Oct
8

Maternity wear

by Sofia   -   in Shopping

Äitiysvaatteet ovat siitä mielenkiintoisia, että niitä käytetään vain yhden aikakauden ajan elämässä ja sen jälkeen ne eivät ole enää sopivia. Toiset pärjäävät hyvin ihan tavallisilla vaatteilla joissa on pienelle mahalle sopivat leikkaukset, toisilla meistä masua on loppua kohden aika vaikea mahduttaa moniinkaan “ei äitiys”-vaatteisiin. Oma vinkkini onkin kahden raskauden (ja kahden aikamoisen masun) jälkeen hankkia muutama hyvä perusvaate äitiysmallistoista ja käyttää ehkäpä entistä enemmän huiveja, koruja, kenkiä ja laukkuja tuomaan asuihin niitä omia erityisjuttuja ja muuttamaan niitä eri tilanteisiin sopiviksi. Oma tyylini on muutenkin hyvin klassinen ja ajaton, joten itse en äitiysvaatteissakaan heittäytynyt kokeilemaan uusimpia trendejä.

Kaunis juhlamekko, jota ei tule käytettyä muulloin, kannattaa hankkia varmaankin vaan tarpeeseen.

Toinen vinkkini on hankkia ne muutamat perusjutut erityisen laadukkaina. Minun kaappini ei muutenkaan ole ylitsetursuileva, mutta raskausajan vaatteita oli todella vaan ne muutamat joten ne olivat kovalla koetuksella.  Peruspilarien lisäksi en ehkä sijoittaisi hirmuisen pitkää penniä äitiysvaatteisiin vaan ihan perus topit ja legginsit ostaisin kyllä joltain huokeammalta merkiltä. Moni on täysin tympiintyneenä heittänyt kaikki äitiysvaattensa roskikseen synnytyksen jälkeen, mutta laadukkaammista yksilöistä riittää kyllä käyttökertoja vielä ystävällekin.

Tässä olisi minun äitiysvaatekaapin perusteet.

Perusfarkut Isabella Oliver. Itse pidin huomattavasti enemmän tuollaisesta masun yli joustavasta vyötärökappaleesta, joka näkyy nettisivulla, versus masun alapuolelle jäävästä mallista (jotka ainakin minulla valuivat aina). Lisäksi ainakin toiset hyvät perushousut, malli ja määrä riippuen vähän onko töissä vai kotona. Kotona tulee varmasti käytettyä enemmän legginsejä pitkien tunikoiden tms. kanssa ja töissä taas siistimpiä housuja ja puolihameita.

Valkoinen paitapusero on aina vaan kaunis ja ajankohtainen. Raskauttaan hehkuvalla naisella erinomainen (ja erityisesti niinä nuutuneina ja väsyneinä päivinä…).

Yksinkertainen äitiysmekko joka käy myös juhlaan.

Yksi täydellinen, erinomaisesti istuva äitiystoppi, sellainen jonka voi pukea päälleen aina kun haluaa tuntea olonsa mukavaksi, mutta upeaksi.

Kaunis talvitakki. Ihan oikeasti talvimammat, ystäväni jäi Canada Goosen untsikkaansa vangiksi raskausaikana kun vetskari ei enää auennutkaan pinkeän mahan päältä. Hänet jouduttiin muistaakseni vapauttamaan siitä neuvolahenkilökunnan avulla (johon hän oli siis menossa). Tavalliset takit eivät välttämättä mahdu loppua kohden vaikka olisivatkin isoja malliltaan. 

Muutamien kunnon peruspilareiden lisäksi hankkisin hieman edullisempia, mutta silti klassisia lisäosia.

Raikas raitamekko olisi kesällä kiva valkoisten Supergan tennareiden kanssa ja talvella vaikkapa legginsien kaverina.

Suloinen kauluksellinen paita vaikkapa pehmeän kashmirneuletakin alle. Myös muutama siisti tunika legginsien kanssa pidettäväksi.

Perus valkoisia t-paitoja ja toppeja, mm. H&M äitiys t-paidat, ainakin ihan perusmalli, olivat mielestäni hyviä.

Hyvä pitkähihainen raitapaita on vaatekaappini perusta, näin oli myös raskausaikana.

Masun yli vedettäviä supermukavia ja pehmeitä legginsejä on hyvä olla muutama pari, samoin pehmoisia yläosia.

Jos taas kuulut joukkoon, joka haluaa mielellään käyttää äitiysvaatteita vielä synnytyksen jälkeenkin ja pidät ehkä hieman modernimmasta, mutta laadukkaasta ja tyylikkäästä lookista, niin Hatch on varmasti sinun merkkisi. Vatteet on suunniteltu nimenomaan käytettäviksi myös raskauden jälkeen ja ne ovat todella kauniita.

Materiaalitkin ovat korkealuokkaisia, kuten tämä kashmirneule.

Mallistossa on rentoja, mutta kauniisti istuvia housuja.

Ja hienoja mekkoja.

Hyvät, tukevat alusvaatteet ja äitiyssukkahousut ovat tietenkin myös tarpeen. Mistä sinun mielestäsi löytyy parhaat äitiysvaatteet?

When it comes to maternity wear, I would opt for some really good quality basics, with great fit. Something that can stand a lot of wear and tear. Basic tees and leggings I would not splurge on too much, but overall would definitely go for the classic look and then jazz things up with some fabulous accessories. Something like the choices above. My fave is Isabella Oliver, but it´s a bit high prized for pieces you wear just a small period of time. So I would definitely choose a lovely fitting dress, good pants or jeans and one fantastic top and then look elsewhere for other basics ( I found some very nice things at Petit Bateau of all places). Below you can see a pic of me pregnant with Little miss Bubblegum, two weeks before due date (She did hang out in there all the way to the end and even a little longer though, so after that photo I still had a month to go. Belly I tell you, belly! It was huge. But oh how I loved being pregnant, one of my favorite experiences as a woman).

Lattemamma

p.s. Jos etsit vähän huokeamman hintaluokan äitiysvaatteita, tuo Asosksen oma mallisto on laaja ja kivannäköinen. Laatu (materiaalit) ei mielestäni ollut muutaman perustopin kokeilun perusteella mitenkään erinomainen, mutta tutkimukseni ei todella ollut kovinkaan empiirinen. Jos jollain on kokemuksia niin olisi kiva kuulla! Nuo Isabella Oliverin vaatteet istuvat kuin hansikkaat ja ovat ehdottomasti parhaiten suunniteltuja äitiysvaatteita joita olen kokeillut, hintakin on kyllä valitettavasti sen mukainen. Mutta jos etsit juuri sitä täydellistä äitiystoppia tai mekkoa, niin suosittelen oikeasti tätä merkkiä, legginsit ja perus t-paidat ostaisin tosiaan itse kyllä vähän edullisemmasta paikasta. Itselleni löysin mm. Petit Bateaun liikkeestä kivoja raitapaitoja, uimapuvun ja legginsejä, mutta heidän pientä äitiysvaatemallistoaan ei näyttänyt olevan nettisivuilla.

p.p.s. Lattemamma kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa, Purkka masussa ja ystävältä lainattu Isabella Oliverin mekko päällä…

p.p.p.s. Minulla oli selainen  hopeinen pallokoru jota käytin raskausaikoina (vaihdoin siihen vain toisen nauhan). Se helisee hiljalleen kävellessä ja vauva kuulee sen rauhoittavan äänen masuun. Synnytyksen jälkeen sitä voi pitää imettäessä ja vauva voi näperrellä sitä käsissään. Todella hentoääninen helistin. Löysin omani Bebesistä, josta ostin myös paljon mm. raskaus- ja imetysalusvaatteita.

10 COMMENTS
|
23,366 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ Maternity wear „
Susanna, on October 8, 2013

Heippa. Tuo Isabella Oliver oli minunkin ehdoton suosikki ja hankin sieltä koko mammagarderoobin perustan. Hinnat tosiaan hiukan kirpaisivat, mutta laatu oli hyvä – ja itseasiassa tuon kietaisupaidan (joka kuvassa on pinkkinä)ostin mustana ja usko tai älä, käytän sitä vieläkin. Se nimittäin toimii täydellisesti erilaisten kellohelmaisten hameiden ja leveälahkeisten housujen kanssa ja rusetti jää sivulle näyttäväksi koristeeksi. Tämä paita on ollut siis kokonaisuudessaan hyvä sijoitus – vaikka mammavaate onkin… Ekan raskauden aikana ranskalainen Formes oli ihana löytö, mutta ilmeisesti tätä kyseistä merkkiä ei enää ole. Asos ja GAP maternity toimivat myös hyvin. Nyt tuota Gap maternityä saa ilmeisesti tilattua netistä Suomeenkin. Olipas varsinainen “trip down memory lane” – Voi niitä aikoja :)!

Sofia, on October 10, 2013

Se Isabella Oliverin kietaisupaita onkin ihana ja tosiaan käy myös raskauden jälkeenkin hyvin. Hei hyvä sijoitus siis! Gappia pitäis tosiaan saada nykyään netistä Suomeen.

Laura, on October 8, 2013

Komea vatsa ja hehkuva mama! 🙂 Bebesin valikoima pelasti minut, varsinkin imetyksen osalta. Nytkin päällä pinkit Cake Lingerien imetysliivit.

Sofia, on October 10, 2013

Kiitos Laura, ja Bebesissä on munkin kokemuksen mukaan parhaat imetysalusvaatteet.

Heidi :), on October 8, 2013

Upea, kaunis odotus kuva sinusta 🙂 No olipa harmi, etten itse törmännyt tuohon Isabella Oliver-merkkiin raskausaikana. Pistetään merkki mieleen 😉 Töihin yritin kovasti etsiä sopivaa klassista vaatetusta, mutta välillä jouduin kompromissien eteen. Silloin juuri vyöt, korut ja laukut yms. pääsivät isompaan rooliin, kun en tahtonut oikein löytää niitä mielyttävimpiä vaatekappaleita. Muuten sitten tuli hommattua ne perustunikat, paidat, parit housut ja muutama juhlavampaan menoon sopiva asu. Taisi kaikki olla tuolta vähän edullisemmalta puolelta. Loppuraskaus ja isoimman massun vaihe sattui juuri lämpimään kesä-aikaan jolloin parhaiksi ystäviksi osoittautui maksimekot, niitä saattoi ,mahan koosta huolimatta, jopa löytää “normaali” vaatteistakin, kunhan istuvuus sopi.

Sofia, on October 10, 2013

Kiitos Heidi :). Maksimekot toimiikin hyvin mammoilla kesäaikaan, hyvä vinkki!

Pauliina, on October 8, 2013

Ihania vaatteita, miten olikin nuo Isabella Oliverin vaatteet menneet multa ihan ohi odotusaikana. Ja ihania noi Hatchin vaatteet <3
Kaunis kuva sinusta, näytät niin onnelliselta. 🙂

Sofia, on October 10, 2013

Kiitos Pauliina!! Hatch vaikuttaa aivan ihanalta!

Ansku, on October 9, 2013

Ihana kuva sinusta, näytät upealta ja oikein hehkut! Olet oiva esimerkki siitä, miten raskaana oleva voikaan näyttää kauniilta 🙂

Sofia, on October 10, 2013

Kiitos kaunis Ansku! <3

Leave a comment
name
email
url
message