Apr
25

Mr. Sinatra, me and my margarita

by Sofia   -   in Random

Lupasin reseptejä, reseptejä saatte. Kutsujen suosikiksi nousi artisokka tartletit, joten tehdään niitä. Jos joku muu ohje jäi kiinnostamaan niin vinkkaahan tuossa kommenttiosiossa, muutkin olivat meidän mielestämme erinomaisia. Lempparicocktail oli klassinen margarita sekä aina tyylikäs samppanjacocktail, jonka toteutimme kyllä tällä kertaa proseccosta.

Artisokka tartletit

  1. 115 g purkillinen artisokansydämiä öljyssä, valutettuna
  2. 15 valkosipulinkynttä, paahdettuna uunissa kunnes pehmeitä
  3. 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  4. 1/2 tl tryffeliöljyä
  5. suolaa & pippuria
  6. 24 valmista tartlettia/crustadia
  7. 3 rkl parmeesanilastuja

1. Laita artisokansydämet, paahdetut valkosipulinkynnet (kyllä, niitä on 15 ja kyllä ne pitää ensin paahtaa, se pehmentää makua huomattavasti), oliiviöljy ja tryffeliöljy tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

2. Laita n. 1 rkl täytettä per crustadi ja koristele parmesaanilastulla. Käytän täyttämiseen pursotinpussia, mutta lusikallakin pärjää. Valmis crustadit kannattaa täyttää vasta vähän ennen tarjoilua, etteivät ne vety. Massa on helppo sujauttaa pursotinpussiin ja laittaa jääkaappiin odottamaan. Sitten vain leikkaa saksilla reiän pussin kärkeen ja täyttää kuoret pikaisesti. Näin välttyy pahemmalta sotkulta jos on jo juhlavaatteet päällä.

( Resepti on Marie Claire Kitchen kirjasta. Jos aiot omistaa vain yhden keittokirjan niin hanki tämä.)

Keittiön dagen efter, juhlien jälkeisenä päivänä cocktail laseja kuivumassa.

Margarita 

Täytä cocktail shakeri jäillä ja lisää 3 rkl tequilaa, 1 1/2 rkl Triple Secia ja 1 rkl limen mehua. Ravista huolellisesti. Kostuta cocktail lasin reuna limemehulla ja pyörittele suolassa (minulla on tässä punajuurella vaaleanpunaiseksi värjättyä suolaa). Siivilöi juoma lasiin.

Yksi annos.

Ei tarvitse olla ruokaguru järjestääkseen tyylikkäät kokkarit. Mielestäni ihanin cocktailpala on keitetty viiriäisenmuna ripauksella suolaa. Kaupasta saa myös valmiina kauniita juureslastuja joita voi napostella drinkkien kanssa.

Samppanja karhunvatukka cocktail

Pudota samppanjalasin pohjalle sokeripala ja pirskottele päälle Angostura bitteriä. Tiputa lasiin muutama karhunvatukka ja halutessasi pätkä limen kuorta. Kaada päälle kuohuva.

Yksi annos.

( Marie Claire Drinks kirjasta)

Vähän Sinatraa taustalle soimaan ja tavallisen torstai-illankin iloksi voi laittaa pystyyn cocktail tunnin. Yksi hyvä drinkki ennen illallista, voisi olla aika tyylikästä.

Lattemamma

0 COMMENTS
|
10,819 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message