Oct
1

Crêpes á la créme de marrons

by Sofia   -   in Cooking

Joinain päivinä kun kaikki ei vaan tunnu asettuvan aloilleen, on hyvä tehdä iltapalaksi pannukakkua. Jos kuitenkin sattuu olemaan sellainen tilanne, että kaapissa on avaamaton tuubi kastanjatahnaa täytyy tietenkin paistaa crêpejä. Näin se vaan on, universumi on päättänyt sen puolestamme. Kun on syönyt palan pannukakkua mansikkahillolla tai ollut kunnon lettukesteillä alkaa maailma hiljalleen asettua taas paikoilleen.

Jos haluat paahtaa kastanjoita itse, täältä löydät hyvät vinkit siihen.

Crêpes

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

840 ml maitoa

2 rkl sulatettua voita

ripaus suolaa

2-4 rkl sokeria

(1 tl vaniljauutetta)

1. Laita jauhot & sokeri kulhoon ja tee keskelle kuoppa. Lisää munat, kaada hiljalleen joukoon maito & lisää vanilja ja sekoita hyvin. Anna taikinan seistä n. tunti.

2. Paista voissa ohuita lettuja ja tarjoile kastanjatahnan tai vaikkapa nutellan ja banaanisiivujen kanssa. Voit ripotella pinnalle hieman tomusokeria.

There are days when you need to eat pancakes or crêpes to put the world back to it´s right place. The chestnut spread is just there to make you feel a bit like you were in Paris, which is never a bad thing either. Nutella would work just as well. 

Lattemamma

You can never ever go wrong with berries either.

8 COMMENTS
|
8,412 VIEWS
|
Partager sur Facebook
8 comments on “ Crêpes á la créme de marrons „
Citymami/Eva, on October 1, 2013

Ei ole monta asiaa, joita crepsit ei parantaisi :). Kyllä tähän pimeyteenkin kestää taas tottua – ensimmäiset sateiset päivät ja pimeät illat tuntuvat aina siltä, että niihin pitää erikseen totutella – minulla ainakin.

Sofia, on October 1, 2013

Citymami/Eva, mua harmittaa pimeyttä enemmän eilen kadottamani lemppari harmaa kashmir jättikaulaliina. Se oli yksi suosikki asusteistani jo vuosia, byhyy. Tähän harmitukseen ei auta edes oikein nuo crêpit… Mutta kyllä ne mieltä vähän piristää! Ja hei siis mitä jännää, uusi koti kohta sisustettavana?! Ihanan näköinen keittiö!

Eirene, on October 1, 2013

En ole ihan vielä oppinut kastanjatahnan makuun (purkillinen nököttää kyllä jääkaapissa odotellen inspiraatiota), mutta Nutella toimii aina. 😉 Ja lettujakin pitäisi kyllä taas paistaa joku päivä…

Sofia, on October 2, 2013

Eirene, ei ole Nutellan voittanutta. Tein viime talvena Nutellaa itse… tai siis hasselpähkinä-suklaa tahnaa. Pitäsi tehdä taas ja laitta resepti ylös, oli nimittäin hyvää!

Ita, on October 1, 2013

Yumm

Sofia, on October 2, 2013

Right Ita?! 😉 CM´s crêpes were the best though! Yum, so thin and with chocolate spread. I miss her!

Ansku, on October 2, 2013

Resepti taas testattu ja hyviä olivat, nams! Oli pakko testata tuota kastanjatahnaa, ihan hyvin toimi 🙂

Sofia, on October 2, 2013

Ansku, hyvä kun maistui, se kastanjatahna on vähän erilaisen makuista ;)…

Leave a comment
name
email
url
message