Oct
7

Mousse au chocolat

by Sofia   -   in Cooking

Tähän reseptiin törmäsin vähän niinkuin sattumalta ” French kids eat everything” kirjan loppuosiossa jossa on muutama ruokaohje. Mr Latte oli juuri toivonut saavansa jonain päivänä suklaamoussea jälkiruuaksi ja siinä ohje tuijotteli minua. Päätin kokeilla sitä ja lopputulos sai paljon kehuja kaikilta ruokailijoilta. Joten jaan tämän ohjeen nyt teidänkin kanssanne. Suklaamousse ohjeita on paljon, mutta tämä eroaa siinä monista, ettei sisällä lainkaan kermaa, eikä lisättyä sokeria ja moussesta on helppo tehdä maidoton versio tarvittaessa. Ei tämä silti mitään terveysruokaa ole, tummaa suklaata, voita ja kananmunia riittää!

Suklaamousse (6 lle)

225 g tummaa suklaata

4 rkl voita (tai kasvismargariinia jos haluat maidottoman version)

6 munaa, valkuaiset ja keltuaiset eriteltyinä

puolikkaan (luomu) appelsiinin raastettu kuori

ripaus suolaa

1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa (tai mikrossa). Anna suklaan jäähtyä hieman. Lisää keltuaiset ja appelsiinin kuori. Seloita hyvin.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää ripaus suolaa kun vaahto alkaa jäykistyä.

3. Kääntele 1/3 vaahdosta varovasti suklaaseokseen. Lisää loput ja kääntele nekin varovasti sekaan. Lusikoi mousse yksittäisiin kuppeihin tai tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Tarjoile marjojen tai pienten rapeiden keksien kera.

Ohje Karen Le Billonin kirjasta French Kids Eat Everything.

Nämä mousset syötiin kesällä saaressa ja yrttitarhasta haettiin tuoretta minttua. Tumma suklaa ja minttu ovat oivallinen makupari.

This chocolate mousse is so rich and delicious, but it contains no cream or added sugar. I would use good quality dark chocolate and organic eggs and butter for this one. Mint and chocolate make a good couple as does the orange rind included in the recipe. I haven´t translated my recipes, but if you need a translation, please comment below and I´ll do my best to accomodate.

Tätä ihanan tuhtia ja suklaista moussea riittää yksi annos ja chocoholistitkin ovat tyytyväisiä.

As they say; ” There is nothing better than a friend… unless it´s a friend with chocolate” !

Lattemamma

Choconassu ♥  

4 COMMENTS
|
16,551 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Mousse au chocolat „
Laura, on October 7, 2013

Meidän perheessämme asuu myös suklaanassuja. 🙂 NYC:in kuulumisia odotellessa… mun lempparikaupunki & häämatkakohteemme.

Sofia, on October 7, 2013

Terkkuja täältä sun lempparikaupungista Laura, lämpimähkön sateisen syksyinen aamu juuri alkaa täällä Sohossa. Nycin tuntien kaupunki tosin liikkuu jo tuhatta ja sataa. On myös yksi omia ikisuosikkeja. Ollaan täällä vielä muutama päivä, mutta ehkäpä ensi viikolla vähän kuulumisia täältäkin blogissa… 🙂

Susanna, on October 7, 2013

Ja tämä kokeiluun! Nam. Jos ette vielä ole käyneet, menkää Sohossa Standard Hotelin kattobaariin drinksuille. Aivan uskomattomat näkymät! Ihanaa NYCin matkaa!!

Ansku, on October 7, 2013

Nams, olen kylässä kerran tätä saanut nautiskella ja oli hyvää! Dippailtiin siihen tuoreita vadelmia ja mansikoita, täydellistä jälkiruokaa kahvin kera 🙂

Leave a comment
name
email
url
message