Jun
19

Automatkalla lasten kanssa

by Sofia   -   in Good things for kids

Aika moni muukin kuin me lähtee juhannuksen viettoon lasten kanssa autolla. Miten te saatte ajan kulumaan pidemmillä automatkoilla? Meidän määränpäämme on muutamankin lossimatkan päässä, joten jos ruuhkaa on, niin jonojakin on. Pahimmillaan lossijonoissa joutuu joskus seisomaan tunninkin tai pari. Silloin kannattaa matkalle olla varattuna vähän jotain viihdykettä ja evästä. Lasten kanssa matkustaessa aikatauluissa kannattaa myös huomioida mahdolliset ylimääräiset vessatauot. Jos säätiedote lupaa kuumaa, matka on pidempi ja aikataulu antaa myöden, voi olla hauska idea pakata pyyhkeet ja uikkarit päällimmäiseksi ja pysähtyä matkalla pulahtamaan viileään järveen tai mereen. Se raikastaa kummasti kuskinkin!

Lasten ja aikuisten meno-paluun eväitä. Mieluummin liikaa kuin liian vähän tässä kohtaa, kaikkea ei todellakaan tarvitse syödä kerralla. Näiden lisäksi mukaan pakataan ainakin puntti porkkanoita, terttu viinirypäleitä, omppuviipaleita ja eväsleipiä. Tietenkin myös juotavaa. Olettekos muuten nähneet nämä uudet lasiset eväsrasiat, aika näppäriä. (Olisin tietysti toivonut valkoisia kansia…)

Meidän autostamme löytyy tänä juhannuksena ainakin nämä; viileää juotavaa pienessä kylmälaukussa, pientä naposteltavaa (sellaista joka ei sotke kamalasti), kosteuspyykeitä ja servettejä, lasten ikkunoihin kiinnitettävät häikäsysuojat (meillä on nämä) ja mahdollista pidempää lossijonoa varten ipad. Helposti matkapahoinvoivaa lasta ja roskia varten myös muovipusseja ja Purkalle vaihtovaippa käden ulottuville. Auton kaiuttimiin liitetään ipod johon on ladattu kaikkien suosikkimusiikkia, lapsillekin on oma soittolistansa. Sen lisäksi olen valinnut tästä korttipakasta muutaman Hattaran ikäisellekin soveltuvan matkaleikin. Isommille lapsille myös mm. cd´lle luetut satukirjat voisivat olla kivoja (Purkka ei ainakaan vielä jaksa oikein keskittyä pidempiin kuunnelmiin).

Pari kivaa ideaa matkapeleiksi.

C-vitamiinitikkarit ovat ulkomailta, muut eväät mm. Aitokaupasta, Anton & Antonista sekä Punnitse ja Säästä liikkeestä.

Anton & Anton myy näitä ihania Berry Boosteja. Ne ovat kuin rusinapaketteja, mutta sekaan on lisätty mm. kuivattua applesiinia, mustikkaa, karpaloa ja granaattiomenaa. Nam! Nuo pikkulasten smoothiet ovat tosi näppäriä automatkoilla koska niistä saa imettyä helposti sisällön ilman sotkua.

Koska haluamme päästä heti aamulla liikenteeseen, pakkaamme auton jo edellisenä iltana valmiiksi. Silloin vanhemmat voivat aamulla keskittyä saamaan lapset ja itsensä valmiiksi ja autoon. Varmaan moni pienten lasten vanhempi tietää, että aina tulee jotain viimehetken hidastuksia, sähellyksiä, kiukkukohtauksia tai muuta vastaavaa, näin ainakin pakkaaminen ja auton lastaaminen on jo suoritettu. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty tässäkin ja kenenkään ei tarvitse hoputtaa toista tai hermostua. Aamupalakin voi olla hauska syödä automatkalla ja siinäkin saa jonkin verran aikaa kulumaan. Lattemamma varaa tietenkin termomukiin aamulatten mukaan matkalle ja yrittää olla läikyttelemättä syliinsä.

Mini moos Punnitse ja Säästä´stä. Sopii maidottomaan, vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokavalioon. Tai meille muillekin ihan vaan koska paketti on tosi söpö.

Turvallista matkaa kaikille sitä taittaville! Olen kuitenkin täällä vielä huomenna joten luvassa kesäinen resepti .

Lattemamma

4 COMMENTS
|
10,674 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Automatkalla lasten kanssa „
Laura, on June 20, 2013

Täällä istumme jo autossa, pakkausoperaatio alkoi anivarhain -voi kun jaksaisikin tehdä sen jo illalla! 5-vuotiaan kanssa automatkailu on jo helppoa, ajanvietteeksi kelpaavat arvuutteluleikit ja Aku Ankat. Vauva tekee matkasta seikkailun, joka reissu on arvaamaton. Eväitä ei juuri enää harrasteta, vaan ennemmin pysähdymme syömään kunnon ruokaa. Iloista reissua perheellesi Sofia, ja kiitokset päivien piristyksistä!

Sofia, on June 20, 2013

Kiitos Laura! Toivottavasti pääsitte hyvin perille. Meillä vasta huomenna aamulla lähtö ja pahimmat ruuhkat onkin jo varmaan sitten ohi kun kaupunki tyhjenee uhkaavasti ;). Meillä ei Hattara voi lukea tms. ajon aikana kun voi toisi helposti huonosti, eväiden syöminen on hyvää ajanvietettä ja pitää ajatukset muualla. Hyvää juhannusta!

Ansku, on June 20, 2013

Toivottavasti automatka meni leppoisasti 🙂 Aurinkoista&leppoisaa juhannusta teille!

Sofia, on June 20, 2013

Ansku, lähdetään vasta huomenna aamusta liikkeelle. Ihanaa juhannista sinnekin! <3

Leave a comment
name
email
url
message