Oct
2

Vaippalaukussa

by Sofia   -   in Good things for kids

Vaippalaukun sisältö kertoo varmasti ihmisestä paljon. Ehkäpä yhtä paljon kuin käsilaukunkin. Joillain kulkee tavallisessa käsilaukussa pari irtovaippaa ja wet wipesit lainataan kavereilta, toisilla on useammat vaihtovaatteet, apteekki ja eväitä naapurinkin lapselle. Yksi tai toinen ei ole huonompi tai parempi, olemme vain erilaisia ja kaikenlaisia ihmisiä tarvitaan. En tiedä mitä minun vaippalaukkuni kertoo minusta, mutta tässä hieman sen sisältöä. Itseasiassa vaippalaukkuni näyttää nykyään hyvinkin erilaiselta verrattuna aikaan jolloin tytöt olivat vauvoja, joten kokosin pari erilaista versiota.

Vauvaikäisen vaippalaukkuni sisältö näytti kutakuinkin tältä…

Vaaleanpunainen vaippalaukku Jacadin. Vastaava täällä.

Pukluliina ja pussukka jossa vaippoja, wet wipeseja, sekä ohut froteinen vaihtoalusta.

Ruokailun aloittaneille ruokalappu ja ehkäpä kosteusliinoja. Tarvittaessa ruoka ja lusikkakin.

Tutti ja tuttiketju.

Vaihtotutit tuttipussissa ja pieni tahranpoistoaineputeli.

Tuttipullo tarvittaessa ja mahdollisesti juoman viileänä/lämpimänä pitävä termospussukka.

Pieni rasva kulkee “stickinä” helposti mukana, alkoholiton desinfiointiaine on erinomainen käsien huuhteluun tai pudonneen tutin putsaukseen.

Pieni lelu, Sophie la Giraffe, kulkee näppärästi matkassa omissa valjaissaan joko vaippalaukkuun tai rattaisiin kiinnitettynä. Näiden lisäksi mukana oli aina pieni peitto ja yleensä vaihtobody vahinkojen varalle. Kesäisin vielä aurinkohattu & -lasit.

Nykyisin vaippalaukussa kulkee vähän erilaista tavaraa…

Vaippalaukku Mayoral. Vähän vastaava täällä.

Edelleen mukana on tietenkin wipesit ja vaipat. Moni on kysynyt minulta, mitä nuo käyttämämme vaipat ovat kun niissä on noin hentoinen kuviointi (pieniä vihreitä lehtiä). Ne ovat ekologisia Naty- vaippoja joita saa ainakin ihan S-marketeista. Kuvan tavaroiden lisäksi vaippalaukusta löytyy usein pienet värikynät ja lehtiö, niillä saa yllättävissä tilanteissa viihdytettyä lapsia melko pitkään.

Nose nuzzlesit ovat hyviä näin runsaasti vuotavien ja tukkoisten nenien aikaan. Ne sisältävät suolaliuosta eivätkä kuivata samoin kuin tavallinen paperi. Pieni eväs on usein hätävarana laukussa mukana (tämä on muuten hyvä olla jo vauva-aikanakin, silloin tosin itselleen jos imettää. Myös vesipullo oli useimmiten mukana tuolloin. )

Pinnit ja pampulat varmuudeksi mukana. Pieni harja tai kampa on kulkenut aina myös vaippalaukussa, mutta unohdin sen näistä kuvista. Myös laastari ja arnicaa sisältävä puikko ovat hyvä apuväline puistossa tai pyöräillessä sattuvia kolhuja vastaan. Arnica estää mustelmiä muodostumasta. Tuo Planet kidin keltakorkkinen puikko on muistaakseni Suomessa markkinoitu hyttyssuojapuikkona, mutta toimii myös sisältämänsä arnican ansiosta ensiapuna kolhuihin. Myös aurinkorasvapuikko ja aurinkolasit ovat lämpiminä ja aurinkoisina päivinä tarpeen.

Itselläni on aina puhelimen, avainten ja lompakon lisäksi mukana pieni käsirasva, huulirasva, nenäliina ja usein pastilleja tai purukumia.

What do you lug around in your diaper bag? Any essentials I seem to have missed here? It really seems like I´m becoming, well I guess I always was, quite the sentimental fool as I´m actually feeling a tad sad about the fact that little miss Bubblegum is so keen on “going potty”. That must mean that it´s not long until I have to give up the diaper bag too. Oh wait, does that mean I really, really really need a fabulous new handbag? That would take the edge off my sorrow nicely…

Mitä sinun vaippalaukustasi löytyy? Mitä unohdin?

Lattemamma

p.s. Tämä oli siis vihdoin jatkoa tälle jutulle. Jospa vaikka sitten vähän lyhyemmällä aikavälillä se kolmas osa, eli “mitä sairaalalaukussa mukana”.

21 COMMENTS
|
12,993 VIEWS
|
Partager sur Facebook
21 comments on “ Vaippalaukussa „
Susanna, on October 2, 2013

Voi miten ihanan järjestelmällistä! Itse lukeudun juuri tuohon “yksi vaippa käsilaukussa” -äitityyppiin ja toivon aina, että mukana on joku, jolla on niitä wipeseja :D. Tuo laukussa kulkeva tahranpoistoaine olisi varmasti ollut hyvä idea aikanaan. Aika monta vaatetta olisi voinut pelastaa. Ja toki vielä edelleen. Mistä olet hankkinut?

Sofia, on October 2, 2013

Susanna, vastasinki jo tuossa Eevalle tarkemmin siitä tahranpoistoaineesta. En kyllä tiedä mistä äitini sen setin oli ostanut, mutta kysäisepä AMriankadun Olkkarista. Nycissä tätä sarjaa myy ainakin Dean and Deluca…

TripTrapTrull, on October 2, 2013

Hei,

ihanan kaunis ja järjestelemällinen sisältö – vastaavanlainen minullakin on ollut. Nykyään useimmiten riittää pikku pussukka jossa vaippoja ja wipesit. Käsilaukuistani löytyy aina pari eri Pixi-kirjaa. Suosittelen lämpimästi! Niitä löytyy satoja erilaisia. Suurin osa marketeissa myynnissä olevat on kohdennettu vähän vanhemmille lapsille mutta esim Akateemisessä löytyy pikkutytöille sopivat pixie kirjat. Kirjat ovat pelastaneet monet ravintola illalliset, lento ja junamatkat, jonotukset ym.

Sofia, on October 2, 2013

Kiitos Pixi-kirja vinkistäsi TripTrapTrull! Meillä onkin ainakin yksi Pupu Tupuna saaressa joka napattiin kerran mukaan ruokakaupasta venematkalle viihdyttämään. Täytyykin katsastaa Akateeminen!

Heidi :), on October 2, 2013

Näin vasta-aloittelialle oli tässä oikein hyviä vinkkejä vaippalaukun sisältöön, niiden ihan perustarpeiden lisäksi. Nyt kun vielä löytyisi se silmää mielyttävä, itse laukku jostain 🙂 ps .Ihanan inspiroivia ja kauniita postauksia sinulla ollut taas viime aikoina, niinkuin aina 🙂 Kaiken sisustus, ruoka, muoti, juhlimis yms. ihanuuksien lisäksi tulipa tästä postauksesta mieleen: Olisipa kiva nähdä vaikkapa joskus myös raskaus-ajan muotiasi. Kaunista keskiviikkoa 🙂

Sofia, on October 2, 2013

Kiitos Heidi :)! Ja kuten jo yllä mainitsinkin toisen kommentin yhteydessä, mammamuodista juttua tulossa! 🙂

Minna, on October 2, 2013

Hyvä ja käytännöllinen postaus! Laukkuasiasta tulikin mieleeni( ns. laukkufriikkinä).. mitkä ” kerhoreput” teillä on tytöillä? Olen kokenut lievästi sanottuna haasteellisena löytää hyvän repun päiväkotiin lapselle.. sellainen mikä pysyy selässä ja näyttääkin vielä suht siedettävältä. Tietysti se on myös makukysymys (: . Olisin kiitollinen kuitenkin mahd vinkeistä! Moulin Rotylla on kivan oloisia reppuja mutta käytännönkokemusta ei niistä ole.

Sofia, on October 2, 2013

Minna, meidän tytöillä ei itseasiassa ole lainkaan kerhoreppuja. Pitäsiköhän hankkia sellaiset? Meillä on tarvittavat jutut dagiksessa ja toiset kappaleet (mm. kumisaapaat ja sadetakit) kotona. Joskus kun jotain ylimääräistä kulkee edestakaisin, meiltä lähtee aamulla mr. Latte tavarat ja lapset käsissään. Mähän siis tarvitsen kerhoreput tytöille! 🙂

Pauliina, on October 2, 2013

Hyvin samantyyppinen sisältö kuin mun vaippalaukussa 🙂 Tosin tahranpoistoainetta en ollut tajunnutkaan ajatella…mutta vaihtovaatteita mukana aina kahdet kappaleet. Lisäksi liivinsuojia, kun vielä imetän.
Kiva ois tosiaan nähdä raskausajan muotia. 🙂

Sofia, on October 2, 2013

Pauliina, joo tosiaan liivinsuojat! Ja arvatkaapas raskausmuodin toivojat mitä, olin just saanut valmiiksi mammavaatteista jutun. Ensi viikolla siis jo tulossa!

Katja, on October 2, 2013

Hei!
Mitä nuo berry boostit ovat? Jotain kuivattuja marjoja? Saako tavallisesta ruokakaupasta? Hyvät välipalavinkit ovat aina tervetulleita 🙂 mukavaa päivää sinne!

Sofia, on October 2, 2013

Moikka Katja, berry boostit ovat Ruotsalaisen “luomu- & terveysruokakuningattaren” 😉 Renée Voltairen, klik, sarjasta jota myy ainakin Stockan herkku ja Anton & Antonit. Niitä on kahta erilaista, nuo kuvassa näkyvät (mm. rusinaa ja mustikkaa) ja sitten meidän suosikit jotka sisältävät kuivattua karpaloa, rusinaa, sekä appelsiinin makuisia hedelmäpaloja (joissa käytetty mm.omenasosetta ja sitruskuituja sekä appelsiinmehua). Siis kuivattuja marjoja, hedelmää, ei lisättyä sokeria, mutta kivan mehukkaita ja makeita silti. Renéeltä löytyy myös ihania tummalla suklaalla päälystettyjä kurpitsansiemeniä joihin olen ehkä hiukan koukussa 😀

Ansku, on October 2, 2013

Ihana tuo käsirasvaputkilo! Saako sitä Suomesta lainkaan?

Sofia, on October 2, 2013

Ansku, se on Loccitanen, mutta jo viimevuotinen. Ei kuulemma saa enää. Mutta Loccitanella on muita ihania pikku käsirasvoja. Kämp Galleriassa liike ainakin…

Eeva, on October 2, 2013

Hei! Myös minun silmääni pisti tuo Stain Solution. Mistä niitä tosiaan saa ja kuinka toimii? Aiemmin meillä oli OiOi -merkkinen vaippalaukku. Mutta nykyään riitää pieni pussukka, jossa vaihtovaippa, wipesit, käsidesi ja välipalaksi Ella’s kitchen luomusosetuubeja (näitä myös isommatkin tykkää syödä, eivätkä sotke!). Ihania syyspäiviä sinne!

Sofia, on October 2, 2013

Moikka Eeva, Stain Solution on The Laundressin, klik, merkkiä myy Helsingissä ainakin Kruunuhaassa Mariankadun Olkkari. Tämä pikku puteli kuului sellaiseen settiin jossa oli muitakin pesuainejutskia ja sain sen, keneltä muultakaan, kun ihanalta äidiltäni. Äiti pitää huolen, että meidän tyttöjen vaatteet pysyy hyvässä kunnossa! 🙂 Meilläkin tykätään kovasti Ellasin smoothie tuubeista. Nyt oli Stockalle tullut hyvät versiot Innocent smootheista lapsille, kivanmalliset pahvitetrat ja pillit, ei sotannu yhtään!

Aikki, on October 2, 2013

Kaikkea löytyy hoitolaukusta minullakin. =) Lisäksi on vedenpitävästä kankaasta pussukka, johon voi laittaa märät yms. vaatteet kotimatkan ajaksi. Kankaassa on hauskoja pieniä eläinhahmoja.

Sofia, on October 6, 2013

Aikki, vedenpitävä pussukka onkin hyvä idea! Sellaisia myydään mielstäni muuten myös kestovaippoja varten. Voisis myös käydä likaantuneille vaihtovaatteille…

Minna, on October 3, 2013

Sofia; joo meillä ” matkustaa” unilelu pk ja kodin väliä. Myös vesipullo on laukussa jos jano sattuu yllättämään puistossa. Tyttö viedään tosiaan aamulla suoraan puistoon joten emme voi viedä ns tavaroita sisälle. Jokatapauksessa hyvä syy ostoksille (: ja mikäs sen suloisempaa kuin pikkuinen lapsi reppu selässä lähdössä innokkaana aamulla dagikseen!

Sofia, on October 6, 2013

Minna, kyllä meille nyt tuli selkeästi kerhorepulle tarve :D! Kiitos vaan… Ja juu, meillä kun viedään lapset aamulla suoraan tarhalle niin tavarat viedään yleensä sinne suoraan jos on jotain.

Susanna, on October 3, 2013

Kiitti. Käyn tsekkaamassa! Harmittaa, etten ole aiemmin keksinyt…Vinkiksi – Marc By Marc Jacobsilla oli ainakin ennen kivoja vaippalaukkuja. Eivätkä edes kovin kalliita. Tämä siis teille, jotka vielä etsitte :).

Leave a comment
name
email
url
message