan niin lyhyeksi jäänyt, ettei näy kuin sukkikset.

Jos olet kiinnostunut takkien tarkemmista mitoista niin kurkkaa tähän blogiin. Citykids in Actionin lapset taitaa tykätä samoista vaatteista kuin me!

Mitäs muuten meinasitte puuhailla viikonloppuna? Minut on kutsuttu tänään margarita-juhliin, kuinkas sattuikaan kun juuri niistä kirjoittelin eilen. Teemana on meksikolainen ruoka joten aion viedä mukanani kotitekoisia nachoja ja guacamolea, raikasta melonia sekä keltaisia tuttifruttin makuisia vaahtokarkkeja toisesta vaahtissatsistani (vaikka ne eivät niin meksikolaisia olekaan). Kyllä, olen nyt koukussa vaahtokarkkien tekemiseen. On ihanaa katsella kun yhtäkkiä siirappiseoksesta kasvaakin valtava pehmeä pilvi.

Ihanaa viikonloppua jokaiselle, satoi tai paistoi! Ja kiitos kaikista kivoista kommenteistanne tällä viikolla!

Lattemamma

p.s. Ensi viikolla on jo vappu ja minulla niin paljon juttuja kirjoiteltuna valmiiksi tuonne arkistoihin (tämäkin odotteli siellä viimesilausta ja sadepäivän kuvia parisen viikkoa), että viikonloppuna täällä vierailee ainakin suloinen kissanpentu.

 

13 Comments

 • Minna

  Hyvää viikonloppua myös sinulle! Arjen positiivisuus välittyy teksteistäsi ja se on todella ihana asia. Kirjoituksiasi on ilo lukea.

 • Eeva

  Samaiset takit ovat myös meidän suosikit! Etenkin tuo keltainen väri kyllä kummasti piristää harmaampaakin päivää 🙂

  • Sofia

   Moikka Anni, Purkalla on kokoa 1v. ja Hattaralla 3v. Joo, vähän oli hassua kirjoitella samasta aiheesta kuin toisessa blogissa, mutta nää on tosiaan meidän suosikit (ja monien muiden), olleet jo tosi pitkään ja olin tehnyt takki jutun jo jonkin aikaa sitten ulkokuvia vaille valmiiksi (sitten huomasin, että Eva oli saman takin esitellyt, mutta halusin kuitenkin juttuni julkaista). Tarkoitukseni ei todellakaan ole matkia muita blogeja ja nappailla toisilta aiheita :).

 • Anni

  Korjaan vielä, ei ollut missään tarkoituksessa tarkoitus kritisoida 🙂 Aina vaan kun näkee tun käytössä niin tekee enemmän mieli hankkia ne meillekin 🙂 Kysyn vielä minkämittaisia sun tytöt on/mitä kokoa pitävät, ulkomailta kun tilaa niin olisin meinaan tilannut ilmeisesti ihan liian isot niin siksi tarkistelen 🙂

  • Sofia

   Anni :). Hattara 3,5v. on n. metrin mittainen ja Purkka 1,5v. on n. 80 cm. Purkalla voisi olla jo isompikin takki, mutta saa seuraavaksi sitten tuon 3v. kokoisen. Hattara oli pitkään tosi pienikokoinen ja käytti kaksivuotiaaksi asti tuota 12kk takkia. Malli ei ole mitenkään erityisen kapea, mutta nää on tosi söpöt ihan reiluinakin ja noi resorihihat saa käännettyä heloposti sisään lyhyemmille käsille ja sitten jatkettua käyttöä kun ne kääntää ulos. Olikohan tää nyt yhtään selkeetä? Jos jonkun vaatteen suosittelen hankkimaan niin se olisi tämä! Pienempi on ostettu Petit Bateaun omasta liikkeestä ja isomman tilasin tuolta Alex and Alexasta. Oli mielestäni aika samoissa hinnoissa.

 • Anni

  Kiitos vaivannäöstäsi! Mulla tytöt taas pitkiä ikäisekseen,ja koitin citymamin mittoja verrata vdt:n rusettitakkeihin ja ellen lakkatakkeihin, jotkA meillä toimittaneet tän tyyppisen takin asemaa. Otan siis kuitenkin kolmosen pienemmälle (90 cm)ja isommalle (115) arvon vielä kutosen ja kasin kanssa, kun toivoisin et näistä olisi iloa kaksi kautta 🙂

  • Sofia

   Moikka Anna-Kaisa, kehittelen just kivoja makugomboja 🙂 ja sitten ajattelin laittaa reseptin kun keksin jotain erityistä. Mutta perusresepti on Shauna Severin kirjasta Marshmallow Madness ja löytyy myös hänen blogistaan. Tässä siihen linkki. Classic Vanilla Marshmallows. Ihania vaahtiskokeiluja, jäin kerralla koukkuun! Ja uusimmassa Glorian ruoka ja viini- lehdessäkin näytti olevan vaahtisresepti, tosin aika erilainen kuin tämä, vaikutti työläämmältä.

 • Eva/Citymami

  Oj mitkä söpöläiset ja terkut Pariisista, joka taitaa olla teidänkin suosikki :)!
  Niin kiitokset linkityksestä – maut taitaa olla ihan yksi yhteen 🙂
  Takki on kyllä niin loistava, että ansaitsee useammankin esittelyn. Pariisin päämyymälästä oli eilen melkein kaikki koot loppuunmyytyjä, joten taitaa olla myös suosikki ympäri maailmaan.

  Aurinkoista viikonloppua ja hauskoja juhlia:)! Mikään ei voita kesän ensimmäistä mansikkamargaritaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.