Good things for kids

Tummansiniset tikkitakit

Melkein mikään ei ole suloisempaa kuin pienet ihmiset matkalla kouluun tai tarhaan pienissä tikkitakeissaan. Jostain syystä ajatus pienistä Pariisittarista kiiruhtamassa potkulaudoillaan, suloisista Hampurilaisista lapsosista kipittämässä isin kädessä tai pikkuruisista Lontoolaisista kapuamassa Range Rovereista tikkitakeissaan matkalla kouluun on mielestäni ihana. Ja aivan yhtä suloisilta näyttävät pienet Suomalaiset lapset tikkitakeissaan! Ei siis varmaankaan mikään yllätys, että tikkitakit on meidänkin tytöillä ollut jo vauvasta saakka syys- ja kevättakkeina. Tällä hetkellä molemmilla on tummansiniset tikkitakit, Hattaralla Zaran tämän vuoden mallistoa ja Purkalla siskon vanha, myös Zarasta muutama vuosi sitten ostettu. Viikon asuina siis tikkitakit!

Hattaran tikkitakki Zara, legginsit Polarn o Pyret, ballerinat Bonpoint, rusettipampula Bibaloo.
Purkan takki Zara, legginsit Polarn o Pyret, mokkanilkkurit Jacadi.

Nämä kuvat otin jo viime viikolla. Nyt ei kyllä mitenkään tarkenisi tepastella ballerinoissa ilman sukkia, hrrrrrr…

Tyttöjen juomapullot sain tilata lahjaksi Stuck on Youlta. Valitsimme pullot nimillä, ilman kuvia. Tekstin värinä Navy (melkoisen vaalea navy mielestäni) ja fonttina Cocoa. Tykkäämme niistä todella paljon!

Todays outfit is all about the quilted jackets which we adore! Ours are from Zara, but there are quite a few cute ones on the market. I have been very pleased with the quality of these though and they aren´t too expensive either. The cute labelled water bottles were a gift from Stuck on You. Don´t forget to take part in their giveaway! Have a very happy weekend lovelies!

Nyt toivotan sinulle erinomaista viikonloppua!

Nauttikaahan syksyisestä tunnelmasta,

Lattemamma

p.s. Muista osallistua Stuck on You lahjakorttien arvontaan!

11 Comments

 • Eeva

  Olen myös tikkitakkien ystävä ja kuvailit niin osuvasti noita keski-eurooppalaisia lapsosia 🙂 Muistan kun olin itse noi 15 v ja ihastelin erityisesti ranskalaisia pikkupoikia duffelitakeissaan (sellaisia missä on puiset ‘napit’) ja polvihousuissaan kaulaliinat hulmuten… Voit arvata että meiltä löytyy nyt näitä molempia takkeja joka koossa 🙂
  Ihanaa viikonloppua!

 • Täti Ruskea

  Hyvältä näyttää rusetteineen kaikkineen 🙂 Meillä on myös pojilla tikkitakit (siniset ja ruskeat), joita käytetään ns.kaupunkitakkeina keväisin ja syksyisin. Talveksi sitten kaivetaan esille villakangastakit/duffelit puunappeineen. Asusteiksi huivit ja pipot tai pappalätsät (talvella korvaläpälliset). Tämä mielestäni ajaton ja klassinen tyyli on ollut meillä käytössä jo esikoisen vauva-ajoista lähtien (13v). Silti yhä ihmettelen, miksei poikalapsia pueta yhtä usein “kauniisti/tyylikkäästi” kuin tyttöjä.

 • Johanna

  Kiitos ihanasta blogistasi! Ja erityiskiitos tuosta juomapullovihjeestä 🙂 Tilasin tältä istumalta omille tytöilleni tuollaiset nimikoidut pullot (vaikka nuorempi on vasta puolivuotias…). Olen yrittänyt löytää kolmevuotiaalleni kivaa juomapulloa, mutta ainoat vaihtoehdot tuntuvat olevan Disney Princess, Hello Kitty tai Cars (huoh…). Tuo pullomalli on oikeasti täydellinen, etenkin kun kolmevuotiaan kerhoon pitää viedä omat, nimikoidut eväät. Ja olen samaa mieltä myös tikkitakeista, meillä käytössä tällä hetkellä harmaa ja valkoinen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.