Good things for kids

Au manége et autres jolies choses ( un)

Pariisin matkakertomus kuvina…

Valmiina lähtöön…
Sitten ollaankin jo Hotellilla.
Pieni turisti ja oma kartta.

Perjantaiaamun luomutori.
On aamu, vähän vielä unettaa.
Jardin de Luxembourg.

“Mamma kaloja, ihan kuin Stockalla…”

Aamun ensimmäiset espressot ja kuuma maito lämpiämässä.
Kiva leikkipaikka oli ihan vieressä. Tässä olisi voinut vaikka käydä syömässä leikkien lomassa lounaaksi suolaisen crepin. Leikkipuisto oli isohko ja todella hyvä, sisäänpääsymaksu oli muistaakseni 2,5 euroa. Valitettavasti kamerani oli hajonnut kun palasimme sinne iltapäivällä. (Se aukesi vasta kymmenen jälkeen.)

Luxembourgin puistossa ei ollutkaan karusellia kuten muistelin. Onneksi tämä pikkuinen karuselli löytyi ihan hotellimme edessä olevasta Sevres Babylonin puistosta. Samoin kiva pieni leikkipaikka.
Marie Pucelta Hattara sai valita mieluisen rannekorun. Ja Lattemamma…
Vaaleanpunaista Libertyn nauhaa ja helmiäiskukka.
Lattemammalle turkoosikukikasta nauhaa ja helmiäistähti. Kuvassa Hattaran pinni- & alusvaatepussukka .

Tässä kohtaa kamerani hajosi ja loppupäivästä ei olekaan sitten kuvia kuin puhelimeni kameralla otettuna. Illalla tapahtui kuitenkin koko matkan maagisin osuus Hattaran mielestä. Matkustimme Eiffeltornin juurelle jossa hän sai ratsastaa isossa karusellissa monta kierrosta, syödä iltapalaksi nutella creppiä ja ihastella Eiffeltornia suoraan sen alapuolelta. Yritimme sinnitellä yli yhdeksään ja iltakin jo vähän hämärtyi, valoja ei kuitenkaan vielä sytyttetty joten sen taika jäi meiltä nyt kokematta. Hattara oli kuitenkin onnensa kukkuroilla ja sanoo ihastuneena kuvaamassani videossa jossa hän istuu ylös alas liikkuvan karusellihevosen kyydissä; “Mamma, tää on ihan kuin Maija Poppasessa!”. ( Jos muistatte, elokuvassahan he lähtevät karusellihevosilla laukkakilpailuihin.)

Matkakertomus jatkuu iltapäivällä (löysin seuraavana päivänä puolenpäivän jälkeen uuden kameran)…

Lattemamma

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.