Good things for kids,  Shopping

Théophile & Patachou

Purkan kaksivuotis syntymäpäivä lähestyy pikkuhiljaa. Se tarkoitaa sitä, että kohta meillä ei enää varmaankaan nukuta pinnasängyssä. Oih ja voih! Tuteista, vaipoista ja pinnasängystä hiljalleen luopuminen tuntuu tällä kertaa paljon haikeammalta kuin viimeksi. Kun Hattara siirtyi “isojen tyttöjen sänkyyn”, muutti Purkka pinnasänkyyn Moses Basketistaan. Toisaalta on ihanaa kun elämä helpottuu päivä päivältä, lapset itsenäistyvät jatkuvasti ja elämä tuo uusia hienoja asioita vauva-ajan tilalle. ( Huomatkaa, että käytän sanaa vauva-aika joka kai loppui virallisesti jo vuosi sitten, hmmm… mutta kaipa nuo taaperotkin vielä vähän vauvoja ovat.)

Ennen kuin meillä otetaan pinnat sängystä ja vaippalaukku pakataan pois, ajattelin kuitenkin esitellä teille taas yhden suosikkimerkeistäni. Tutustuin siihen kun olin Hattaraa odottaessani Pariisissa etsimässä sopivia vauvan tarvikkeita tulevalle pikku tytölleni. Olen jo aiemmin maininnut lempi lastentarvikeliikkeekseni Bonnichonin (joka valitettavasti muutti jo yli vuosi sitten pois vasemman rannan lokaatiostaan ja on ainoastaan Avenue Victor Hugolla nykyään). Sinne suuntasin tietenkin myös omalle vauvalleni hakemaan niitä tärkeimpiä juttuja. Pinnasänkyä en valitettavasti voinut Pariisista tuoda, mutta löysin Bonnichonista mm. täydellisen pinnasängyn reunuksen. Se on Théophile & Patachou merkkinen. Heillä on uskomattoman kaunis valikoima lasten huonekaluja, vaatteita ja pieniä tarvikkeita. Nykyään lasten nettikauppa Melijoe toimittaa Théophile & Patachoun tuotteita myös Suomeen.

Belgialainen Théophile & Patachou halusi erottua markkinoilla olevista värikkäistä ja voimakkaasti kuvioiduista lasten tarvikkeista, laadukkailla ja kauniin yksinkertaisilla tuotteillaan. Monissa on herkkiä brodeerauksia ja värit kulkevat valkoisesta ja beigestä, harmaaseen, vaaleanpunaiseen ja vaaleansiniseen. Arvaatte varmasti, että minun sydämeni oli myyty tälle merkille.

Jos Bonpoint, Marie Chantal ja Tartine & Chocolat ovat olleet minulle jonkinlaiset tyyli-inspiraatiot lasten pukeutumisessa, niin Théophile & Patachou on ehdottomasti ollut sitä sisustuksen yms. puolella. Suosittelen lämpimästi kurkkaamaan heidän nettisivujaan vaikka vain sen luoman tunnelman vuoksi.

The Belgian brand Théophile & Patachou stole my heart years ago with it´s simple yet classic design and subtle colors. What is not to love about delicate embroidery, wonderful quality and timeless style. It inspires me. 

Lattemamma

All photos Théophile & Patachou

p.s. Tartine & Chocolatilla on hyvin samantyylisiä tarvikkeita vauvoille. Me löysimme sieltä mm. vaipanvaihtoalustat, hiusharjat yms. molemmille tytöille. Täältä löydät jutun vaipanvaihtopaikastamme. Ja vaikka tuo onkin ollut maailman historian pisin “blogijatkokertomus” niin luvattu vaippalaukkujuttu tulossa pian! Huomenna kurkataan Purkan sänkyyn, minkäköhän pinnasängyn reunuksen valitsin…

 

2 Comments

 • Täti Ruskea

  Ihana blogi sulla! Löysin tänne viime viikolla ja oon aivan lumoutunut 😉 Teidän “prinsessa-arki” tuo hieman vastapainoa omalle arjelleni neljän ritarin kanssa 🙂 Tykkään erityisesti kauniista lastenvaatteista ja -huoneista sekä suunnitella lastenjuhlia. En ole mikään erikoinen leipuri, mutta mielikuvitusta ja perustaitoja käyttämällä ollaan aina saatu teemaan sopiva kattaus. Koristelut, ohjelmat, kutsut ja esim.kaveripussit kuuluvat myös niihin kivoihin suunnittelupuolen juttuihin, ja toki toteutettavaa jää niillekin. Loppukesästä vietimme 10v-juhlia. Poika ei halunnut erityistä teemaa, mutta teemaksi syntyi sitten vähän vahingossa vaaleansiniset jutut ja viirinauhat. Jälkimmäisiä virkkasin kutsuihin ja koristeeksi. Tais olla ensimmäiset tuollaiset “hempeämmät” synttärit meillä. Loput kolmet synttärit on kuukauden sisällä nyt syksyllä. Sarjan aloittaa 13v viiksiteemalla, sitten 4v on valinnut jo lähes vuosi sitten Sylvania-teeman ja 2v-juhlia vietetään pandateemalla. “Pillilasit” (toiseksi nuorimman nimeämänä) paperipilleineen ovat olleet tämän vuoden synttäreiden “uutuus”.

  Ihastelin jossakin postauksessasi Tiheikön väen vanhoja hahmoja. Tiedätkö onko niistä tehty uutta tuotantoa? Nuo Sylvanian families ajaa hieman saman asian ja olen tosi iloinen, että sarjassa on huomioitu myös poikamaisia juttuja. Harmi vaan, että pian 4v:n kaverit eivät ole yhtä kiinnostuneita sylvileikeistä.

  Olen ihastellut (lastenvaatefanina) myös postaustasi tyttöjen vaatekaapeista. Niin ihana! Meidän pikkuritareiden vaatekaapista tein samalla sellaisen satukaapin. Sieltä täältä kurkkii tuttuja satuhahmopehmoja. Seassa myös pieniä puuautoja ja vaaleansinisiä tähtisalkkuja. Muutama rusetti ja olkaimet. Pikkuiset kengät.

  Anteeksi, tuli pitkä kommentti ja vielä aiheen vierestä. Täälläkin tuo 2v-ikä lähestyy ja vauvasta luopuminen on alkanut. Tutista on jo luovuttu, samoin pinnasängystä. Vauvakuume iskee, kun katselee noita kauniita kuvia yllä.

  Jos joskus innostut, niin olisi kiva nähdä postaus, millaisia vaatteita, asusteita ym. valitsisit poikalapselle 😉

  Kiitos tämän päivän lattehetkestä!

  t. Täti Ruskea, neljän ritarin äiti

  • Sofia

   Kiitos ihanasta pitkästä viestistäsi Täti Ruskea! Meidän arkeamme (ja juhlaamme) piristävät siis hyvin samantyyppiset jutut! Meillä odotteleekin tuolla kaapissa pari Sylvanians juttua tulevia 4v. synttäreitä. Minulla on sellainen tunne, että meilläkin niistä saattaa tulla hitti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.