Oct
9

Lahjaidea

by Sofia   -   in Good things for kids

Minusta lahjojen keksiminen on todella hauskaa puuhaa ja pidin paljon aihe-ehdotuksesta tehdä juttua kivoista lahjoista joita voi lapsille antaa. Aloitetaan tästä pienelle pojalle lähteneestä pikku synttärilahjasta. Mielestäni kirjakaupat ja taidemuseoiden kaupat ovat aivan erinomaisia paikkoja löytää hauskoja, vähän erilaisia pikku kaverilahjoja. Tämä lahja löytyi Korjaamon kirjakauppa Rose Budista. Mietin toki lahjaa antaessa myös vähän lasten vanhempia, mistä he pitävät ja minkä tyylisiä juttuja heidän kotoaan löytyy (esimerkiksi tämän lahjan saajan vanhemmat pitävät väreistä, taiteesta, eivätkä varmasti ole turhan tarkkoja esimerkiksi kasvomaalausten tai “tatuointien” suhteen). Se varmaan muuttuu vähitellen kun itse lahjan saajat alkavat olla isompia ja heidän omat mieltymykset tulevat vielä enemmän esille.

Kasvomaalaussetti vaikutti aika hauskalta. Sisältää maalit ja sabluunat.

Hulvaton taiteilukirja on täynnä kivoja erilaisia sivuja jotka kannustavat tekemään taidetta ja oivaltamaan uusia tapoja tehdä sitä. ( tämä olisi varmasti ollut meidän tytöille myös mieluinen)

Finger fairytale-tatuoinnit tehdään sormiin ja ne toimivat kuin sorminuket. Ne ovat “lohdutuslahja” isosiskolle.

Olen kuullut, että isommilla lapsilla, kun kaikki eskari- tai luokkakaverit kutsutaan synttäreille, tulee kutsuja lukuvuoden aikana melkoisen monta. Kuinka hienoja lahjoja teillä on ollut tapana antaa? Itse muistelen omasta lapsuudesta, että ajatus oli tärkein ja jotain pientä kivaa vietiin ja saatiin. Esimerkiksi kirjoituspaperia ja tarroja. Pidän tästä ajatuksesta kaverilahjojen kohdalla, jotain hauskaa pientä puuhailtavaa, leimasimia tms. Jotenkin tuntuu, että hienommat lelulahjat ja muut ovat jotenkin niitä sukulaislahjoja. Mitä mieltä te olette tästä asiasta ja onko vähän isompien lasten keskuudessa vanhempien kesken sovittu jotain annettavien lahojen suhteen?

Iloista päivää,

Lattemamma

A little idea for a boys birthday present. I always seem to find the best gifts for kids at the museum stores or a bookshop. Especially museum stores seem to carry innovative and creative little things that most often have nice design as well. I recommend stocking up for the kids friends b´day bashes next time you go see a cool exhibition.

p.s. Tällä kertaa lahjapaperin sijaan käytin “Happy Birthday” teippiä.

p.p.s. Remember to take part in the Stuck on You giveaway. It ends tomorrow!

12 COMMENTS
|
13,817 VIEWS
|
Partager sur Facebook
12 comments on “ Lahjaidea „
Katariina, on October 9, 2013

Moikka!

Meillä on juuri tuo ongelma ekaluokkalaisen kanssa, että kavereita synttäreille tulee paljon ja kutsuja myös. Meillä oli nyt syyskuussa 10 kaveria (+joitakin sisaruksia) 7v.synttäreillä ja tytön synttäreille tulee suurin piirtein saman verran. Olen itse pitänyt 10e lahjaa kattona ja sanonut vanhemmille, että toivomme, ettei kalliita lahjoja tuotaisi, mutta nyt, kun vanhemmat ovat meille tuntemattomia niin emme ole kehdanneet lahjasta puhua. Poika saikin 18 euron lahjapakkauksia ja päälle vielä jotakin muuta pientä. Pojilla legot ovat ykkössuosikeita ja hintavia varsinkin, jos yrittää ostaa jotakin, mitä ei tulisi kahta samaa.

Meillä on ollut tapana antaa kavereille myös vastalahja. Pojan synttäreillä oli tarroja, tikkareita ja dinosaurushahmo pakattuna teemaan sopivasti paperipussiin. Tytön synttäreillä oli kiiltokuvia, karkkivartaita ja joku pieni värityskirja. En osta valmiita party-pusseja, koska ne ovat niin huonon laatuisia usein. Lahjan ostaminen on hauskaa puuhaa ja pyrin itse etsimään jotakin erilaista lapsen kiinnostuksen mukaan. Siispä suuntaan esim. Ombrellinoon, josta löytyy vähän erilaisia juttuja eikä tule heti samaa lahjaa seuraavasta paketista. Yleensä viemme 10-15e lahjan.

Ps. Me törmäsimme taannoin lasten H&M:ssa ja tulin sinua ja lapsia moikkaamaan
T. Katariina

Julis, on October 9, 2013

Huh, miten osuvasta aiheesta kirjoitit! Meidän perheessä on 4 tyttöä, kaikki jo koululaisia. Kaikilla on ihanan paljon kavereita koulusta, naapurustosta ja harrastuksista, joka tarkoittaa sitä että joka ikinen viikko (loma-aikoja lukuunottamatta) vähintään yksi tytöistä on jonkun kaverin synttäreillä, tavallista on että sekä lauantaina että sunnuntaina on jonkun juhlat. Kuulostaa mahdottomalta, mutta näin se vain on; koululaisilla on lomaa vuoden 52 viikosta 12, joten synttäriviikonloppuja “jää” 40 ja kun tyttöjä on tosiaan 4 niin näin se vaan on.

Olen vuosien kuluessa ostanut lukemattoman määrän paketteja ja välillä tuskaillutkin niiden kanssa. Nykyään ostan mieluiten kirjoja kun tuntuu että leluja ja askartelutarvikkeita on jokaisen koululaisen huone täynnä. Varsinkin pienemmille koululaisille saa jo ihan kivoja ja laadukkaita kirjoja n 15 eurolla.

Tiitiäinen, on October 9, 2013

Meidän 5- ja 6- kaverisynttäreillä saatujen lahjojen hintahaitari on ollut arvioni mukaan 10-20 e. Itse ollaan viety 10-15 e lahja. Meiltä vieraat ovat saaneet mukaan onginta/aarteenetsintäpussin, jossa jotain pientä kuten xylitol-purkkaa,pieni rusina-aski, tikkari, tarroja, tatuointi, “valotikku”, pieni dinosaurus tms (siis ei näitä kaikkia kerralla 🙂 Mun mielestä kavereilla on ollut samantyyppisiä juttuja. Tytöille ehkä pinnit, leikkisormukset tms olisivat myös kivoja. Tai sit yksi vähän isompi juttu?

Saana, on October 9, 2013

Lahjojen etsiminen ja antaminen on mukavaa ja kiitos mukavista vinkeistä. Taidan hankkia joitain noista ihan omaan käyttöönkin.
Mielestäni jokainen perhe ostaa sellaisen lahjan, jonka katsoo itselleen sopivaksi. Olen aivan varma, että tarrat, pinnit tai legot ovat lasten mielestä hyviä lahjoja kaikki. En myöskään koe, että lahjan pitäisi olla arvokkaampi riippuen syntymäpäiväviettopaikasta kuten joissakin toisilla palstoilla on ollut puhetta. Juhlissa tärkeintä on hauskuus ja iloisuus.
Kiitos Sofia ihanasta blogista. Olen saanut sinulta monta hyvää ja kaunista ideaa. Olet työaamujeni ilo 🙂

Jonna, on October 9, 2013

Inhoan “krääsää”, joten olen yrittänyt aina keksiä kaverilahjoiksikin jotain järkevää ja hyödyllistä. Myös omat lapseni ovat saaneet paljon tällaisia fiksuja juttuja. Hyviä esimerkkejä ovat esim. uimakellukkeet, sateenvarjo, pyyheliina, pieni käsityösetti, urheilujuomapullo, kirjat, kynät ja hiusjutut. Kaverilahjan hintakattona olen yrittänyt pitää 10e. Olen hankkinut lahjoja aina kun on joku ihanuus tullut vastaan. Synttärikutsun tultua on sitten katsottu ensin josko äidin varastosta löytyisi sopiva.

Eeva, on October 9, 2013

Hei! Minusta on myös hauska keksiä synttärilahjoja 🙂 Usein ostelen pikku paketteja sopivan tilaisuuden tullen ja laitan sitten jemmaan odottelemaan sopivaa sankaria. Joskus saatan ostaa jopa puoli vuotta etukäteen, jos juuri jonkun lapsen näköinen juttu tulee vastaan. Olen kovasti mieltynyt Djecon leluihin/peleihin ja Alexandalexan lelutarjontaan. Monesti pientä kivaa voi saada jopa alle 10 €, ei se kiva paketti hintaa katso! Lahja kauniiseen pakettiin ja antamisen iloa!

Maria, on October 9, 2013

Meillä myös kattona noin 10 euroa kaverilahjoissa kun niitä synttäreitä on vuoden aikana melko monta. Tänä syksynä kolmasluokkalaisemme sai parilta kaverilta lahjakortin (10 e) ja tämä on ollut todella mieluisa lahja. Sitten hän sai ensimmäistä kertaa käydä itse ostamassa mitä itse halusi 🙂 (H&M ja Tiger).

TripTrapTrull, on October 9, 2013

Samoilla linjoilla olen kuin muut kommentoijat. Kolme lasta, kolmet kaverisetit + kummilapset ja muut tärkeät vierailut. Ihanaa on että on juhlia ja kutsutaan mukaan mutta vuositasolla aika monta satasta investoidaan lasten kavereihin. Olen ostanut hyvän lahjaidean löydyttyä monta samanlaista lahjaa. Useimmiten olen löytänyt kirjoja 🙂 Helpottaa kun ei joka synttärikutsun jälkeen tartte juosta kaupoissa ja miettiä fiksuja, edullisia lahjoja. Sekin aika on poissa koti-ilta ajasta. Äitihän ne lahjat kotiin kantaa….Joskus olemme ostaneet kimppalahjan, vaikka ison legosetin.

Täti Ruskea, on October 9, 2013

Hyvä postausaihe jälleen! Mä tykkään ostaa ja erityisesti suunnitella lahjoja. Ilokseni myös meidän isommat pojat ovat oppineet tarkasti miettimään mikä olisi kenellekin sopiva ja kiva lahja. Itselleni on tärkeää, että lahjassa on jokin ajatus ja että sen myötä antaja on nähnyt vaivaa (erityisesti ajatuksen tasolla) lahjan suhteen. En tykkää antaa “krääsälahjoja” enkä “ostetaan nyt vain jotain” -lahjoja. Jos synttäreillä on jokin teema (esim.kutsukortissa), pojat haluavat usein ostaa jotakin siihen liittyvää. Harrastan myös jemmakaapin täydentämistä aina sopivien synttärilahjojen tullessa vastaan, joten sieltäkin saattaa löytyä jotakin valmiiksi. Kirja-alet ym. hyödynnän jemmakaappiani täydentäen 😉 Melko usein annammekin lahjaksi jonkun kirjan. Pikkupojat ovat esimerkiksi viime aikoina vieneet lahjaksi kirjan ja sen kanssa kirjassa seikkailevan eläinhahmon Schleichin muovieläimenä. Jääkarhuteemasynttäreiden sankari sai jääkarhukuvakirjan ja Schleichin jääkarhun. Kaverisynttäreille antamamme lahjan arvo on n. 10 – 15e. Etenkin tyttölapsille olen virkannut lahjaksi keksejä ja leivoksia tai kruunuja ja käsilaukkuja. Virkatun leivoksen voi paketoida oikeaan leivosrasiaan. Kruunun kanssa voi antaa vaikkapa prinsessapaperinukkekirjan. Tytöille tuntuu olevan kaikinpuolin helpompi keksiä/löytää lahjoja kuin pojille. Mitä vanhemmiksi pojat tulevat, sen haasteellisempaa lahjan keksiminen on. Meidän isoilla pojilla oli selvästi tietty ikävaihe, jolloin saivat lahjoiksi paljon legoja. Sitä seurasi Aku Ankan taskukirjat, jonka jälkeen tulivat erilaiset lahjakortit (Hesburgeriin, kirjakauppaan, urheiluliikkeisiin, leffaan…) kera karkkipussin.

Ansku, on October 10, 2013

Jälleen erinomainen postaus! Sainkin tästä muutaman hyvän vinkin kummilasten lahjoihin -kiitos 🙂

Sofia, on October 10, 2013

Kiitos kaikille hyvistä kommenteistanne! Todellakin ei se hinta vaan kiva idea. Ja kirja ei ainakaan koskaan ole turha lahja!
p.s. Katariina, kiva kun tulit silloin tervehtimään!

Tuula, on November 24, 2013

Olipa kiva ja hyödyllinen ketju. Monta hyvää lahjaideaa ja uusia ajatuksia sopivasti näin joulun alla nuorisolle jaettavaksi. Kaikkinaisen krääsän kertyminen nurkkiin on ärsyttävää ja paljon mielummin sitä sekä antaa että saa jotain persoonallista http://lahja-ideoita.com ja ajatuksella mietittyä.

Leave a comment
name
email
url
message