Aug
7

Niminauhaa

by Sofia   -   in Good things for kids

Meillä onkin ollut tällä viikolla tosi jännät ensimmäiset päivät. Tarkoitus oli vielä lomailla tämäkin viikko ystävien kanssa, mutta muiden työt toivat muutoksia asiaan ja päädyimmekin aloittamaan arjen ihan kunnolla. Purkalla alkoi nimittäin maanantaina dagis. Varmasti kaikki pikkuisten äidit arvaavat, että tunteikasta on ollut, vaikka ensimmäisenä päivänä kävimme vaan orientoitumassa parin tunnin verran yhdessä ja seuraavanakin päivänä Purkka oli vaan muutaman tunnin ihan itsekseen. Hyvin on mennyt vaikka vähän itkuakin on näihin hetkiin mahtunut (myös minun osaltani!). Pieniähän nämä alle neljävuotiaat vielä ovat, mutta toisaalta ilahtuvat niin kun saavat ikäistänsä leikkiseuraa ja oppivat kaikkea uutta joka päivä.

Purkalle piti tietenkin pakata kaikenlaista tarpeellista mukaan ja vaikka kyse on ihan pienestä paikasta jossa ei lapsia ole kovin montaa, niin tavarat on kuitenkin hyvä merkata, että löytävät sitten oikean omistajan. Koska kelit ovat vielä lämpimät, varavaatteiksi pääsivät vielä legginsit ja t-paita, myöhemmin sinne lisätään sitten lämpimämpääkin vaatetusta ja vaihtosukat. Harvoinpa noita vaihtovaatteita tulee siellä tarvittua, joten laitoin sinne sellaisia vaatteita joita ei kotona enää tule niin käytettyä (lue; sellaisia joista ei muutamat tahrat ole lähtenyt kunnolla irti, mutta jotka ovat kuitenkin sopivan kokoiset ja mukavat päällä).

Nimikointinauhat olen tilannut netistä täältä pienen Pariisilaisen ompelutarvikeliikkeen nettisivuilta (jotka löytyvät myös englanniksi). Heidän oma liikkeensä Maraissa on aivan hurmaava ja ehdottomasti visiitin arvoinen jos tykkää ompelujutuista ja sattuu olemaan Pariisissa. Nimikointinauhoja pystyy tilaamaan eri väreissä ja joko itse ommeltavina tai lisämaksusta silitettävällä liimapinnalla. Itse tilasin nämä nauhat jo viime vuodelle ja kokemuksesta voin sanoa, että ihan kaikissa materiaaleissa tuo silitysominaisuus ei hirmuisen loistavasti pysynyt kiinni (esim. pipoissa jotka joustavat), mutta toisaalta ne saa sitten vaatteesta irti ja uuden lapun seuraavan nimellä tilalle. ( Entrée des Fournisseursin nettisivut näyttivät olevan syyskuuhun saakka remontissa, joten näiden tilaamista saa vielä hetken odotella.)

Hellehattu on hyvä olla vielä aurinkoisten päivien puistoretkille.

Myös Stuck on you- tarralaput saapuivat postissa ja niidenkin tiimoilta postausta tiedossa.

Onko joku muu aloittamassa nyt päiväkoti- tai koulumatkaansa? Miten teillä on mennyt? Hattarakin menee ensi viikolla uuteen jo vähän isompien dagikseen, lisää tunteita ja orientoitumista tiedossa vielä tähän elokuun alkuun. Huh!

Lattemamma

p.s. Jos nyt joku pohtii miksi laitan lapset hoitoon vaikka olen itse kotona, niin olen palaamassa ennen vuoden vaihdetta itsekin takaisin työelämään kunhan saan lapset rauhassa totutettua ensin uudenlaiseen arkeen.

11 COMMENTS
|
8,898 VIEWS
|
Partager sur Facebook
11 comments on “ Niminauhaa „
Hilu, on August 7, 2013

Kuulostaa jännältä tyttöjen ja sinunkin osalta. Tsemppiä uuteen tilanteeseen! Kyllä se siitä ja kaikki tottuvat varmasti nopeasti.

Sofia, on August 8, 2013

Kiitos Hilu <3

Niina, on August 7, 2013

Meillä tytöt olivat 1,5v. ja 3v. kun aloittivat päiväkodissa ja kyllä silloin kyynelehtivät niin äiti kuin lapsetkin. Ja tein silloin samalla tavalla eli aloitin itse työt kevennettynä jotta saatiin alkuun pidettyä vapaapäiviä ja muutenkin lyhyempiä hoitoaikoja. Nyt puolitoistavuotta myöhemmin molemmat jo odottavat että pääsevät taas loman jälkeen päiväkotiin leikkimään kavereiden kanssa. Nyt siis pääsemme jo helpolla kaikki. Seuraava tunteita nostattava asia on varmasti tuo koulunaloitus. Onneksi sinne on vielä hetki aikaa. Tsemppiä uuteen arkeen, hyvin se menee!

Sofia, on August 8, 2013

Niina, onneksi todella kouluun menoon on vielä aikaa! 🙂 Ja kiitos tsempistä!

Hanna, on August 7, 2013

Hei! Meillä esikoinen meni muutamaa lasta hoitavan tädin luo 1,5-vuotiaana ja voi sitä (äidin) itkun määrää! Nyt poika on 3,5-vuotias innokas kerholainen ja kotona on 14kk neiti. Tänään kuulin lähistöllä asuvalta hoitajalta, että hän voisi ottaa tytön hoitoon muutamana päivänä viikossa aamupäiviksi, jos haluaisin opiskella tms vielä ennen töihin paluuta vuoden päästä. Pistää miettimään, että nyt olisi kyllä oiva tilaisuus keskittyä hieman johonkin omaan… Vaikeita päätöksiä! Tsemppiä teille uuteen elämänvaiheeseen!

Sofia, on August 8, 2013

Hanna, oma aika kuulostaa kyllä ihan ihanalta vaihtoehdolta ihan vaikka vaan akkujenkin latailuun parina aamuna viikossa. Ja yritän muistaa sitten palata arjen järjestelyjuttuihin kun olen palannut töihin! Kiitos tsempistä!

Minna, on August 7, 2013

.. Vaikka kovasti yritän aurinkovarjon alla täällä elää lomatunnelmissa niin vääjäämättä mieleni harhailee jo muutaman viikon päähän jolloin tyttäremme aloittaa myös dagiksen. Kulunut vuosi oli oman lastenhoitajan kanssa ( myös toinen perhe mukana hoitoringissä) ja olimme kyllä todella tyytyväisiä. Nyt 3v. sitten Huvilaan. Nimitarrat siis myös tilauksessa täällä ja syksyn haasteita odoteltaessa. Mieltäni helpottaa kuitenkin koska hoitopaikka on niin viihtyisä . Sydämellisyys ja lämminhenkisyys hoitopaikoissa on kaiken a ja o. Saammehan vielä iloita blogistasi vuodenvaihteen jälkeenkin ? Mukavaa viikkoa kaikista haasteista huolimatta****

Sofia, on August 8, 2013

Minna, meilläkin hoitopaikka on aivan ihana ja tuttukin, koska Hattara kävi siellä viime vuonna osa-aikaisesti. Ihan uutta touhua tämä ei sen puolesta ole, mutta jännää siltikin! Blogia olisi tarkoitus jatkaa töihinpaluun jälkeenkin vaikka ehkäpä en ehdi ihan päivittäin enää postaillakaan…

Hanna, on August 7, 2013

Ja tuli vielä mieleeni, että olisi todella mielenkiintoista kuulla tuntemuksistsi ja arjen haasteista sitten kun aloitat oman työsi. On kiva kuulla asioista joissa äidit ns. oikovat mutkia. Itse olen jo päättänyt, että töihin palatessani meillä esim. pyykkihuolto taidetaan osittain ulkoistaa 🙂

Tuplamamma, on August 7, 2013

Samoissa merkeissä täälläkin. Vaikeaa on etenkin äidille, vaikka olen jo kerran mennyt tämän mankelin läpi. Onneksi tällä kertaa hoitopaikka on loistava ja kummasti on olo kevyempi… Nyt vaan sitten tekemään kaikki rästikotihommat valmiiksi:-) Kyllä se elämä jatkuu töissä käyvänäkin – erilaisena, mutta ei välttämättä huonompana! Nautitaan ensin loppukesästä ja “vapaasta”!!

Sofia, on August 8, 2013

Tuplamamma, meilläkin onneksi hoitopaikka on aivan ihana joten mieli sinällään kevyt! Elämä jatkuu aivan varmasti yhtä ihanana, vaikkakin erilaisena ja tosiaan nautitaan vielä viime hetkistä vapaalla :)!

Leave a comment
name
email
url
message