Jun
4

Mansikkakakku

by Sofia   -   in Cooking

Jos on syntynyt kesäkuussa niin on mielestäni lähes velvollinen syömään mansikkakakkua syntymäpäivillään. Niinpä saatte nyt simppelin ohjeen onnistuneelle kermakakulle. Olen innoissani kokeillut Amerikkalaisten blogien- ja keittökirjojen erilaisia kakkuohjeita ja osa niistä on valtavan herkullisia, mutta ilman mitään kikkailuja, lämmitettyjä maitoja ja sitä sun tätä täytettä ja vaihetta syntyy vähintään yhtä herkullinen kotimainen kermakakku. Ihan tavalliseen sokerikakkupohjaan.

Sokerikakku

3 munaa

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl vehnäjauhoja

(1 tl vaniljauutetta tms. halutessasi)

  1. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe (tai sekoita pallovispilällä, sen pitäisi kuohkeuttaa jauhot samalla tavalla).
  2. Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauho nopeasti käännellen tasaiseksi kuohkeaksi taikinaksi.
  3. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 min. kunnes kakku on kohonnut, saanut väriä ja keskeltä kypsä (voit kokeilla mm. cocktailtikulla, jos siihen ei tartu taikinaa, kakku on valmis)

 

Täytteeseen ja kuorruttukseen laitoin kermavaahtoa johon olin sekoittanut limen- ja sitruunan kuorta, sitruunamehua ja vaniljasokeria. Kakun sisälle tuli mansikoita ja päälle lisäksi myös vadelmia ja kirsikoita. Minun kakussani on 1 1/2 kakkua, eli kolme kerrosta. (Yksi kerros kosteutui pikku apurin käsissä huomaamattani vähän liikaa ja muuttui käyttökelvottomaksi mössöksi.) Kakkupohjat kostutin mehun ja sitruunamehun sekoituksella.

Kostutukseen käytettiin jääkaapista löytynyttä mehutiivistettä, makuina ruusu ja vadelma. Lisäsin myös reilusti sitruunanmehua. Pikku apuri ystävällisesti kostutti kakkupohjaa hieman liiankin innokkaasti vain keskeltä.

Kermavaahtokuorrutuksen alle tein ns. murukerroksen, eli peitin ensi kakun tasaisella ohuella kerroksella kermavaahtoa, jotta kakun murusia ei tulisi itse koristeluun. Tekniikka on kuvista helposti nähtävissä. Oma kermavaahtoni oli ehkä hieman liian löysää. Ideana kuitenkin pursottaa päällekkäin pyöreällä tyllalla pallerot joille levitetään “hännät” pikku lastalla. sitten jatketaan samoin koko kakun ympäri.

Toivon sinulle masikkakakun makuisia ensimmäisiä kesäkuun päiviä. Itse vietin eilisen lasten ja lattemammojen kanssa hiekkarannalla puun alla istuskellen, kahvia juoden ja kermakakun jämiä maistellen. Vähiin käy päivät ennen kesälomaa ja pian jo kaikki palaavatkin sitten mammalomilta takaisin töihin. Tuotakin hetkeän puun alla varjossa, ystävien jutustelua kuunneellessa aion sitten vaalia mielessäni aarteena.

Lattemamma

10 COMMENTS
|
11,318 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ Mansikkakakku „
Eeva, on June 4, 2013

Onpa kaunis ja samalla yksinkertainen kesäkakku! Taidan kokeilla tuota parin päivän päästä 🙂 (tosin tuota upeaa kermavaahtokoristelua minun lienee hyvä treenata hieman…)

Sofia, on June 4, 2013

Kiitos Eeva! Kannattaa kokeilla tuota reunusta, oli kyllä tosi helppo! Ja ainahan sen voi sitten tasottaa sileäksi jos ei meinaa onnistua… 😀

Lumo, on June 4, 2013

Mmm… herkullisen näköistä! Mansikka todella on kesän ykkösmakuja!

Sofia, on June 5, 2013

Kiitos Lumo!

Salakka, on June 4, 2013

Nami!
Saisinkohan huomisten syntymäpäivieni kunniaksi tuollaista herkkukakjua ;)?

Sofia, on June 5, 2013

Hyvää syntymäpäivää Salakka! 😀

Salakka, on June 5, 2013

Kiitos, Lattemamma!
Ihana auringonpaiste ja kohta lähden nauttimaan synttärikaffet & vanilja éclairen Wimbledon Villageen 🙂

Sofia, on June 5, 2013

Salakka, kuulostaa täydelliseltä! Enjoy :)!

Eveli, on June 5, 2013

My babygirl turns 1 soon, thats the cake i am gonna make for her!

Sofia, on June 6, 2013

Eveli, congrats for the upcoming birthday! <3

Leave a comment
name
email
url
message