Jul
30

Käpylehmäkin sanoo “ammuuuu”

by Sofia   -   in DIY projects  Good things for kids

Varmasti lähes jokaisen Suomalaisen lapsen äiti tai isä on tehnyt joskus lastensa kanssa käpylehmiä tai lampaita. Enkä usko todellakaan olevani ainoa joka on jatkanut tätä perinnettä omien lastensa kanssa.  Lapsuuden saaressa vietettyjen kesien muistoihin kuuluu selvästi oman lehmäjoukon rakentelu ja laiduntaminen. Suomalaisen luonnon hyviä puolia, paljon havupuita eli paljon käpyjä ja pikkuisia keppejä. Ei lopu lehmät kesken.

Ranskalainen kälyni oli aivan ihmeissään pihamaallamme laiduntavien lehmien ja lampaiden joukosta.  Koska tiedän, että useampikin ulkomaalainen lukee blogiani kääntäjän avulla, tässä muutama kuva meidän Suomalaisesta ihmeestämme, käpylehmistä ja lampaista. Omamme ovat kyllä ihan pelkistettyjä versioita, mutta näistähän voisi tehdän vaikka kuinka hienoja jos haluaa. Viimevuonna rakentelimmekin Purkan kanssa eläintarhaa (jossa oli leijona ja kirahvi).

Olettekos muuten huomanneet, että Suomalainen lehmä sanoo “ammuu” kun muissa maissa lehmät sanovat vain “muuuu”.

Lattemamma

p.s. Vaikka nykyään onkin saatavilla vaikka mitä hienoja leluja ja virikkeitä lapsille (ja meilläkin niitä tietenkin käytetään) niin mielestäni on kiva huomata kuinka itse tekeminen, mielikuvitus ja luonnosta löytäminen on lapsille todella palkitsevaa. Pidän myös ajatuksesta, että jotkin asiat siirtyvät sukupolvelta toiselle katoamatta, kuten vaikkapa meidän omien mummojemme ja ukkiemme lapsuuden leikit.

Tyttöjen pikee mekot Ralph Lauren. Vastaavat nyt alessa klik ja klik.

2 COMMENTS
|
9,840 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Käpylehmäkin sanoo “ammuuuu” „
Susanna, on July 30, 2013

Oletko huomannut, että Macy’s on alkanut toimittaa Suomeen? Sieltä saa Ralph Laurenin lastenvaatteita super edullisesti ja vaikka lisäävät toimituskulut ja verot päälle, ovat hinnat edullisempia kuin Euroopasta ostettuna! Toki kaikista kätevintä, jos pystyy hankkimaan asut suoraan paikan päältä :). Kiitos muuten Alex and Alexa linkistä. Testattu ja toimii!

Sofia, on July 31, 2013

En ollutkaan huomannut, kiitos vinkistä. Meilläkin tosin mieheni tuo aina työmatkoilta sieltäpäin tuliaisina tytöille RL vaatteita. Loppusyksystä kun palaan itsekin töihin, niin pääsen taas työn puolesta matkustamaan ja New Yorkin visiittejä odottelen kyllä eniten (enkä vain shoppailun vuoksi).

Leave a comment
name
email
url
message