Aug
8

Sweet potato pie

by Sofia   -   in Cooking

Makea bataatti yhdistettynä lempeään purjoon on aika varma menestys myös lasten keskuudessa. Kun yhtälöön lisätään vielä herkullisen rapea, hieman mureneva pohja niin avot. Lisukkeeksi sopii mielestäni parhaiten hyvin yksinkertainen vihreä salaatti. Kastikkeeksi vähän erinomaista hieman pippurista oliiviöljyä ja sitruunamehua. Piiras ei ole kovinkaan kepeä joten raikas salaatti sopii sen kanssa mainiosti.

Bataatti-purjopiiras

(1 pâte brisée taikinasta tehty piirakkapohja kypsentämättömänä ja viilennettynä)

2 pientä bataattia

purjo

2 dl kermaa

3 munaa

1/2 tl maustepippuria

1/2 tl kanelia

1 tl suolaa

1 (luomu) sitruunan raastettu kuori

raastettua muskottipähkinää

1. Kuori bataatit ja leikkaa paloiksi, leikkaa huuhdeltu purjo. Keitä kypsiksi.

2. Soseuta bataatti-purjoseos perunamuusinuijalla. Purjon ei tarvitse soseutua täysin.

3. Sekoita muut ainekset kerman joukkoon ja lisää bataattiseokseen.

4. Kaada valmiiksi vuokaan asetellun, viilennetyn (mutta raa-an) piirakkataikinan päälle ja paista 200°c uunissa 30-45 min. Tein kaksi pientä ja yhden keskikokoisen piiraan, joten paistoaika oli 30 min., mutta isommalle ja syvemmälle piiraalle tarvitsee varmasti enemmän aikaa. Kun täyte on asettunut ja pohja on kypsä niin piirakka on valmis. (minulta jäi täytettä ja pohjaa ylikin)

Pâte brisée taikinan ohjeen löydät täältä, voit toki käyttää valmistaikinaakin. Itse korvasin vehnäjauhot spelt-jauhoilla ja niistä yhden kolmasosan paahdetulla pellavansiemenrouheella. Eilisen piiraiden päällä olleet puput tein samasta taikinasta pikkuleipämuottien avulla.

Me suuntaamme pian nokan kohti saarta ja illalla pääseekin jo saunomaan ja mereen kuin loma ei olisi loppunutkaan! Sateisessa saaressa on myös ihana laittaa takkaan tuli ja tunnelmoida. Toivotan sinulle erinomaista viikonloppua!

Lattemamma

p.s. Huomenna viikon vaaleanpunaisissa erityisen herkullinen väriyhdistelmä…

2 COMMENTS
|
5,663 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Sweet potato pie „
Ansku, on August 12, 2013

Voi, tämä maistui ihanalta! Tein viikonloppuna ja ihan kevyt salaatti oli täydellinen yhdistelmä tämän kanssa 🙂 Kiitos taas kerran reseptistä!

Sofia, on August 13, 2013

Kiva Ansku kun kokeilit ja hyvä, että maistui! Aika “tuhti” piiras, mutta sen raikkaan salaatin kanssa ihanaa…

Leave a comment
name
email
url
message