Jul
29

Rauhallinen aamu

by Sofia   -   in Cooking

Joskus aamuisin tuntuu olevan aikaa. Aikaa avata silmät rauhassa, hengittää syvään ja vastaanottaa uusi päivä. Nämä ovat aamuja jolloin saaressa sytytetään takkaan tuli ja paahdetaan halsterilla siinä leipää. Tuntuu, ettei kenelläkään ole kiire mihinkään, ei pukemaan eikä puuhastelemaan. Näitä aamuja täytyy vaalia hartaasti.

Viime viikolla kaupungissa kohdallemme sattui tällainen aamu. Lapset nukkuivat myöhään ja pötköttelivät tyytyväisinä sohvilla yöpaidat päällä. Silloin Lattemamma sai hyöriä keittiössä aamutakki yllä ja aamiaiseksi syntyi vähän pidemmän haudutusajan vaativa kvinoa (quinoa) puuro. Lapset söivät aamiaisensakin hiljakseen ruokapöydässä ja vaikka yleensä istummekin yhdessä syömään, niin nautin tilanteesta täysin ja katoin itselleni aamupuuron keittiöön. Aamupalakaverina oli tuore Hesari ja rauhaisasti palava kynttilä. Voin ihan rehellisesti myöntää, että näitä aamuja kaipailen useimmiten ajasta ennen äitiyttä. (Vaikka onhan sekin ihanaa kun peiton alle kömpii pari pikkuista, käpertyy hetkeksi kainaloon ja kiipeilee sitten sinne tänne retuuttaen mammaa ja pappaa ylös sängystä.)

Vanilja-kvinoapuuro (4lle)

2,5 dl kvinoaa

5 dl maitoa

3 rkl vaahterasiirappia

2 tl vaniljauutetta

ripaus kanelia & suolaa

2 rkl mantelivoita (tai maapähkinävoita)

1. Kiehauta maito, sekoita joukkoon mantelivoi, lisää kvinoa. Keitä hiljalleen noin vartti (15 min.) kannen alla.

2. Lisää muut mausteet ja anna kiehua hiljalleen kunnes kvinoa on pehmennyt (n. 5 min.). Lisää nestettä tarvittaessa. Kvinoan ei mielestäni tarvtse olla ihan “puuroa” (parempaa sanaa etsiessä…)

3. Tarjoile maidon & kanelin kanssa.

Toivon sinulle rauhaisaa alkavaa viikkoa. Heinäkuun viimeisiä päiviä viedään ja paluu kaupunkiin häämöttää edessä…

Lattemamma

4 COMMENTS
|
9,691 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Rauhallinen aamu „
Laura, on July 29, 2013

Aamuihmisenä pidän rauhallisia aamuja todellisena luksuksena – pienten lasten äitinä niitä aamuja ei tosin tällä hetkellä ole liian usein… Kvinoa-puuroa keittelen minäkin useasti, viimeksi mantelimaitoon. Reseptisi vaikuttaa herkulliselta, pitääkin testata!

Sofia, on July 31, 2013

Laura, mantelimaitoon valmistettuna varmasti ihanaa!

Ansku, on July 29, 2013

Kuulostaa täydelliseltä rauhalliselta aamulta. Kukapa ei aina välistä haluaisi ja tarvitsi sen rauhallisen aamun, jolla aloittaa päivä 😉 Kiitos taas reseptistä, sitä testataan heti huomenna 🙂 Rentouttavaa viikkoa!

Sofia, on July 31, 2013

Kiitos Ansku ja sinne myös!

Leave a comment
name
email
url
message