Good things for kids

Manger et dormir á Paris (hotelli ja ravintolat)

Vinkkejä ruokailuun lasten kanssa Pariisissa. Olimme siellä todella vain pitkän viikonlopun ja pyörimme tällä kertaa lähinnä vaan vasemmalla rannalla. Otos ei siis missään nimessä ole kovin kattava, mutta ehkäpä näistäkin vinkeistä saa jotain irti.

Matkalla aamiaiselle…

Asuimme tässä hotellissa, kuudennessa kaupunginosassa. Lutetia on kohta menossa kiinni ja kolmeksi vuodeksi remonttiin, neljän tähden hotellista tehdään nyt viiden tähden hotelli. Remontti tulee varmasti ihan tarpeeseen, huone oli toki todella siisti, mutta jo hieman kulunut. Parasta hotellissa oli kannaltamme sijainti, vähän isommat huoneet (Pariisin hotelleissa on yleensä todella pienet huoneet ja tarvitsimme ekstratilaa Hattaran ylimääräiselle sängylle) ja aivan erityisesti aamiainen. Normaalisti Pariisissa on kiva lähteä liikenteeseen ja vaikkapa napata tuore croisantti ja kahvi matkalta mukaan. Lapsen kanssa osaa kyllä arvostaa sitä, että aamu alkaa ihanalla aamiaisella jonka valikoimista löytyy kaikkea tuoreista mansikoista ja luomu vuohenmaidosta kokonaisen boulangerien kokoiseen valikoimaan tuoreita Ranskalaisia leipiä ja leivonnaisia kuten madeleineja, croisantteja, macaronseja ja finansiereja. Hattara sai joka aamu oman kannullisen kuumaa suklaata (kaakaota) pöytään niinkuin oli unelmoinutkin. Näillä eväillä aamu lähti kyllä aina hyvin käyntiin! Tänne voisi hyvin tulla vaikkapa vaan aamiaiselle.

Ruokailu Pariisissa lasten kanssa on mielestäni aika helppoa, ainakin nyt kun syöttötuolia ei tarvittu. Monien ravintoloiden lounas menuihin kuuluu yksinkertaisia ruokia jotka ovat myös lasten makuun. Esimerkiksi omeletteja, lämpimiä juustovoileipiä ja suolaisia piiraita löytyy monista paikoista. Illallislistoilla taas on yleensä liha ja kala vaihtoehtoja joihin saa tilata lisukkeet erikseen. Meillä tällainen toimii hyvin, varsinkin kun lisukkeina on mm. kokonaisia buffalamozzarella palloja, annos kirsikkatomaatteja, vihreitä papuja ja herkullisia maalaisranskalaisia. Söimme lounasta ulkona joka päivä, mutta illallisella kävimme vain kerran. Muina päivinä haimme hotellihuoneeseen mukaan illallista tai iltapalaa, koska useimmat ravintolat avaavat ovensa melko myöhään. Hotellimme vieressä oli mm. Le Grand Epicerie josta sai esimerkiksi tuoretta sushia ja pienen pullon kylmää valkoviiniä. Myös huonepalvelu toimii lasten kanssa hyvin.

Vadelmajugurtti iltapalaksi maistuu paljon paremmalta lasipurkista ja tietenkin yöpaidassa sekä kultatossuissa.

Lasten kanssa lounaalle suosittelisin mm. The Rose Bakerya joka on avannut nyt myös Le Bon Marchen tavaratalossa. Vaikka luomutuotteita tarjoileva Rose Bakery onkin Brittiläinen, se kannattaa silti katsastaa. Samassa tavaratalossa sijaitsee myös hyvä Italialainen pysähdyspaikka Primo Piano. Mamie Gateaux oli todella suloinen pikku teehuone ja lounasravintola rue du Cherche Midillä. Myös erilaiset Ranskalaiset bistrot ovat yleensä varma valinta. Aikaisemmilla kerroilla olen pitänyt kovasti mm. rennosta Cinq Mars ravintolasta (ja heidän toinen ravintolansa Quai Quai on aivan entisen kotitalomme vieressä Citéen saarella).

Erityisesti lasten kanssa ja aivan erityisesti myös ihan niiden pienimpienkin kanssa, suosittelen visiittiä Bonpointin lippulaivaliikkeen alakerrassa sijaitsevaan Nanashiin (niitä on myös kahdessa muussa osoitteessa, esimerkiksi tämä Marais´ssa). Nanashista löytyy syöttötuolit, lasten oma bento ( kuin Japanilaistyylinen bento boksi, mutta ranskalaisin vaikuttein) ja paikanpäällä valmistettuja luomusoseita vauvoille. Myös aikuisille on tietenkin vaihtoehtoja ja tänne voi poiketa vaikkapa vaan kahvikupposelle. Mistään hienosta ravintolasta ei siis ole kyse vaan ranskalaiset lattemammat käyvät täällä ostosten lomassa lasten kanssa lounaalla.

Hattara valitsi raparperi rooibosteetä.

Hattaran mekko Jacadi, neuletakki C de C ja ballerinat Jacadi.

Sinä yhtenä iltana kun päätimme syödä illallista ulkona suuntasimme paljon kehuttuun Ralph´s ravintolaan. Se sijaitsee Ralph Laurenin liikkeen sisäpihalla Boulevard Saint Germainilla. Ulkona satoi sinä iltana kaatamalla vettä. Meillä oli varattuna pöytä sisältä, pöydissä oli kauniit ruusut, kynttilät paloivat ja tunnelma oli ihanan lämpöinen. Hattara halusi kuitenkin ehdottomasti istua ulkona ja mikäs siinä kun pöytien yllä oli valtavat valkoiset varjot, lämmittimet ja fiilis paljon jännempi kuin sisällä. Oli ihana istua pehmoisilla tuoleilla, kynttilöiden valossa, kuivassa ja lämpimässä kun ihan vieressä satoi vettä kaatamalla. Siinäpä vasta seikkailufiilistä. Ruoka oli aivan erinomaista, samoin palvelu. Palvelualttius oli enemmän Amerikkalaista tai sitten pöydässämme illastanut pieni prinsessa sai vaan osakseen kuninkaallista kohtelua. Hattara sai väritettäväkseen Ralphin värityskirjan josta hän myöhemmin kertoi tohkeissaan siskolleen ” Tämä on sieltä juhlista joissa olimme!”. Ja juhlaltahan se varmaan tuntuikin kun sai olla pitkässä mekossa, ihka uusi kruunu päässään ja kanssa ruokailijat ihastelivat häntä vuoron perään. Parasta varmaan oli naistenhuone jossa oli kullanväriset hanat ja lavuaarit. Hattaran mielestä oli nimittäin ihana pestä kädet “kultaisella vedellä”. Suosittelen lämpimästi, lounaallekin ja lapsetkin viihtyvät varmasti täällä.

Hattaran mekko Jacadi, kengät Bonpoint, tiara Tartine & Chocolat. Lattemamman silkkipaitis Gerard Darel, silkkihousut Mulberry ja loaferit Ralph Lauren.
“Turkey burger”, päällä oli iso kasa salaattia ja tuoreita yrttejä, ruokajuomaksi sopi hyvin samppanja.

Toivottavasti näistä ideoista oli iloa jollekin!

Lattemamma

p.s. pahoittelen ravintolakuvien keltaisuutta, uusi kamera, hämärä ja asetukset miten sattuu…

8 Comments

 • Lumo

  Poimin tästä muutamia vinkkejä, käyn Pariisissa kahdesti vuodessa ja syksyn reissulla jää myös vapaata aikaa kaupungilla kuljeskeluun. Työpäivinä ei kovin kauas hotellilta 6. kaupunginosassa iltaisin tule lähdettyä.

  • Sofia

   Lumo, kiva jos sait pari ideaa tästä. Kaikki suositukset taisivatkin olla kuutosessa :). Pitkien työpäivien jälkeen ei varmaan jaksa lähteä kovin kauas ravintolaa metsästämään…

 • Eeva

  Kerrassaan ihania kuvia pikku matkaseuralaisesi kanssa! Näiden vinkkien innoittamana taidan viedä oman tyttöni Pariisiin ensi keväänä… 🙂 Ja tuo 6 kaupunginosa on kyllä aivan ihana!

 • Niina

  Ihania kuvia ja kiitos vinkeistä! Meillä pienet prinsessat odottavat jo malttamattomina parin viikon päästä koittavaa matkaa.

  • Sofia

   Kiitos Niina! Ja huomasithan, että vastasin edelliseen kommenttiisi, vaikkakin vähän myöhässä (vastaukseni oli kadonnut taivaan tuuliin). Ihanaa reissua teille!!!

  • Sofia

   Paris in four months,
   Thanks for your comment. I actually only found your blog when I googled some of those places after our trip when writing this story. But what a wonderful blog it is! I´m hooked and absorbing restaurant info for my next trip (and your lovely photos of the city)! We also used to live in Paris (on ile de la Cité, in place Dauphine). Lost my heart to the city and we still visit regularly, so all your lovely tips are coming in very handy indeed!