May
22

Destination CDG (eli lennolla lapsen kanssa)

by Sofia   -   in Good things for kids

Matkareportaasista tulisi muuten niin valtavan pitkä, että jaan sitä vähän osiin. Aloitetaan lentomatkoista.

Valmiina lähtöön, Pariisi odottaa pikku matkustajaa… (kengät Gallucci, polvisukat Cos, hame Jacadi, neuletakki J.Crew, aplikoitu paitis löytö Pariisista.

Hattara on jo kokenut lentomatkaaja joka oli ensimmäisellä lennollaan kolmen kuukauden iässä. Matkustelemme aika paljon, enkä ole koskaan kokenut lasten kanssa reissaamista kovin vaivalloiseksi. Varsinkin nyt kun Hattara on jo isompi eikä mukana tarvitse raahata rintareppuja ja vaippalaukkuja on se suorastaan miellyttävää. Kentillä ja koneessa on paljon kaikkea jännää kokemista ja näkemistä lapsille.

Aamupalaksi hedelmäsalaattia ja lähtevien lentojen tutkailua Helsinki-Vantaan kentällä.

Pidemmille lennoille olemme varanneet mukaan kaikennäköistä puuhaa, pieniä eväsjuttuja joiden availeminen ja syöminen kestää kauemmin (kuten pikku rusinapaketit ja yksittäispakatut keksit) ja mm. tämä on ollut hauska ideoiden lähde koneessa puuhailuun (voin palata siihen tarkemmin joskus toiste). Tällä kertaa kuitenkin lentomatkat olivat sen verran lyhyet, että eväiden syöminen, leffa ipadiltä ja puuhakirja riittivät pitämään pikku matkalaisen tyytyväisenä.

Lennämme yleensä Pariisiin suorilla lennoilla, mutta tällä kertaa menomatkalle emme saaneet sopivaan aikaan lentoa joten lensimme Tukholman Arlandan kautta. Siellä oli kiva Elsa Beskow-henkinen leikkipaikka lapsille jossa ehdimme viivästyneen jatkolennon takia leikkiä. Hattara sai myös Starbucksin kahvilan myyjältä lahjaksi mansikkatikkarin mikä osoittautui loistavaksi virikkeeksi myöhemmin taksimatkalle Charles de Gaullen kentältä Pariisin keskustaan. Hattara kärsii välillä matkapahoinvoinnista autoissa, mutta tämä harvinainen herkku piti ajatukset muualla. Arlandan kentältä ostimme myös eväät seuraavalle lennolle. Lentokentillä on usein kivoja kahviloita joista saa mukaan mm. hedelmäsalaatteja, rahkoja yms. Enää ei joudu sinnittelemään pelkällä kolmioleivällä. Lyhyemmillä lennoillahan ei enää tarjoilla maksuttomia ruokia ja juomia, joten on hyvä ostaa kentältä omat eväät mukaan. Vaihtoehdot ovat usein hieman raikkaampia kuin koneissa. Pienten vauvojen kanssa matkustajien on hyvä huomioida, että pikkulapsille* saa olla maitoa ja ruokaa mukana kotoa lähtiessä, (mutta näille isommille juomat pitää olla normaaleiden rajoituksien mukaan nestepusseissa). Olen ottanut pienemmille usein pikkutetroja maitoa/korviketta (varmuuden vuoksi) ja Ellas Kitchen tyylisiä soseita joita on helppo annostella tuubista. Toinen hyvä juttu kentillä on lehtikioskien valikoima. Lähes poikkeuksetta niissä on erilaisia puuhakirjoja pienemmille. Lataamme myös usein ennen matkaa ipadille uuden leffan tai uusia appsejä (mm. ystäväni suosittelemat Toca Bocat ovat tällä hetkellä meidän suosikkejamme), jotta matkalla olisi jotain mielenkiintoista tekemistä. Näin lyhyellä lennolla se ei ole niin tarpeellista. (*edit. pienemmillä lapsilla tarkoitan siis infant-lipulla matkustavia, alle 2 vuotiaita joilla ei ole omaa istumapaikkaa koneessa.)

Arlandan kentän Elsa Beskow leikkipaikka oli mieluinen!

Evääksi löytyi mm. raejuustoa ja kuivattuja hedelmiä, mango smoothie ja omppumehua.

Lahjaksi saatu tikkari, passi prinsessakansissaan ja Hattaran ikioma Pariisin kartta. Crumpled city map on ostettu Moko marketista. Sitä voi rutistella käsissään ja se kestää vettä. Kartta on jonkinlaista päällystettyä kangasta. Suosittelen näitä lämpimästi lapsille. Tutkimme karttaa etukäteen ja valitsimme paikkoja missä Hattara halusi käydä. Siitä seurattiin myös vähän, että missäpäin päivän aikana liikuttiin.

Erityisesti huomioisin lennoilla lasten kanssa sen, että vanhempien mieliala vaikuttaa välittömästi lapsiin. Jos vanhemmat pelkäävät lentämistä, ovat hermostuneita tai epävarman oloisia, lapsi kyllä aistii sen. Rennon vanhemman kanssa lapsen on mukava matkustaa. Aikaa kannattaa varata riittävästi, ettei tarvitse kiirehtiä ja hosua. On kiva jos aikaa jää myös vähän ihmettelemiseen ja vaikkapa viimehetken vessakäntiin, ettei nousun aikana tarvitse sitten venkoilla turvavöissä. Lentomatka voi olla ihana jännä seikkailu pilvien päällä. Lapsen on kiva istua ikkunan vieressä ja katsella ihmeellisiä näkymiä kun talot muuttuvat tulitikkuaskien kokoisiksi ja linnut lentävät jossain kaukana alapuolella.

Huomenna päästäänkin sitten ihan oikeasti Pariisiin…

Lattemamma

Matka Pariisista kotiin alkaa hotellilta. Oma pikku lentolaukku on hyvä olla!

Cdg´n lentokentältä löytyi todella mieluinen puuhakirja jossa oli paljon tarroja ja väritystehtäviä. Tässä harjoitellaan hedelmien piirtämistä mallin mukaan.

Hotellihuonetta kaunistamaan ja tuoksullaan huumaamaan hankitut kielot olivat vielä niin hyvässä kunnossa, että ne pääsivät käsimatkatavaroissa mukaan kotimatkalle ja Lattemamman yöpöydälle.

Piirustushommat jatkuivat portilla. Hattaralle on siunaantunut pitkäjänteinen keskittymiskyky joka on kullanarvoinen matkustaessa kun kolmevuotias jaksaa puuhastella saman jutun parissa pidempäänkin. Puuhakirjasta ei tainnut jäädä yhtään tehtävää tekemättä.

Omissa pikku käsimatkatavaroissa Hattaralla oli värityskirja, liidut, ruusupastilleja ja tietenkin pehmoinen matkakaveri.

Matka sujuu mukavasti Nalle Puhin omaa elokuvaa katsellessa. ( Kotimatkan asu; kengät Gallucci, polvisukat Cos, liivimekko Tartine & Chocolat, aplikoitu paitis löytö Pariisista, kruunu Tartine & Chocolat, neuletakki Oscar & Valentin)

Entä mitä Lattemamman käsimatkatavaroista sitten löytyy? Ainakin aina vettä, huulirasva tai kosteuttava huulikiilto, luettavaa, iso pehmeä huivi johon voi kietoutua tarvittaessa ja pastillitkaan eivät ole huono idea.

p.s. Hattara ihan ensimmäisellä lennollaan 3kk iässä…

4 COMMENTS
|
17,023 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Destination CDG (eli lennolla lapsen kanssa) „
Ilona, on May 23, 2013

Kiitos hyvistä matkavinkeistä! Kuvien + tekstien kautta on kiva lähteä itsekin nojatuolimatkalle kauniiseen Pariisiin 🙂

Sofia, on May 23, 2013

Kiitos Ilona, kiva jos viihdyit kanssamme Pariisissa :)!

Ansku, on May 26, 2013

Kiitos vinkeistä lennolla lasten kanssa! Ystävät lähtevät kesällä eka kertaa pienten lasten kanssa reissuun ja olivat kovin kiitollisia näistä vinkeistä, kun kerroin eteenpäin 🙂 Ihanaa, että jaksat ja viitsit jakaa kokemuksesi ja vinkkisi meille muillekin 🙂 Btw, nuo Hattaran prinsessa passinkannet ovat ihan mielettömät.. <3

Sofia, on May 27, 2013

Moikka Ansku! Tosi kiva jos niistä on myös jollekin hyötyä! Ja passinkannet on kuin hänelle tehdyt :D!

Leave a comment
name
email
url
message