May
12

Äitienpäivänä

by Sofia   -   in Random

Ihanaa äitienpäivää kaikki upeat äidit! Oman elämäni suurin haave oli äitiys. Tulla joskus äidiksi. Saada olla raskaana, saada omia lapsia. Elämäni suurin pelko on ollut, etten koskaan voisi saada lapsia. Lapsettomuus ei ole harvinaista ja ympärillämme lasten saaminen ei ole ollut itsestään selvyys. Siksipä äitienpäivänä koen ennen muuta kiitollisuutta. Kiitollisuutta siitä, että olen saanut tulla äidiksi. Olen saanut toteuttaa suurimman haaveeni elämässä. Unelmastani on tullut totta.

Voisin myös väittää, että olen nauttinut jokaisesta hetkestä parhaani mukaan. Elänyt äitiyttä täysillä. Kukaan ei voi sanoa, että vanhemmuus olisi aina helppoa. Tietenkään se ei ole. Nautin kuitenkin raskausajasta, ihmettelin pieniä sydänääniä kyyneleet silmissäni. Sain kokea synnytyksen ihmeellisyyden ja vastasyntyneen vauvan pienen voiman. Olen saanut taistella uhmaikäisen kanssa, nähdä kuinka oma tahto kasvaa ja pieni ihminen itsenäistyy. Se ei ole helppoa vanhemmalle, eikä varmasti myöskään lapselle. Silti olen kiitollinen siitä, että olen saanut kokea sen.

On helppo olla onnellinen kun pieni ihminen tuhisee syvää unta sylissä, kun olet jonkun elämän totuus ja saat auringonpaisteeksi kasvoillesi sen suurimman hymyn ( sen minkä vain tuo pieni viaton sydämensä pohjasta osaa sinulle antaa). On helppoa olla onnellinen kun joku kutsuu sinua äidiksi ja hakeutuu turvaan jalkojesi taakse. On helppoa olla onnellinen kun lapsesi oppii sanomaan “kiitos ruuasta, saanko nousta pöydästä” ilman, että joka kerta tarvitsee kehottaa erikseen tai kun hän ottaa toisen lapsen huomioon kauniisti. On helppoa olla onnellinen kun tyttäresi kulkevat käsi kädessä ja kikattelevat kahdestaan pöydän alla omia juttujaan. Mutta yritän muistaa olla kiitollinen myös silloin kun se ei ole päällimmäisenä mielessä. Kun lapsi heittäytyy lattialle ja kieltäytyy pukeutumasta tai kun yöllä nukkuisi paljon mieluummiin kuin kuuntelisi hampaiden tulon aiheuttamaa itkua. Äitiys on etuoikeus, se ei ole helppoa, mutta olen siitä kiitollinen. Se ei ole itsestäänselvyys.

On hienoa saada olla äiti.

Äitienpäivänä olen myös kiitollinen omasta äidistäni. Hän on ollut minulle esikuva siitä millainen hyvä äiti voi olla. Olen saanut elää onnellisen ja turvallisen lapsuuden. Lapsuuden jollainen kaikille lapsille kuuluu.

Äitini on kannustanut, rakentanut, kehottanut, kantanut. Tukenut ja muistuttanut ja ennen kaikkea rajattomasti rakastanut.

Näiden kiitollisuuden ajatusten siivittämänä kaunista äitienpäivää kaikille äideille! Olemme macaronsimme ja cappuccinomme aivan varmasti ansainneet!

Lattemamma

Kuviin pääsivät tänään äitienpäivän kunniaksi saamani upeat pitkät ruusut, tämän kevään ensimmäiset hajuherneet jotka pääsivät tyttöjen huoneeseen  ja Tukholman tuliasina viikonlopun vierailta Hattaralle tulleet vaaleanpunaiset herkut. Jos ihminen voisi herätä joka aamu siihen, että yöpöydällä tuoksuu kielot tai hajuherneet niin en usko, että huonotuulisia aamuja olisi olemassakaan.

6 COMMENTS
|
6,573 VIEWS
|
Partager sur Facebook
6 comments on “ Äitienpäivänä „
Eirene, on May 12, 2013

Ihanasti kirjoitettu. 🙂 Onnellista äitienpäivää!

Sofia, on May 12, 2013

Kiitos Eirene <3!

Nilgun, on May 12, 2013

My most favorite macarons <3<3<3 Happy Mothers Day to sweet Lattemamma <3<3<3

Sofia, on May 12, 2013

Happy Mothers Day Nilgun! <3

Saija, on May 15, 2013

Tunnen samoin. Syvää kiitollisuutta lapsistani ja “lainalapsesta”. On päiviä, jotka on vanhempana välillä rankempia ja voisi olla parempi Äiti… Mutta kertakaan en 9 vuoden aikana ole ollut hymyilemättä, kun nään lapseni. Kun esikoiseni syntyi, niin tiesin miksi minut oli luotu maailmaan. Tulla Äidiksi. Tänäkin aamuna sain pienet kädet kaulani ympärille ja sata suukkoa. Onni löytyy arjesta.

Sofia, on May 15, 2013

Saija, juuri näin <3

Leave a comment
name
email
url
message