Sep
24

Kurpitsaa ja mozzarellaa

by Sofia   -   in Cooking

Joskus käy niin, että ihan vahingossa tilaa ravintolassa niin hyvän annoksen, että sitä on kokeiltava tehdä itse kotona. Söimme Lontoossa lounaaksi uunissa paahdettua kurpitsaa & buffala mozzarellaa jonka päälle oli lorautettu makeahkoa balsamicokastiketta. Tämä annos pääsi uudistuotantoon jo muutamaa päivää myöhemmin kotona. Nyt kun kurpitsakausi on parhaimmillaan, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Yhdistelmä on erinomainen, varsinkin kun mausteena on vielä tuoretta rosmariinia lisäämässä syksyistä tunnelmaa annokseen.

Käytin annokseen talvikurpitsan lisäksi pyöreää kesäkurpitsaa, voit toki käyttää mitä haluat. Artisokka ei liity tähän ruokaan mitenkään, mutta on herkullista voisulaan dipattuna!

Kurpitsaa ja mozzarellaa (2-4lle riippuen onko alku- vai pääruoka)

kokonainen (talvi)kurpitsa

2 buffala mozzarellapalloa

oksa tuoretta rosmariinia

oliiviöljyä

balsamico viinietikkaa

 sokeria

suolaa & pippuria

1. Pese (talvi)kurpitsa ja tee siitä lohkoja. Laita lohkot uunivuokaan ja ripottele päälle oliiviöljyä, rosmariinia, suolaa ja pippuria. Paahda kurpitsanlohkoja n.200°c uunissa 30-45 min, kunnes ne ovat pehmenneet.

2. Kiehauta mieluinen annos balsamicoa ja sokeria pannulla kasaan (kunnes siitä muodostuu siirappimaista), mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita mozzarellat & kurpitsat tarjoiluastiaan ja lorauta päälle balsamicokastiketta sekä hieman hyvää oliiviöljyä, ripottele päälle vielä tuoretta rosmariinia, suolaa ja pippuria. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Matkalla uuniin…

Et voilá!

Just a quick recipe I came up with based on a delicious dish I had for lunch in London. Roast some squash or pumpkin of your choice in the oven (here I used winter squash and round zucchini) with some olive oil, rosemary, salt and pepper. Serve with some fresh buffala mozzarella, drizzled with a sweet balsamic syrup, good quality olive oil and top it all with some chopped fresh rosemary. Heavenly with a piece of oven fresh bread!

Herkullista päivää,

Lattemamma

p.s. Mammat, äidit, tämä ajatus lapsen “kannustamisesta” oli mielestäni aivan erinomainen!

5 COMMENTS
|
27,233 VIEWS
|
Partager sur Facebook
5 comments on “ Kurpitsaa ja mozzarellaa „
Eeva, on September 24, 2013

Nami, mikä resepti! Täytyy heti kokeilla!
Ja tuo linkki ‘six words to say’ on niin totta… ja aiheeseen liittyen, esittelisitkö joskus meille suosikkikasvatuskirjasi/-blogisi? Jos siis lueskelet sellaisia 😉 Tykkään itse välillä lukea ‘kasvatusoppaita’, jotka herättelevät ja antavat vanhemmuuteen uusia oivalluksia ja ajatuksia.

Sofia, on September 24, 2013

Eeva, en ihan hirveästi lue aiheeseen liittyvää, mutta silloin tällöin jotakin. Voisin jossain vaiheessa niistä kirjoitellakin, kiitos taas hyvästä aiheesta!

Ansku, on September 24, 2013

Tuntuupa pöhköltä taas kerran kommentoida et miten maukkaan kuuloinen resepti ja testattu on…mutta pakkohan se oli testata! Ja hyvää oli! 🙂 Kiitos siis taas reseptistä:)

Sofia, on September 24, 2013

Ansku, hyvä, että kokeilit, kommentoit ja pidit! 🙂

Skärhamn, on September 26, 2013

Moi!

Kiitos reseptistä! Missä ravintolassa törmäsitte tähän reseptiin? Asuin ja työskentelin Russell Squaren maisemissa vuosituhannen vaihteessa vajaan vuoden ennen opiskeluja, joten on jonkinlainen kuva kaupungista.

Ostin viime viikolla jääkaappiin pari hokkaidoa, enkä ennen tätä juttua ollut oikein keksinyt mitä niille voisi tehdä (keiton ja myöhemmin halloween-örkkien lisäksi). Taidankin kahlata ruokaosion läpi, koska omaan ruokafilosofiaan uunissa tavalla tai toisella valmistetut ruuat uppoavat.

Leave a comment
name
email
url
message