Jul
17

Sadeasuasiaa

by Sofia   -   in Good things for kids  Shopping

Eilen joku kysyi kommenteissa sadepuvuista. Olimme juuri käymässä kaupungissa hakemassa pari suloista vauvalahjaa uusille pikku ystäville ja samalla kuriiri kiikutti kotiovelle ne tilaamani kumisaappaat. Niinpä nappasin pari kuvaa tulevan syksyn sadeasusta. Hattaralla on talveksi haalean vaaleanpunainen haalari ja moonbootsit, joten syksyn sadepukeutumiseen kaipasin vähän jotain räväkämpää väriä. Niinpä sadeasu onkin neon korallin pinkki ja kumisaappaat tosiaan limen vhreät. Mikä niissä saappaissa on sitten parasta Hattaran mielestä? No tietenkin se, että ne latautuvat luonnonvalossa (tai keinovalossa) ja loistavat pimeässä. Saappaat piti tietenkin heti testata mamman vaatehuoneessa ja hyvin toimivat (vaatehuoneeni on asunnon pimein tila kun oven sulkee, siellä käydään myös fikkareiden kanssa hihittelemässä). Nyt erottuu neitonen heijastinten lisäksi syksyn pimeillä ja harmailla keleillä ihan varmasti. Toki Ver De Terrelläkin on hieman hillitympiä vaihtoehtoja sadeasuissa. Alessa niitä oli ainakin täällä. Heidän perus kura-asunsa on ollut meillä moitteeton käytössä.

Jos kuitenkin hieman klassisempi sadepukeutuminen olisi toiveissa niin edelleen liputan niiden Petit Bateaun Ciré takkien puolesta. Ne käyvät ihan sellaisenaan ja kun lisäksi hankkii perus henkseli-kurahousut niin sadeasu on sillä selvä (esim. Rukkalla on hyvä tummansininen perusmalli). Erityisen kaunis takki on mielestäni keltaisena, täydellinen sadetakki suorastaan. Se onkin suunniteltu Bretagnelaisten kalamiesten perinteisten asujen mukaan.

Norjalaisten kalastajien asujen mukaan suunniteltu Ugly sadeasu on myös mielestäni todella nappiosuma (nimestään huolimatta). En tosin ole nähnyt asua luonnossa, mutta näyttää kuvissa laadukkaalta ja hyvin suunnitellulta. Isot heijastinnauhat kiinnittivät huomioni, niitä tarvitaan taas kun syksyn pimeys saapuu. Itselleni tulee tuosta keltaisesta sydvestistä oma lapsuus mieleen. Silloin talsittiin aina Rukkan keltaisissa sadetakeissa, sydvesteissä ja Nokia Kontioissa syksyisessä saaressa.

Harmaa trikoovuori ei valitettavasti ulotu hihoihin.

Takissa on neppareilla irrotettava huppu ja housunvyötäröllä kuminauha jota voi kiristää napein.

Kumisaappaissa ollaan kyllä oltu hurjan tyytyväisiä noihin Huntereihin, sekä mamma, että lapset. Voisin melkein suositella tilaamaan saappaat netistä, mielestäni ne ovat Suomessa olleet melko kalliita. Hunterin oma nettisivu toimittaa saappaat tosiaan kuriirilla kotiin ja silti jää loppusumma varmasti pienemmäksi kuin Helsingin keskustan kaupoissa. Myös Tretornin vuorilliset kumpparit ovat olleet mieluiset.

Mihin sadeasuihin teillä luotetaan?

Lattemamma

p.s. pimeässä loistavat kumisaappaat löydät täältä. Ver de Terren neonkorallinvärisen sadeasun täältä. Molemmat ovat nyt alessa. Ver de Terrellä on mielestäni todella reilut koot. Meidän 3,5 vuotias hukkuu kyllä tuohon 4v. kokoiseen sadeasuun, mutta vaikka olenkin käyttänyt mm. välikausihaalareissa vaan ja ainoastaan Ver de Terreä en silti ikinä usko, että ne vaan ovat niin isoja. No, käännetään vähän lahkeesta ja kiristetään vyötäröltä. Seuraavan kerran tarvitsee varmaan tilata sadepuku taas kahden vuoden kuluttua.

They really do glow in the dark!

8 COMMENTS
|
13,482 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Sadeasuasiaa „
Minna, on July 17, 2013

Mukavan käytännöllinen vinkki taas sinulta! Sade-asut ovat meillä hankittuna juuri Ver de Terren- mallistosta. Väri tosiaan ” tylsä” mutta niin käytännöllinen tummansininen. Kumisaappaaita nyt vielä “himoitsen” mutta keskustan hinnat tosiaan huomattavasti korkeammat kuin mitä olen nettikauppoja seurannut. Miten Hunterin- saappaiden kokoluokat mielestäsi menevät? Olen todella huono ostamaan kenkiä lapselle netistä. Kengän pohjan pituus olisi niin tärkeä tieto kun kenkiä ostaa..

Niina, on July 17, 2013

Meillä on sadeasuissa ollut Ver de Terreä ja Ticketiä, molempiin olen ollut oikein tyytyväinen. Ja samaa mieltä Huntereista, ne on kyllä hintansa arvoiset, mutta kannattaa tilata ulkomailta melkoisen hintaeron takia. Meillä on tytöillä 27/28 koon saappaat odottamassa syksyä, molemmilla jalanpituus on nyt n. 14 cm. Ovat siis vielä hiukan isot, mutta Hunterin oman fleecesukan kanssa kyllä jo mielestäni pidettävät. Tuo hohto-ominaisuus on kyllä aika hieno! 🙂

Niina, on July 17, 2013

Saappaiden koko on siis 26/27, muistin väärin tuon kaksoiskoon.

*riikka*, on July 17, 2013

Ihanan raikas setti;) Meillä tykätään myös VdT:n ulkovaatteista ja Huntereista. Tuo rainset meillä on ihan välikausivaatteena tarhassa, sen lisäksi tarha aina toivoo, että on vielä oikein kunnon kurahousut niitä kurakelejä varten ja niissä ollaan luotettu pääsääntöisesti Rukkaan.
Nuo loistavat Hunterit ovat hauskat, meillä ollaan mietitty niitä nyt viikon verran, Pikkuveli kun on sitä mieltä, että Hunterit on TYTTÖJEN saapaat;) Onko tuolla Hunterin omassa putiikissa edelleen korkeat postarit? Olen aiemmin tilannut kovien postareiden vuoksi Hunterit Country Attiresta, jossa postareita ei tule ollenkaan:)

Minna, on July 17, 2013

Kiitos Niina sinulle jo kokotiedoista! Ovat kullanarvoisia . Varmasti siis seuraava koko ja sukka olisivat sopivat meidän 3v. tytölle.

Eeva, on July 17, 2013

Meillä myöskin Hunterit kovassa käytössä ja mielestäni koko vastaa hyvin muiden kenkien kokojen kanssa. Kids First Welliesit ovat loistavat ensisaappaat keveyden vuoksi. Isommille sitten tavalliset. Itse olen tilannut alexandalexa.com ja siellä normaali malli maksaa saman, noin 46€ (vielä pari vuotta sitten vain 36€!). Kun tilaa vähän muutakin, saa ilmaiseksi Suomeen 🙂 Sadeasut myöskin VdT, Rukkaa ja Petit Bateu:ta 🙂

Eeva, on July 17, 2013

Ja siis nuo hohtavat saappaat ovat kyllä tosi hienot!

Sofia, on July 18, 2013

Kiitos kaikille kommenteista!!! Mittailin myös nuo Huntereiden ulkopohja mitat. Koko 25 on 19 cm, 26/27 on 20 cm ja 28 on 21 cm, eli vaikka se ulkomitta ei sinällään mitään kerro, niin ainakin voi tehdä sen johtopäätöksen, että sentti per koko tulee kenkään pituutta lisää. Meillä Hattara ottaa nyt käyttöön nuo 26/27 kokoiset ja myös sellainen fleece sukka sinne sisään on olemassa. Mutta hyvin neitonen noilla lompsi jo ilman sukkaa. Kengänkoko aikalailla tasan 26. Hunterin 25 kokoisetkin mahtuvat kyllä vielä, mutta kun pikkusiskon jalka on kirinyt niin hurjaa vauhtia kiinni niin ne piti jo luovuttaa eteenpäin :). Hunterilla tosiaan postarit 25 puntaa, eli jos Country Attiresta saa ilmaiseksi niin sieltä kannatta ehdottomasti katsoa. Itsekin olen ostanut aiemmin alex and alexasta, mutta Hunterin alet oli tosiaan niin hyvät ja hain juurikin tiettyjä värejä (tuo pimeässä loistava ja seuraavaa kokoa se ihana purkan vaalenapunainen joka poistuu mallistosta), että päädyin tilaamaan sieltä suoraan.

Leave a comment
name
email
url
message