Aug
6

Pinaatti- ja porkkanavohvelit

by Sofia   -   in Cooking

Lupasin jakaa pinaattivohveleiden ohjeen makeitten vohveleiden lisäksi. Seuraavana päivänä suuntasin määrätietoisena kauppaveneelle ostamaan pinaattia. Mitä, ei pinaattia? Mutta hei, tuossahan on puntti herkullisen näköisiä porkkanoita. Miltäs kuulostaisivat porkkanavohvelit? No hyvältä ne ainakin maistuivat. Onneksi pinaattivohveleistakin on kuva olemassa aiemmilta syömiskerroilta, joten samaa reseptiä muuttamalla siis sekä pinaatti- & porkkanavohvelit. Raudat kuumiksi!

Suolainen vohvelitaikina

3 munaa

4 dl maitoa

2 dl (spelt)vehnäjauhoja

1/2 dl sulatettua voita

1/2 tl suolaa

1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.

2. Sekoita munat & maito ja vispaa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.

3. Lisää suola ja voi. Jätä turpoamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.

Pinaattivohveleita varten lisää taikinaan n. 2 dl hienonnettua, huuhdeltua pinaattia .Pinaattivohvelit maistuvat erinomaisilta kylmäsavulohen, tillin, sitruunan ja smetanan kanssa tai puolukkasurvoksen kera (silloin voit lisätä taikinaan vaikkapa hyppysellisen muskottipähkinää).

Porkkanavohveleihin raastoimme pari desiä porkkanaraastetta ja lisäsimme kourallisen persiljasilppua. Tällä kertaa vohvelit syötiin höyrytetyn kukkakaalin kanssa (saaresta lähtöpäivänä tarjottiin sitä mitä oli jäänyt), mutta liukkeeksi toimisi varmaankin paremmin puolukkasurvos ja/tai vaikkapa perus lihapullat.

(ohjeet hieman muokattu Glorian ruoka & viini lehden viimekesäisestä numerosta)

Toivottavasti maistuu teilläkin!

Lattemamma

Taas on pikkuapuri käytössä.

2 COMMENTS
|
55,231 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Pinaatti- ja porkkanavohvelit „
Ansku, on August 6, 2013

Kiitos taas makoisasta reseptistä! Kauppaan ei jaksanut enää lähteä, joten testasin porkkanavohveleita ja nam miten hyviä! 🙂 Sitten oli ihan pakko tehdä muutama makeakin vohveli mustikoiden kera 😛 Ihanaa, että jaksat ilahduttaa meitä tällä blogillasi. Tykkään tavastasi kirjoittaa ja esitellä juttuja. Sinulla on tyylikäs maku kaiken suhteen 🙂 ja kuvat ovat aina todella upeita -puhumattakaan ihanista pikku malleistasi 😉 Toivottavasti ennätät ja jaksat postailla edelleen vaikka vain joskus kun työsi alkavat 🙂

Sofia, on August 8, 2013

Kiitos Ansku <3!!! Tarkoitus on kyllä jatkaa töihin paluun jälkeenkin, en tosin usko, että ihan päivittäisenä blogina ehdin enää tätä pitää.

Leave a comment
name
email
url
message